mongolie2
jordanie wadi rum2
Oezb Samar
P1210591

Antwoorden van de 'Even op reis' quiz

Leuk dat je meedeed aan onze reisquiz. Er kan er maar één de winnaar zijn van de de reischeque van  € 100,-, maar niet getreurd, er komt vast weer een nieuwe reisquiz.

De juiste antwoorden op de vragen vind je hieronder.

 

Nogmaals dank voor het meedoen!

 

1. Jordanië  staat bekend als ‘n islamitisch land.  Van oudsher is het echter een bijbels land en veel hoogtepunten uit het christelijk geloof zijn hier nog te vinden. Zo vind je in de St. George kerk van Madaba een mozaïeken plattegrond van een beroemd land. Welk land is dit?

Het juiste antwoord is: Palestina

 

 

 

2. Baalbek, de oude ruïnestad in de Beka'avallei van Libanon, werd vlak voor de jaartelling gesticht door de Romeinen. Vandaag de dag zijn hier nog drie zeer bijzondere tempels te bekijken; de tempel van Venus, de tempel van Jupiter en de tempel van ….

Wat is de naam van de derde tempel?

Het juiste antwoord is: Bacchus tempel

 

 

 

3. In Marokko logeren we in authentieke accommodaties in Marokkaanse sfeer. Zo logeren we in de Zoualavallei in een fraaie lemen accommodatie in de oase die is gelegen aan een rivier. Hoe heet deze rivier?

Het juiste antwoord is: Ziz

 

 

 

4. In Iran zijn er veel feest- en heilige dagen die uitbundig worden gevierd. Ter ere van welke feestelijke gelegenheid kwamen de verschillende koningen van het Perzische rijk tezamen in Persepolis?

Het juiste antwoord is: Now Ruz

 

 

 

5. Georgië  heeft naast cultuur ook een grote diversiteit aan natuurlandschappen te bieden; het heuvelachtige wijngebied in Kachetië, de steppe in het oosten, en natuurlijk de bergen van Svanetie en de Kaukasus. We wandelen hier graag maar we kunnen ook rijdend van deze spectaculaire landschappen genieten. In de Kaukasus genieten we van de mooie uitzichten als we het pittoreske Gergetikerkje bezoeken. Hoe hoog is het kerkje gelegen?

Het juiste antwoord is: 2170 m.

 

 

 

6. Vanuit het fraaie ommuurde stadje Khiva in Oezbekistan kun je een dagtrip maken naar het noorden, waar het desolate plaatsje Nukus ligt.  De grootste trekpleister van dit stadje is een museum met een heel bijzondere collectie schilderijen van de Russische avantgarde.  Wat is de naam van dit museum?

Het juiste antwoord is: Savitsky Museum

 

 

 

7. In het zuiden van Egypte ligt Abu Simbel. Twee monumentale tempelgebouwen zijn in de 13e eeuw voor Christus uit de rotsen gehakt op bevel van de farao Ramses ll.   Met de aanleg van de Aswandam zijn de tempelgebouwen in 1968 verplaatst naar een mooie plek aan het Nassermeer, een ingenieuze operatie die 4 jaar heeft geduurd. Eén van de tempels is de tempel van Ramses ll. De andere is van zijn liefhebbende echtgenote. Wat is de naam van deze echtgenote?

Het juiste antwoord is: Nefertari

 

 

8. In Turkmenistan rijden we vanuit de hoofdstad Ashgabat richting Kaspische Zee met de jeep of met de trein. Het belangrijkste doel van deze excursie is Yangikala, de canyon met roze en oranjekleurig gesteente. Onderweg bezoeken we ook een mausoleum van een sufigeleerde. Hoe heet dit pelgrimsoord?

Het juiste antwoord is: Gozli Ata

 

 

 

9. Er zijn heel wat 'heilige steden' te bezoeken. Zowel christenen, als soennitische en shi'itische moslims hebben allen zo hun eigen heilige plaatsen. De drie bekendste heilige steden voor soennitische moslims  zijn Mekka, Medina  en Jeruzalem. De vierde, en tevens oudste heilige stad van Afrika bevindt zich in een van onze bestemmingen in Noord-Afrika. Welke stad bedoelen we?

Het juiste antwoord is: Kairouan

 

 

10. We sluiten deze quiz af met een muziekvraag:

Wie o wie is de beroemde zangeres die zingt over een steeds weer door oorlog en rampen geteisterde stad in het Midden-Oosten?

Het juiste antwoord is: Fairuz

 

muziekvraag

Bestemmingen

Uitgelicht
 

Lees hier de laatste informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken m.b.t . onze reizen.

corona en reizen.jpg

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

ggto.jpg
Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG