Reviews








 
Jordanië & Egypte, privérondreis mei 2017

"Alles was prima! Top reis gehad, strak en prima georganiseerd, hartelijk bedankt!"
S.K. & A.B.



Iran, groepsrondreis april 2017


"Prachtige reis, goed georganiseerd, zeer plezierig begeleid, rustige groep, veel Iran-culturele hoogtepunten beleefd. Nu eindelijk veel gezien van wat ik alleen uit boeken kende. Groots!"

J. & H.K.


Iran, groepsrondreis april 2017

"Al met al een fantastische reis, vooral dankzij de bezielende leiding van Dionne."
H. & W.G.



Jordanië, privérondreis april 2017

"Bedankt voor de geweldige reis die we nooit meer zullen vergeten."
H.B. & M.v.H.



Iran, privérondreis april 2017

"Wij hebben een hele mooie reis gehad door een heel bijzonder land, waar we onwijs van hebben genoten.
Ook de reis, de gids, het vervoer e.d. verliep allemaal soepel en vlot."

K.v.d.M.


Iran, privérondreis april 2017

"Over de gids niets dan lof. Amin was een kei in zijn vak. Alles was mogelijk, niets was hem te veel of dat nu 's morgens was of 's avonds laat, dat deed er allemaal niet toe. Zijn kennis over zijn land, de geschiedenis, de bezienswaardigheden, ....TOP!

Het land biedt vele mogelijkheden en dus variatie. Dat zat ook goed verwerkt in het reisprogramma. Ook tijdens langere verplaatsingen met het busje waren er voldoende momenten die voor afwisseling zorgden."
R.V. & K.B.


Jordanië, privérondreis april 2017

"Zelden hebben wij een reisorganisatie meegemaakt die zo persoonlijk betrokken was bij hun reizigers. Hulde daarvoor.
Jordanië is een bestemming die wij ieder van harte zullen aanbevelen. Wat een prachtig land, vriendelijke mensen en veel dingen om te zien en te doen."

H & P.W.



Oman, privérondreis maart 2017

"De reis was zoals beschreven op de website en kunnen wij zeer aanbevelen aan anderen. Echt een supermooie ervaring om Oman te bezoeken."
S.L.



Oman, privérondreis februari 2017

"Wij zien terug op een aangename reis door Oman met bijzondere indrukken.
Dankzij jullie inspanningen is alles voorspoedig verlopen. Dank daarvoor."
P. & R.M.


Iran, privérondreis 2017


"Wij zijn zeker tevreden over een zeer intensieve reis. Over de organisatie zeer tevreden.
Het, door ons zelf grotendeels samengestelde reisschema, was wat strak maar op een terrasje zitten is er daar toch niet bij.
Hotels qua situering allemaal fantastisch ten opzicht van binnenstad en monumenten.
Chauffeur rustige zekere rijder, heb je daar ook wel nodig.
B. & S.G.


Marokko, privérondreis, 2016

"We hebben in korte tijd een goede indruk van Marokko gekregen."
J.D.



Iran, privérondreis september 2016

"Prima chauffeur. Heel flexibel. Het was echt onze reis. Kon geen Engels, maar deed super z'n best om het ons naar de zin te maken. Met gebaren lukt het dan allemaal prima.
De reis was naar onze wens samengesteld en was ook naar wens. Vooral lekker dat we de eerste week de minder toeristische plaatsen hebben bezocht. Kun je heerlijk rustig alles bekijken. Laatste week wat drukker met Shiraz en Isfahan. Het is natuurijk persoonlijk, maar wij vonden die opbouw wel lekker."

J.W & A.K.


Iran, privérondreis augustus 2016


"We vonden het een geweldige reis door een fascinerend land, heel goed georganiseerd en we hadden van jullie hele goede informatie gekregen. Het is voor ons echt een reis die we nooit zullen vergeten."
N.S. & W.P.


Iran, groepsrondreis april 2016

"De openhartige en oprechte ontmoetingen met Iraniërs, de kleurrijke beelden van het land en de steden, maar vooral de bruisende energie van de Iraanse jeugd en hun gedrevenheid, hebben mij geraakt. In de positieve zin van het woord.

