Programma
Prijsinformatie
Praktische reisinformatie
Accommodatie
Films, boeken & handige links
Reisblog
  Libanon 11 daagse privérondreis
 

 
Programma


Dag 01    Aankomst in Beirut, transfer naar het hotel
Dag 02    Beirut
Dag 03    Naar Beiteddine en Shouf Biosphere Reserve
Dag 04    Shouf Biosphere Reserve
Dag 05    Naar Saïda (Sidon)
Dag 06    Saïda, facultatief naar Tyrus
Dag 07    Saïda - Baalbek - Byblos
Dag 08    Byblos
Dag 09    Byblos - Wadi Qadisha
Dag 10    Wadi Qadisha - Beirut
Dag 11    Terug naar huis


  
(Klik op afbeelding voor 'n vergroting)                                 
• Beirut, moderne stad vol historie
• Opgravingen en tempels Baalbek én Byblos
• Mooie natuur in het Shoufgebergte
• Wandelen tussen de ceders in Wadi Qadisha
• Kleurrijkste souq van het land: Saïda (Sidon)

Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Libanon, Het land met de hoofdstad Beirut, dat 'het Parijs van het Midden Oosten' wordt genoemd vanwege zijn mondaine uitstraling, de ligging aan de Middellandse Zee en zijn trendy uitgaansleven. Ook het land waar veel interne- en externe strijd is uitgevochten maar dat steeds weer opkrabbelt en zijn status van cultuurhistorisch paradijs eer aandoet. De culturele hoogstandjes van Romeins- en Byzantijns erfgoed in Byblos, Tyre, Saïda en natuurlijk Baalbek, zijn uitstekend af te wisselen met natuur in de noordelijke cederbossen of het zuidelijke Shoufgebergte. Libanon is trots op zijn multireligieuze samenleving en laat je graag kennismaken met de eigenheden van alle gezindten. Een klein land met grote mogelijkheden.


Dag 1    Amsterdam - Beirut
Na aankomst op de luchthaven in Beirut word je met onze transfer naar je hotel gebracht. ’s Avonds ben je in de gelegenheid aan te schuiven aan de eettafel van één van de vele restaurantjes om kennis te maken met de voortreffelijke Libanese keuken.

Dag 2    Beirut
Een heerlijke stad om te voet te ontdekken. Bezoek één van de fraaie musea die de stad rijk is. Het Nationaal Museum is met zijn uitgebreide archeologische collectie een must, evenals het Sursock museum met zijn fraaie collectie moderne beeldende kunst. Het Martelaarsplein herinnert aan de 'ceder revolutie’ uit 2005 en ligt naast de majestueuze Al-Amin moskee, ook wel de Hariri moskee genoemd. Kerken, moskeeën, maar ook Romeins erfgoed wisselen elkaar af. Na de wandeling is het goed toeven op één van de vele terrassen in de chique buurt of strijk neer op een terras aan de kust om te genieten van de ondergaande zon.

Dag 3    Beirut - Beiteddine - Shouf Biosphere Reserve
Vandaag verlaat je het stadsgewoel en ga je op weg naar het  meer oorspronkelijke Libanese leven. Op weg naar het Ottomaanse paleis van Beiteddine geniet je van de natuurlijke omgeving van het Shouf-gebergte, het gebied waar de Druzen van oudsher hun domicilie hebben. 
Je bezoekt de kleine dorpjes en er is gelegenheid om te wandelen of te picknicken.
Dag 4    Shouf Biosphere reserve
Voor de liefhebbers van wandelen en natuur is een bezoek aan het Shouf Biosphere Reserve een must. Het is gelegen aan de uitlopers van het Baroukgebergte en heeft naast spectaculaire uitzichten veel cederbos, vogels en boeiende flora. Er zijn vanuit één centraal punt diverse wandelingen mogelijk van verschillende zwaarte, al dan niet begeleid door een gids.


Dag 5    Shoufgebergte - Saïda (Sidon)  
Je rijdt weer richting kust. In Saïda kun je een bezoek brengen aan de bijzonder authentieke souq met zijn heerlijke kruidengeuren en kleurige stoffen. Na een bezoek aan het 'zeekasteel' kun je meteen op één van de terrassen blijven aan de kust, genietend van een vers geperst vruchtensapje.

Dag 6    Saïda - Tyrus (facultatief)
Deze dag is vrij te besteden. Gebruik je de dag liever om een uitstapje te maken, dan kan dat bijvoorbeeld naar de oude havenstad Tyrus, ofwel Tyre, zo'n 40 km ten zuiden van Saïda.  In de oudheid was Tyrus een van de belangrijkste steden van Kanaän. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn Romeinse erfgoed. 

Dag 7    Saïda - Baalbek - Byblos
Een lange, maar fraaie reisdag want je rijdt via de Bekaavallei naar Baalbek. Voor velen een hoogtepunt van de reis door Libanon. Je bezoekt er uitgebreid de tempels van Bacchus, Jupiter en Venus. Na een heerlijke Libanese maaltijd rijd je terug naar het westen, naar Byblos. 

Dag 8    Byblos
Byblos, ook wel Jbail genaamd, is één van de oudst bewoonde steden van de wereld. Deze stad aan de Middellandse Zeekust huisvest niet alleen een indrukwekkende opgraving uit de tweede en derde eeuw voor Christus, maar ook een kruisvaarderskasteel. Beide sites zijn aan de zee gelegen hetgeen het geheel een extra dimensie geeft en uiteraard mooie panoramische uitzichten. In het haventje van Byblos is het goed toeven en het eten van verse vis in één van de sfeervolle restaurantjes is een aanrader. Dag 9    Byblos – Wadi Qadisha
Vandaag op weg naar een ander Libanees natuurfenomeen. Wadi Qadisha is niet alleen bekend om zijn grote cederbossen, maar ook vanwege de talloze kleine (schuil)kerkjes die verspreid over het landschap liggen. De kleine dorpjes, het berglandschap en de fraaie uitzichten zijn per auto te bekijken, maar een wandeling door de bergen en langs de kerkjes is ook aan te bevelen.

Het verblijf in Wadi Qadisha is eventueel te verlengen met één of meerdere nachten in het voor- en najaar, of met een verblijf in het skigebied in de winterperiode.

Dag 10    Wadi Qadisha - Beirut
Weer retour naar waar je bent begonnen: Beirut. Voordat je hier aankomt bezoek je de kerk en het monument van Onze Lieve Vrouw van Harissa met het prachtige uitzicht over de baai van Jounieh. In de avond is er gelegenheid om nog van een heerlijke Libanese mezzemaaltijd te genieten aan de kust of in één van de traditionele restaurantjes in de binnenstad.

Dag 11    Beirut - Amsterdam
Met veel nieuwe ervaringen en oriëntaalse souvenirs in de koffer vertrek je weer naar je thuishaven in Nederland.
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 11 daagse groepsrondreis naar Libanon
En natuurlijk kunnen we ook
een reis speciaal voor jou samenstellen!