Reisblog
  
Bij de pottenbakkers

Als je in Marokko bent ontkom je niet aan een bezoekje aan een van de vele pottenbakkerijen. Hier bezochten we er een in Tamegroute, in het zuiden des lands. 

 
  


 
Wandeling door de palmerie

Een wandeling door een Marokkaanse palmerie is een goed begin van de ochtend of een welkome onderbreking van een reisdag. We lassen deze wandelingen dan ook graag in in ons reisprogramma.

 
  


 
Marokkaans koken

Een van de beste manieren om in aanraking te komen met de lokale bevolking en gebruiken van een land is .... eten. Dus namen we deel aan een uitgebreide kookworkshop in Marokko!

 
  


 
In de souq van Sidon, Libanon

'n Bezoek aan een souq (of bazaar) is altijd leuk. Behalve de onvermijdelijke souvenirshops vind je er ook winkeltjes en werkplaatsen waar de lokale bevolking haar inkopen doet.
In de souq van het Libanese Sidon kom je van alles tegen. 
  
 
Kennismaking met Palestina

Voorafgaand aan het in elkaar zetten van een reis in een nieuwe bestemming, gaan we het desbetreffende land natuurlijk eerst zelf bekijken. Lees hier over de verrassende eerste ontmoeting met Palestina. 

  

 
Meet the Mullah

Op onze reizen door Iran bezoeken we ook de heilige stad Qom, een religieus bolwerk waar je veel shi'itische pelgrims tegenkomt en waar je bij wijze van spreken bijna over de bebaarde geestelijken, de mullah's, struikelt. 'n Gesprekje met zo'n mullah hoort er dan ook bij.

  

 

 
Iran, eerste indruk

Als je aan Iran denkt, denk je in eerste instantie aan zwaar gesluierde vrouwen die -als ze al op straat komen- gedwee achter hun echtgenoot aan sjouwen en als enige recht het aanrecht hebben. Niets is minder waar ....

  

 

  Foto reis Jordanië, voorbereidende reis

In april 2014 was reisfotograaf Robert van Sluis in Jordanië om de reis voor te bereiden. Er komt namelijk heel wat bij kijken als je zo'n reis organiseert. Wat is de beste tijd om te gaan, waar en wanneer precies is de sterrenhemel op haar mooist, wat zijn de meest interessante en fotogenieke plekken, hoeveel tijd breng je door op elke plek, etc.
Zie hier zijn verslag, vergezeld van -uiteraard- prachtige foto's.