Terugkijkend heb ik een heel ander land mogen ontmoeten dan ik bij aanvang dacht te gaan doen. Ondanks mijn voorbereidingen, had ik nooit verwacht een set aan indrukken op te doen, die ik na thuiskomst had.
  
Aan het einde van onze rondreis sprak jij (Dionne) de hoop uit dat je ons anders naar Iran én naar de wereld hebt laten kijken.
Ik kan je in alle dankbaarheid vertellen dat je dat absoluut gelukt is en dat ik me daarmee een (nog) rijker mens voel.
Dank daarvoor!"



Iran, groepsrondreis april 2016


"Dionne is goed in staat om enerzijds deskundigheid voor het voetlicht te brengen (zonder dat het vervelend wordt) en tegelijkertijd een openheid in sfeer en persoon (in de zin van begeleider van de groep) te geven die mij voldoende vertrouwen gaf in een goede reis met een mooie beleving.
En daarin wist Saffraan zich dan ook te onderscheiden van concurrenten die veelal volstaan met het standaard praatje. (En wij waren duidelijk niet op zoek naar 'standaard').   
Dionne (om het woord maar direct tot jou te richten), ik ben enorm blij dat jij onze reisbegeleider was tijdens de rondreis door Iran
Met een ogenschijnlijke nonchalance (niet vervelend wat mij betreft) wist jij iedere dag en vele situaties het hoofd te bieden en ons uit te nodigen op een andere manier naar Iran te kijken (en te refleteren) dan ik voor aankomst had kunnen doen. Je zet daarmee ook een deel van je persoonlijkheid in de reis en in de groep. Iets wat ik heel erg kan waarderen, maar wellicht anderen wat minder. Je droge humor, brede reiservaring en wereldse kijk op dingen (zonder het hoogdravender te maken dan nodig was) heb ik ervaren als fijne toegevoegde waarde.
Je lijkt goed in je element te zijn met dergelijke groepsreizen in een land als Iran.
"

J.E.


Iran, groepsrondreis april 2016

Was je tevreden over praktische voorbereiding van de reis?
•    Communicatie met ons kantoor: uitstekend
    Reisinformatie (op onze website en de toegestuurde info): uitstekend                 

•    Vrije tijd: prima, want je kunt op niet-reisdagen altijd meer vrije tijd nemen en niet meegaan met de groep.
•    Al met al een mooie ervaring deze reis. Hartelijk dank daarvoor.
E.L.



Iran, groepsrondreis april 2016


"Mijn ervaring van de reis is in één woord gevat: bijzonder
Reisbegeleiding; meerdere woorden; pico bello georganiseerd
door een immer deskundig, relativerend, wijs, praktisch, handig en krachtige persoonlijkheid, kundig en ervaren, makkelijk in de omgang, bereikbaar, dienstvaardig en uitermate getalenteerd. Voelt ook als vriendschappelijk, vertrouwd.
Shiraz, ik voelde me thuis aldaar.
Persepolis, onvoorstelbaar zo lang geleden, dat er nog resten zijn is wonderbaarlijk. Zo fijn dat je het laat zien in een rustig tempo en groot gelijk dat we, nu we er toch zijn, de koningsgraven hebben kunnen aanschouwen.

Yazd, Kashan, Isfahan, Bam, we zijn verwend om zoveel te kunnen zien in een kort tijdsbestek.
Lof voor de gids, zoveel variatie in de reis. Ook voor Abbas en de chauffeur.
Vrije tijd was er in mijn ogen voldoende, 'k voel me verwend met zoveel aandacht."
J.H.



Iran, groepsrondreis april 2016

"Vervoer was prima, ik heb de chauffeur bewonderd in die drukke steden, maar ook verder tijdens de reis.
 
De meeste indruk heeft Persepolis op mij gemaakt.
Het boek dat ik daar gekocht heb heeft nog veel beter beeld gegeven van alles wat we gezien hebben.
In de bijbel lees je al over de Meden en de Perzen, ik ben er nog veel mee bezig.
 
Nog hartelijk dank voor alle zorg en begeleiding. Ik heb er heel veel van geleerd en een heel ander beeld van het land gekregen."
G.V.


