Programma
Prijsinformatie
Praktische informatie
Accommodatie
Films, boeken & handige links
Extra koffer
  Georgië West 11 daagse privérondreis 
Programma

Dag 01   
Amsterdam - Tbilisi
Dag 02    Tbilisi
Dag 03    Tbilisi - Mtskheta - Kutaisi
Dag 04    Kutaisi
Dag 05    Kutaisi - Borjomi
Dag 06    Borjomi
Dag 07   
Borjomi - Kintsvisi - Gori - Uplistsikhe - Tbilisi
Dag 08    Tbilisi - Ananuri - Gudauri
Dag 09    Gudauri - Kazbegi - Gergeti - Gudauri
Dag 10    Gudauri - Tbilisi
Dag 11    Tbilisi - Amsterdam


           
(Klik op afbeelding voor 'n vergroting)
                             
           • Veel zien tijdens een ontspannen reis
           • Veelzijdige natuur
           • Naar de Kaukasus
           • Wandeling in Borjomi National Park
           •
UNESCO sites Javri klooster en Svetitskhoveli (Mtskheta)                        
 

           • Deskundig reisadvies
           • Persoonlijke benadering
           • Uitstekende voorbereiding


Waar een klein land groots in kan zijn. Met z'n tweeën of met een klein groepje reis je in een rustig reistempo door deze voormalige Sovjetrepubliek.
Er is voldoende tijd ingeruimd voor een wandeling door de historische steden Tbilisi en Kutaisi, maar ook staan wandelingen door de imposante Kaukasus en het nationale park rondom Borjomi op het programma. Een goede balans tussen cultuur en natuur. Laat je rijden door onze chauffeur of rijd zelf door dit verrassend aangename land.    

Dag 1    Amsterdam – Tbilisi
Met de luchtvaartmaatschappij van je keuze vlieg je naar de hoofdstad van Georgië en word je naar je hotel gebracht.

Dag 2    Tbilisi
Na je eerste Georgische ontbijt maak je kennis met Tbilisi. Onder begeleiding van een Engelssprekende gids maak je een stadswandeling waarbij je een aantal historische plaatsen in de oude binnenstad aan doet. Je bekijkt een aantal traditionele kerkgebouwen, de synagoge, moskeen en natuurlijk ook de veelkleurige balkonnetjes van de 19e eeuwse huizen. Ook het modernere Tbilisi met zijn elegante straten en pleinen komt aan bod. Bezienswaardigheden in Tbilisi.

Dag 3    Tbilisi - Mtskheta - Kutaisi
Vandaag een lange trip naar het westelijk gelegen oude hoofdstad van Georgië: Kutaisi. In Mtskheta bekijk je het Jvari Klooster en de Svetitskhoveli Kathedraal. Beide kerken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet voor niets. De enorme hoeveelheid intens gekleurde fresco’s zijn een lust voor het oog. Kutaisi ligt in het gebied waar Jason en de Argonauten voeren op zoek naar het Gulden Vlies. In het sfeervolle guesthouse kookt de familie graag een overheerlijk diner voor je.

Dag 4    Kutaisi
Dagje vrij in de oude hoofdstad. Je kunt het dagelijks leven gaan opsnuiven in de binnenstad van Kutaisi of een excursie maken naar het rustieke kloostercomplex Gelati dat 6 km. buiten Kutaisi ligt. Dit klooster, dat nog in gebruik is, bevat een aantal goed bewaard gebleven mozaïeken en fresco’s. Een wandeling door het groene heuveliachtige landschap behoort ook tot de mogelijkheden. Wil je er liever opuit trekken dan is een tochtje naar de Zwarte Zee een optie.

Dag 5    Kutaisi - Borjomi
Via een prachtige bergachtige route rijd je naar het nationale park van Borjomi. Borjomi is beroemd vanwege de natuurlijke en heilzame bronnen en vanwege de ligging in een enorm natuurreservaat.

Dag 6    Borjomi
Vandaag staat er een wandeling door het Karagauli National Park van Borjomi op het programma. De wandeling duurt 5 tot 6 uur, is niet zwaar en wordt begeleid door een lokale gids.

Dag 7    Borjomi - Kintsvisi - Gori - Uplistsikhe - Tbilisi
De eerste stop op deze route is het Kintsvisi klooster. Dit klooster dateert uit de periode die ook wel de Georgische Gouden Eeuw wordt genoemd. Fresco’s van aartsengelen en scènes uit het Nieuwe Testament verfraaien de wanden van de kerkjes uit de 10e tot de 15e eeuw.  Je kunt een stop maken in Gori om te lunchen en/of het Stalinmuseum bekijken; het enige museum ter wereld dat aandacht besteedt aan deze heerser uit de 20e eeuw.
Op de terugweg naar Tbilisi bekijken we een van Georgische oudste nederzettingen in Uplistsikhe. Deze uit rotsen gehouwen stad stamt uit de eerste eeuw voor Christus en heeft een bloeiperiode gehad als standplaats op de Zijderoute. Naast een aantal verblijfsruimtes van koningin Tamar zijn er ook enkele oorspronkelijke christelijke basilieken te bezichtigen.Dag 8    Tbilisi - Ananuri - Gudauri
Een frisse neus halen in de Kaukasus! Maar eerst een bezoek aan het mooi gelegen Ananuri complex uit de 16e eeuw.  De familie van  je hotel in Gudauri zal je ’s avonds verrassen met een heerlijke maaltijd.

Dag 9    Kazbegi - Gergeti - Gudauri
Je rijdt eerst naar Kazbegi dat midden in de Kaukasus ligt. Vandaaruit zou je een wandeling kunnen maken naar de Gergeti kerk. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en leidt door mooie valleien en bossen totdat je uiteindelijk op 2170 m. uitkomt bij de Gergeti kerk. Bij heel helder weer zie je de toppen van de 5047 m. hoge Mount Kazbegi.

Dag 10    Gudauri - Tbilisi
Je verlaat het imposante berggebied om in de loop van de middag aan te komen in Tbilisi waar nog tijd is om je laatste souvenirs aan te schaffen en te genieten van de voortreffelijke Georgische keuken.

Dag 11    Tbilisi  - Amsterdam
Je pakt je koffer met al je nieuwe ervaringen en souvenirs en onze transferdienst brengt je naar het Tbilisi International Airport voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Deze reis is ook te boeken als 'fly & drive'.


Deze individuele reis is uit te breiden met:

extra koffer: verlenging in Azerbeidzjan
(Klik op de koffer voor meer informatie)
De prachtige foto's van deze bestemming hebben we mede te danken aan Astrid van Weyenberg en Rinze de Haan!
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 10 daagse privérondreis naar Georgië Oost
- een 15 daagse groepsrondreis naar Georgië & Armenië
- een 14 daagse privérondreis Armenië, via Georgië naar Oost-Anatolië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!