Reizen met Saffraan
 
Reizen met Saffraan


Groepsrondreizen
Als je het leuk vindt om met een groep te reizen, ben je bij ons aan het juiste adres. Tijdens een groepsreis maak je nieuwe vrienden, doe je nieuwe (reis)ideeën op en onderneem je veel samen, maar heb je ook de mogelijkheid om alleen of met je eventuele reispartner(s) de bestemming te verkennen. ’s Avonds wordt er doorgaans een voorstel gedaan om samen te eten, maar als je daar geen behoefte aan hebt is dat ook prima. Bij minimaal 9 personen worden onze groepsrondreizen begeleid door een ervaren Nederlandse reisbegeleid(st)er. Deze zorgt ervoor dat de reis goed verloopt, regelt de praktische zaken en kent het land goed. Wordt het minimum aantal  deelnemers niet gehaald, dan is er sprake van lokale, Engelssprekende reisbegeleiding. Op een aantal van onze bestemmingen zal er ook een Engelssprekende gids meereizen. Hij of zij geeft uitleg over o.a. de geschiedenis, cultuur, religie, tradities en gebruiken van het land.
We reizen met kleine groepen van 6-18 personen.

Onder het kopje ‘Vertrekdata & prijzen’ kun je zien of er nog plaatsen beschikbaar zijn op de reis van jouw voorkeur. Wanneer wij aangeven dat een bepaalde reisdatum gegarandeerd is, dan kun je er vanuit gaan dat dit ook echt zo is en dat we dit niet erbij zetten als verkooptruc.


Privérondreizen
We organiseren privérondreizen vanaf 2 personen. Dat betekent dat je met z’n tweeën, met je gezin, je vriendengroepje, je jaarclub, of met wie je dan ook wilt reizen, een van onze privérondreizen kunt boeken. Deze kunnen - mits op tijd geboekt - altijd doorgaan. Tijdens deze reizen is alles geregeld; vervoer, hotels met ontbijt en de genoemde excursies, al dan niet vergezeld door een lokale, Engelssprekende gids. Verder word je steeds opgevangen door een medewerker van onze lokale agent en kun je met je vragen altijd bij hem of haar terecht.
Het programma voor je reis staat in het dagprogramma beschreven. Als je iets extra’s wilt zien of doen naast het voorgestelde programma, of juist een programma-onderdeel wenst weg te laten dan kan dat in overleg met ons. Dat geldt ook voor je mogelijke keuze voor een andere vliegmaatschappij dan die we standaard gebruiken. Uiteraard is er binnen de progamma’s voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan.


Saffraan Specials
Saffraan Reizen organiseert ook zogenaamde ‘specials’. Dit kunnen zowel privé- als groepsrondreizen zijn. Onder specials verstaan we reizen die nét iets anders zijn dan de standaardreizen. Zo hebben we bijvoorbeeld een reis naar Egypte 'Varen op de wind' waarbij de nadruk ligt op een relaxte vaartocht over de Nijl met een echte dahabiyya. Voor de ervaren Egyptereizigers die nog meer van dat land willen zien is er de special naar het Gilf Kebir National Park. En wat dacht je van een reis waarbij volop aandacht wordt besteed aan de cultuur en natuur van Jordanië? Tijdens deze special wandel en overnacht je bijvoorbeeld in het Dana natuurreservaat, maar ook in het minder bekende, maar zeker zo mooie, heuvelachtige Ajloun Forest Reserve. Fotografen kunnen hun hart ophalen tijdens de 10 daagse fotoreis naar Jordanië.
'Schets mij Oezbekistan' is ook een mooie special voor mensen die hun reiservaringen met pen en potlood op papier willen zetten.
In de loop van de tijd zullen er meer reizen, en dus ook specials, bij komen, dus houd onze website en onze nieuwsbrief goed in de gaten!


Reizen op maat
Wil je liever zelf je reis samenstellen, dan kan dat bij Saffraan Reizen ook. Via het offerteformulier kun je ons laten weten wat je wensen zijn, de grootte van je reisgezelschap en de reisperiode die jouw voorkeur heeft. In overleg met onze agent maken wij dan - vrijblijvend - een offerte voor je.
Voor onze vluchten maken we meestal gebruik van de vliegmaatschappijen van de betreffende landen. Deze hebben doorgaans comfortabele, rechtstreekse vluchten met goede vluchttijden. Heb je echter voorkeur voor een andere vliegtuigmaatschappij, dan gaan we proberen hier plaatsen te reserveren.


Extra koffers
Onze individuele reizigers en reizigers ‘op maat’ kunnen hun reis zelf invullen door gebruik te maken van  extra koffers. Elke koffer bevat een reissuggestie om de basisreis uit te breiden.
In de tekst staat beschreven wat de bestemming is, de route, de bezienswaardigheden en een prijsindicatie. Vul op het offerte formulier in welke extra koffers je wenst naast, of in plaats van het reisschema en wij maken een passende offerte voor je.