Jordanië, privérondreis mei 2016


Was je tevreden over praktische voorbereiding van de reis?
•    Zeer tevreden.
•    Hotel in Petra was prima, ontbijt eenvoudig, maar heerlijke luie stoelen op kamer. Locatie heel dicht bij ingang Petra.
•    Kamp Sawaide was prima, heerlijk gegeten, vriendelijke gidsen, lekker rustig. Luxe tent met goed bed.
•    Hotel in Aqaba was goed. Ruime kamer, balkon en zijzeezicht. Ontbijt eenvoudiger.
•    Al met al ben ik zeer tevreden.

"Ik ben blij dat we gekozen hebben voor een overnachting in Al Karak. We reizen langzaam, hebben gekozen voor een route met stukje langs Dode Zee en hebben wat dingen bekeken in Madaba. Vlak voor donker waren we in Karak. We hebben hier bewust voor gekozen en het was de juiste keuze."
L. & W.



Iran, groepsreis op maat

"Heel tevreden over de directe communicatie met Dionne en Esther. Fijn dat we met alle vragen terecht konden en snel antwoord kregen. De toegestuurde informatie was heel overzichtelijk en uitgebreid. Ook de persoonlijke toelichting die Dionne heeft gegeven in de oriëntatiefase was heel nuttig en hebben we zeer op prijs gesteld.

We waren erg tevreden met Jamshid als gids. Hij is zeer ervaren, heeft veel achtergrondkennis en kon goed inspelen op de informatiebehoefte in de groep. Hij ging heel flexibel om met onze vragen en wensen, en speelde daar met veel humor en intelligentie op in. Een hele goede gids!"
B.v.D.


Iran, privérondreis

"Zeer tevreden over communicatie met het kantoor. De reisinformatie was adequaat. De samenstelling van het programma en de variatie waren prima.
Hotels:  De hotels in Yazd en Kashan waren erg goed.
Vlucht: vervoer was goed,verzorging aan boord prima en vriendelijk.
Chauffeur: uitstekend! Dat heeft zeker bijgedragen aan het welslagen van de reis.
Wij hebben een mooie en interessante reis door een fraai land gemaakt, veel vriendelijke mensen ontmoet, over prima wegen gereden, met een uitstekende en uiterst coöperatieve chauffeur. Ik kan iedereen aanraden naar Iran te gaan."
C.v.R. & M.S.



Jordanië, 10 daagse fotoreis


"Het was een fantastische reis maar wel een druk programma. Ik heb enorm genoten van de reis. Erg mooi land, goede begeleiding, mooi programma en alles was goed geregeld. Helemaal top."
N.Z.



Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Gids: prima: heel sympathieke vent, geweldig dat hij zo goed NL sprak. ik kreeg af en toe de indruk dat het voor de gids ook lastig was om steeds zijn verhaal goed kwijt te kunnen, aangezien een reis met fotografen heel anders is dan met de gebruikelijke 'toeristen'. Maar hij fotografeerde zelf ook mee en ik begreep dat hij dat dan ook weer heel leuk vond.
Reisbegeleiding: prima, was goed voorbereid op logistieke en organisatorische aspecten.
Ik vond het verder een geweldig avontuur, prachtig land en prima mensen en goed om te ervaren wat een echte fotoreis inhoudt. Dat is toch echt iets anders."

L.C.



Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Heel tevreden over communicatie met het kantoor en de reisinformatie. Ook heel tevreden over gids en reisbegeleiding. Gezellig, zorgzaam, iedereen kreeg aandacht, respectvol, heel goed georganiseerd.
Redelijk tevreden over de hotels. Geen 5-sterrenhotels, maar dat hoeft ook niet voor mij.
 
Ik zou de reis zeker aan anderen aanbevelen. Ik heb een hele fijne reis gehad, veel moois gezien en het was een gezellige groep. Complimenten voor en dank aan Robert, Esther en Ahmed!"
P.v.d.H.



