Saffraan
 
Over Saffraan

Dat saffraan een specerij is, zal bij de meeste mensen bekend zijn. Dat het wordt gewonnen uit de drie stempels van de paarse saffraankrokus is minder bekend. Deze krokus werd al in de oudheid geteeld in het Midden-Oosten en de saffraandraadjes werden ook toen al gebruikt om bepaalde gerechten te kleuren en te kruiden. Met de komst van de islam in Zuid-Europa kwam ook de saffraan mee en ook nu is deze specerij nog steeds onmisbaar in een goede paella of bouillabaisse. Een klein beetje is al genoeg. Verder heeft saffraan een kalmerende werking en is het zowel een antidepressivum als een afrodisiacum en een antioxidant. Saffraan is de meest kostbare van alle specerijen. Voor 1 kilo saffraan zijn de stempels van maar liefst 400.000 bloemen nodig. Het is een klasseproduct en dat is nou juist waar het bij Saffraan Reizen ook om gaat.


Wij willen een klasseproduct leveren. Dat betekent dat we die reis aanbieden waar jij al jaren van droomt. Het betekent ook dat we die reis zo goed mogelijk organiseren zodat jij alleen nog maar hoeft te genieten. We luisteren naar jouw reiswensen en proberen deze zo goed mogelijk in te passen in je reis, of je die nu alleen maakt of samen met anderen.


                     

Saffraan Reizen bestaat uit twee deskundige en reislustige dames: Dionne Delnoy en Esther van Raaij. We hebben al ruim 20 jaar ervaring in het organiseren en begeleiden van reizen. Onze passie ligt voornamelijk bij reizen in het Midden-Oosten. De sfeer, de cultuur en de bewoners van deze landen zorgen ervoor dat we ons daar helemaal thuisvoelen. We vinden het geweldig om ‘onze landen’ ook aan andere mensen te laten zien en onze mooie reiservaringen te delen met onze medereizigers.
Reizen is niet alleen genieten, maar ook ervaren, leren en ontdekken, en we hopen deze ontdekkingstochten samen met jou te gaan maken.