Programma
Prijsinformatie
Praktische informatie
Accommodatie
Films, boeken & handige links
Extra koffer
  Georgië Oost 10 daagse privérondreis 
Programma

Dag 01   
Amsterdam - Tbilisi
Dag 02    Tbilisi
Dag 03    Tbilisi - David Gareja - Sighnaghi
Dag 04    Sighnaghi - Telavi - Alaverdi - Tbilisi
Dag 05    Tbilisi - Mtskheta - Gudauri (Kazbegi)
Dag 06    Kazbegi - Gergeti - Gudauri
Dag 07   
Gudauri - Gori - Kutaisi
Dag 08    Kutaisi
Dag 09    Kutaisi - Uplistsikhe - Tbilisi
Dag 10    Tbilisi - Amsterdam


       

(Klik op afbeelding voor 'n vergroting)

                                                                           

                                  
• Veel zien tijdens een ontspannen reis
• Naar de Kaukasus
• Wijn proeven rond Telavi
UNESCO sites Javri klooster en Svetitskhoveli (Mtskheta)                        
 

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Waar een klein land groots in kan zijn. Met z'n tweeën of met een klein groepje reis je in een rustig reistempo door deze voormalige Sovjetrepubliek. Een rijke schakering aan landschappen trekt aan je voorbij als je je door onze chauffeur door Georgië laat rijden. De droge steppe aan de oostelijke grens bij Azerbeidzjan, de groene wijnheuvels in Kachetië en niet te vergeten de bergachtige omgeving van de Kaukasus. Je gaat het allemaal zien tijdens deze gevarieerde reis. Er is voldoende tijd ingeruimd voor een wandeling door een aantal historische steden maar ook door de prachtige Georgische natuur.  


Dag 1    Amsterdam - Tbilisi
Vlucht naar de hoofdstad van Georgië en transfer naar het hotel.

Dag 2    Tbilisi
Stadswandeling door de oude stad, eventueel begeleid door een Engelssprekende gids. De middag is vrij te besteden. Slenter door het aangename centrum of maak een keuze uit een van de vele bezienswaardigheden in Tbilisi.  Lees meer over Tbilisi.

Dag 3    Tbilisi - David Gareja - Sighnaghi
Op weg naar de de Azerbeidzjaanse grens rijd je door het glooiend steppelandschap van oost Georgië met zijn verschillende aardetinten. Je bezoekt het kloostercomplex van David Gareja waar niet alleen het mausoleum van Gareja is gesitueerd, maar waar nog steeds monniken in hun grotwoningen wonen. David Gareja was afkomstig uit Syrië en heeft in de 6e eeuw veel gedaan aan de verspreiding van het christendom in Georgië. Tot op de dag van vandaag wordt hij geëerd om zijn inzet en zijn mausoleum is dan ook een geliefde pelgrimsplaats. Een mooie wandeling naar de Azerbeidzjaanse grens behoort tot de mogelijkheden, net zoals een picknick in dit fraaie landschap. 
Na de lunch/picknick rijd je richting Sighnaghi. Dit aangename dorp ligt als een mediterraan stadje tegen een heuvel geplakt. Je kunt lekker gaan eten in een van de vele gezellige restaurantjes aan het centrale stadsplein. Een avondwandelingetje in het rustieke centrum is een aanrader, niet alleen vanwege de sfeervolle architectuur maar ook vanwege de spectaculaire panorama’s. Eens kijken of je alle 23 wachttorens tegenkomt...

Dag 4    Sighnaghi - Telavi - Alaverdi - Tbilisi
Vandaag rijd je een heel ander landschap tegemoet: Kachetië, het wijngebied van Georgië. Eindeloze groene wijnakkers staan op de hellingen van dit heuvelachtige  landschap. Je zult vast veel gebruik maken van de uitkijkpunten voor een mooie foto.
Het is mogelijk een landhuis te bezoeken waar wijn wordt gebotteld. Voordat je het wijngebied verlaat bezoek je het bijzondere kloostercomplex van Alaverdi. In dit zeer oorspronkelijke Georgische kerkgebouw heeft ooit de Perzische Sjah Abbas zijn residentie gehad. De fresco’s en iconen in de kerk zijn adembenemend. Er wonen nog monniken in het klooster. Bij het betreden van de kerk wordt verwacht dat je rekening houdt met de kledingcode.
Via een prachtige landschappelijke binnenweg rijd je terug naar Tbilisi.

Dag 5    Tbilisi – Mtskheta - Gudauri (Kazbegi)
In Mtskheta bekijk je het Jvari Klooster en de Svetitskhoveli Kathedraal. Beide kerken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets. De enorme hoeveelheid intens gekleurde fresco’s zijn een lust voor het oog.  Op weg naar de Kaukasus maak je een stop bij de 17e eeuwse burcht van Ananuri die fraai gelegen is aan het Zhinvali meer. Langzaamaan kom je in steeds bergachtiger gebied dat in de winter een populair skioord is.  Je overnacht in Gudauri en geniet hier ’s avonds van de heerlijke culinaire talenten van de gastvrouw.

Dag 6    Kazbegi - Gergeti - Gudauri
Via de oude militaire route naar Rusland rijd je de Kaukasus in. Het Kazbegi gebergte omringt je van alle kanten. In het stadje Kazbegi aangekomen kun je met een jeep naar het hoogste punt (2150 m.) rijden waar de Gergetikerk gelegen is. Je kunt het bospad ook te voet afleggen. In beide gevallen zul je genieten van het spectaculaire uitzicht bovenop de berg. Bij goed weer zou je de 5047 m. hoge top van de Mount Kazbeg kunnen zien. Je kunt picknicken bij de kerk of in Kazbegi.Dag 7    Gudauri – Gori - Kutaisi
Vandaag  een lange trip naar de westelijk gelegen oude hoofdstad van Georgië: Kutaisi. Je kunt een stop maken in Gori om te lunchen en er eventueel het Stalinmuseum bekijken. Dit is het enige museum ter wereld dat aandacht besteedt aan deze heerser uit de 20e eeuw.

Dag 8    Kutaisi
‘n Dagje vrij in de oude hoofdstad. Je kunt het dagelijkse leven gaan opsnuiven in de binnenstad van Kutaisi of een excursie maken naar het rustieke kloostercomplex Gelati dat 6 km buiten Kutaisi ligt. Dit klooster is nog in gebruik en bevat een aantal goed bewaard gebleven mozaïeken en fresco’s. Een wandeling door het groene landschap is ook een optie.

Dag 9    Kutaisi - Uplistsikhe - Tbilisi
Op de weg terug naar Tbilisi bekijken we een van Georgië's oudste nederzettingen in Uplistsikhe. De uit rotsen gehouwen stad heeft naast een aantal verblijfsruimtes van koningin Tamar ook enkele oorspronkelijke christelijke basilieken.
In de loop van de middag kom je aan in Tbilisi waar nog tijd is om je laatste souvenirs te kopen en te genieten van de voortreffelijke Georgische keuken.

Dag 10    Tbilisi - Amsterdam
Na een transfer naar de luchthaven vlieg je terug naar Amsterdam.Deze individuele reis is uit te breiden met:

extra koffer: verlenging in Azerbeidzjan
(Klik op de koffer voor meer informatie)
De prachtige foto's van deze bestemming hebben we mede te danken aan Astrid van Weyenberg en Rinze de Haan!
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 11 daagse privérondreis naar Georgië West
- een 15 daagse groepsrondreis naar Georgië & Armenië
- een 14 daagse privérondreis Armenië, via Georgië naar Oost-Anatolië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!