Jordanië, 10 daagse fotoreis

"Gids: goed. Veel achtergrondinformatie en geschiedenis.
Reisbegeleiding: Goed. Kwam goed tegemoet aan de wensen van de deelnemers met veel geduld en kennis van zaken.
Opbouw programma: Goed
Variatie programma: Goed, al had er van mij nog wel wat natuur bij gemogen.
Misschien is het handig om op de website aan te geven dat een redelijke conditie wel handig kan zijn." (red.: dit is inmiddels aangepast.)
L.v.U.



Jordanië, 13 daagse groepsrondreis

"Tevreden over de hotels. Allemaal goed, vooral Ajloun.
Opbouw programma: erg goed
Variatie programma: uitstekend
Vrije tijd: prima
Vlucht: okee
Gids: redelijk tevreden
reisbegeleiding: geweldig
Chauffeur: geweldig! Veilig, gezellig, hartelijk, betrokken
Bus: prima
Geweldige reis! We kijken uit naar een volgende reis."
L.E. & G.K.


Jordanië, 13 daagse groepsrondreis


"Wij vonden de communicatie prima. De begeleiding ter plaatse was uitstekend, alles verliep op tijd en goed. Gebruikte gidsen hadden kennis van zaken. Wij vonden alle overnachtingen goed. Het minste vonden wij het Aqaba hotel vanwege de bedden; niet comfortabel.
Het was een goed opgebouwd programma, met voldoende vrije tijd en variatie. We hebben genoten van deze reis; geen negatieve punten te verzinnen!"
C.N. & I.M.



Iran, privérondreis

"De communicatie verliep over het algemeen heel vlot en soepel. We kregen snel antwoord op onze vragen en de benodigde informatie werd meteen gestuurd.
In Persepolis hadden we een uitstekende gids. Onze chauffeur heeft ons veilig van Shiraz naar Teheran gebracht. Javad is een aardige en behulpzame chauffeur. Hij sprak ruim voldoende Engels om met hem te communiceren.
Ik heb Iran als een veilig land ervaren waar een prettige sfeer heerst en de bevolking zeer vriendelijk en gastvrij is. Ook een land waar nog veel cultuur te zien is! Ik heb genoten van deze vakantie! Bedankt voor jullie bijdrage daaraan"
W.v.N.


Oman, groepsrondreis

"Op deze weg doorgaan!"
H. & M.M.



Iran, privérondreis

"Wij hadden een heel enthousiaste gids die veel probeerde te laten zien en overbrengen. Bv. hij droeg een gedicht voor bij het graf van Hafez, hij was ook goed op de hoogte van de openingstijden die wel eens veranderden en speelde daar soepel op in. We hebben een superreis gehad en met een goede voorbereiding van jullie, met goede reminders (visa!) en we hebben wel andere geluiden ook gehoord onderweg van Nederlanders die met andere organisaties onderweg waren."
B & I.G.



Georgië & Armenië, privérondreis

"De begeleiding van de chauffeurs was goed. Als de chauffeur er niet uitkwam met zijn taal dan was er telefinisch contact met het reisbureau. We waren tevreden met alle hotels m.u.v. eerste nacht in Borjomi . Tweede nacht was een groot positief verschil. Over het algemeen waren we heel tevreden met de reis en kijken er met veel nieuwe indrukken op terug."
H.v.d.L


Armenië 10 daagse groepsrondreis

"De gids in Yerevan (jonge dame) was verrassend leuk en goed, geïnteresseerd; alles wat voortkwam uit de agent was trouwens prima, voorzover we konden merken.
Reisbegeleiding Dionne kun je om een boodschap sturen. Engelengeduld.
Hotel: eigenlijk te luxe. Merkwaardige gebreken: toilet dicht op de wasbak, heet/koudwaterkraan verwisseld - onbelangrijke details maar wel wonderlijk. Twee nachten per hotel prima."
B.v.H.



"Gids in Yerevan was goed, sprak goed Engels, niet te lang van stof en informatief.
Dionne heeft gezorgd voor soepel verloop van de reis. Het was een feestje dat ze mee was. Heerlijk, geen zorgen.
Variatie programma: goed, door het weer kwam soms iets even niet  goed uit, maar daar kunnen jullie niks aan doen.
Chauffeur was prima.
Al met al: een mooie, ontspannen en gezellige reis. Dank jullie wel!"
E.L.



Iran, privérondreis
"We hebben zeker een mooie reis gehad. De chauffeur die ons begeleidde vanaf aankomst in Yazd tot Isfahan was heel goed (sprak Engels en was tevens gids) en buitengewoon aardig. Dankzij uw alerte reactie op de kleine problemen die wij hebben gehad was de reis fantastisch."    A.K.                    Oman, privérondreis Oman

"Opbouw programma was goed, variatie in het programma zeer goed. Voldoende vrije tijd. Tevreden over de hotels, één nacht verblijf in de desert is genoeg.
De begeleiding ter plaatse, gids en tevens chauffeur, was in alle opzichten uitstekend. Behulpzaam, bescheiden, attent, autorijden zeer veilig, niets was hem teveel gevraagd. Buiten het programma liet hij ons nog diverse andere bezienswaardigheden zien. Bijzonder was ook dat wij bij hem thuis bij zijn ouders ontvangen werden en een lunch en een cadeau aangeboden kregen. Een betere reisbegeleiding moet nog geboren worden!"
J.R.


Oezbekistan en Turkmenistan, privérondreis

"We hebben een hele mooi reis gehad en alles was perfect geregeld! Met dank daarvoor.”
H.N.

“Mijn complimenten voor alles wat jullie voor ons geregeld hebben. De organisatie is vlekkeloos verlopen. Alle benodigde papieren lagen klaar, de chauffeurs waren bijna altijd op tijd en reden in goede auto’s, ze waren ook betrouwbaar,de hotels waren prima, kortom, ik kan de naam van Saffraan doorgeven aan anderen. En wie weet kom ik in de [nabije] toekomst nog een keer naar jullie reisbureau.
 
Bedankt voor alle goede zorgen.”

W.v.N.



Iran Klassiek groepsrondreis

“We vonden jullie reisprogramma prettig, gebalanceerd; de sfeer uitstekend; de hotels aangenaam qua comfort/aankleding and qua ligging; de stijl van reisleiden erg aangenaam en ontspannen en toch duidelijk leiding gevend en verantwoordelijkheid dragend; alles bij elkaar een heel prettige, zeer interessante, memorabele reis die ons kennis liet maken met een breed spectrum van Iran en zijn bewoners.”
M. & E.W.


“Er was een aangename sfeer, we hebben veel gezien en er was voldoende vrije tijd. De hotels waren oké en het contact met de plaatselijke bevolking was erg aangenaam. Ik bewaar mooie herinneringen aan deze reis.”
G.M
.



Oezbekistan, privérondreis


“De praktische voorbereiding vanuit jullie was goed geregeld en bij vragen was er direct antwoord. Onze complimenten hiervoor. Opbouw van de reis was ook goed. De extra koffer naar Fergana was ook een schot in de roos. Even een andere kijk op het land en zeer zeker de moeite waard. Hoewel Fergana stad niet heel bijzonder is, maar de zijdefabriek en de pottenbakkers wel. De vluchten, het vervoer met auto en trein, de afgesproken tijden, het klopte allemaal en was verder prima geregeld. De organisatie was dan ook perfect geregeld. Al met al een geslaagde reis met een perfecte organsatie. Hiervoor dank en wellicht tot een andere keer.”
T & E.v.H.


Jordanië 13 daagse groepsrondreis

“Opbouw programma was heel prima. Mooie timing van Petra (voor mij toch wel een hoogtepunt). Ook handig die laatste dag luieren in Aqaba. Tevreden over de hotels. Mooie locaties, prima comfort, lekker ontbijt.”
J.K.



"Tevreden over de hotels. Hotel in Dana was minder. Daarentegen was de ontvangst op de ‘rooftop’ met thee weer leuk. De opbouw van het programma was prima. Goeie variatie van ‘zwaar’ tot minder zwaar.
Variatie programma: prima: cultuur, natuur, maar ook wat betreft het wat langer en minder lang in de auto zitten. Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad.”
R.T.


“Wij vullen overal ‘tevreden’ in. Zetten hier en daar een uitroepteken voor extra leuk.”
J.R. en J.N.