top of page
armenie kerk
armenie letterpark
Armenie Sevan lake

Armenië in bloei 10 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Aankomst in Yerevan
Dag 02    Yerevan - Fort Amberd - Yerevan
Dag 03    Excursie naar Garni en Geghard
Dag 04    Yerevan - Khor Virap - Vayk
Dag 05    Vayk - Selimpas - Sevan
Dag 06    Sevan
Dag 07    Sevan - Dilijan
Dag 08    Dilijan - Yerevan
Dag 09    Yerevan
Dag 10    Yerevan - Amsterdam

Route Armenië in bloei - Saffraan Reizen

• Ontspannen en compleet programma
• Duizenden bloemensoorten
• Natuur en cultuur in één reis
• Engelssprekende botanische gids mogelijk

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Een mooie reis tijdens de bloeiperiode van de Armeense flora. Duizenden soorten zijn er te vinden in de uitgestrekte natuurgebieden van het land. In de maanden juni en begin juli zijn de meeste bloemen en planten in volle bloei. Flora die wij ook kennen, maar dan de Armeense varianten, en ook bloemen die typisch voor dit land en de regio zijn. Wandelend door het fleurige landschap heb je volop tijd om deze rijke schakeringen aan kleur goed te bekijken. Uiteraard wordt er ook voldoende aandacht aan de culturele hoogtepunten van Armenie besteed.

Dag 1    Amsterdam - Yerevan

Na aankomst op de luchthaven van Yerevan word je naar het hotel in het centrum van de stad gebracht.

Dag 2    Yerevan - Fort Amberd - Yerevan
In de ochtend brengt je chauffeur je naar het groene glooiende landschap in de richting van Fort Amberd, strategisch gelegen op de helling van de berg Aragats. Je maakt hier een wandeling van ongeveer 5 km. Keizerskronen, gladiolen en orchideeën zijn bloemen die  je in dit gebied tegen kunnen komen.
Na een picknick bij het fort rijd je weer terug naar Yerevan. Daar is nog tijd om de stad te gaan bekijken; het Plein van de Vrijheid, het Plein van de Republiek met het interessante nationaal museum. Je kunt ook voor kunst kiezen en de Cascade met de exposities van de Armeense kunstverzamelaar Cafesijan bezoeken, de  vernissagemarkt, of de ‘artgalery’ met een overzicht van Armeense schilder- en beeldhouwkunst van vroeger tot nu. Op dag 9 is er ook nog gelegenheid om een en ander te bezoeken. Meer bezienswaardigheden in Yerevan.

Dag 3    Yerevan - Garni - Geghard
Je chauffeur brengt je richting de Hellenistische tempel van de godin Mithras in Garni. Hier maak je een mooie wandeling door de groene omgeving en je passeert daarbij een kloof met indrukwekkende basaltformaties. Nadat je de aanwezige plantenwereld goed hebt bekeken rijd je naar het kloostercomplex van Geghard. Naast het klooster zijn er ook een paar kerkjes te bezichtigen en de bidcel van St. Gregorius de Verlichter. Je kunt jezelf zegenen met helend water uit een bron en natuurlijk  zijn er kaarsjes om aan te steken. In dit gebied vind je Armeense meidoorns, prunussen en lijsterbessen, maar ook bloemen en planten als de vlasleeuwenbek, helmbloem, vlinderstruiken en zaagblad.

Dag 4    Yerevan  - Khor Virap  - Vayk
Je laat Yerevan even achter je en rijdt richting de Turkse grens of, zoals men in Armenië zegt, West- Armenië. Bij Khor Virap kun je bij helder weer de Ararat bekijken. Khor Virap zelf is ook zeker een bezoekje waard. Niet alleen is het prachtig gelegen op een berg met mooie panorama’s, maar het heeft ook een grote historische waarde. Het woord Khor Virap betekent ‘diepe put’ en dit refereert aan de put waar de Heilige Gregorius 13 jaar in gevangenschap heeft doorgebracht. Vanuit die benarde situatie heeft hij de zieke koning Tiridates IV genezen. Het gevolg hiervan was dat de koning het christendom tot nationale godsdienst uitriep en daarmee werd Armenië de eerste christelijke staat.
Onderweg passeer je de wijnvelden van Areni. Een korte stop bij een proeverij is niet te versmaden. Lunchen doe je bij het kloostercomplex van Noravank. De uit rode steen opgetrokken kerkjes liggen prachtig in het rotsachtige landschap. Tijdens een korte wandeling in de nabije omgeving van de kerk zie je o.a. clematissen, wilde druiven, wilde pistachebomen, zaagblad en koekoeksbloemen.
Je overnacht in de Hermon cottages in de buurt van het kleine stadje Vayk.

Dag 5    Vayk - Selimpas - Sevan
Vanuit Vayk rijd je naar de 2140 hoog gelegen Selimpas. In de buurt van de pas maak je een wandeling. Ook bekijk je een karavanserai; een aanlegplaats voor handelskaravanen aan de Zijderoute. Vlakbij Sevan ligt een groot khachkar kerhof. Het Sevanmeer is een van de grootste zoetwatermeren van Europa. Je volgt de kuststrook en stopt uiteraard om de vegetatie rond het meer te bekijken.

Armenie Fort Amberd Saffraan Reizen

Dag 6    Sevan 
Vandaag een dagje om zelf invulling aan te geven. Sevan is een mooie plaats met verschillende  mogelijkheden. Je kunt er met een bootje het meer op, fietsen of wandelen langs de kust, of twee 9e eeuwse kerkjes op het schiereiland bekijken. Verder is er een kleine botanische tuin. Planten en bloemen als steppekaars, iris, zeekool, kattensnor en hemelroosje kun je in dit gebied aantreffen. Natuurlijk kun je ook gewoon een dagje luieren aan het meer. Kortom, voor elk wat wils. Lees meer over botanische tuinen in Armenië.

Dag 7    Sevan - Dilijan
Vanuit de vlakte van Sevan rijd je  naar het hoger gelegen groene berggebied rond Dilijan. 
De frisse heldere lucht van Dilijan is goed voor iedereen, vandaar dat er veel sanatoria gevestigd zijn in het dorp. Eerst check je in in je hotel en maak je een keuze voor de besteding van de verdere dag; het pittoreske stadscentrum van ‘old Dilijan’ bekijken of de twee kleine, maar fijne, musea aandoen (volkenkundig en hedendaagse kunst).  Er zijn verschillende wandelmogelijkheden in de buurt. In de bosrijke omgeving is een aantal wandelpaden van verschillende afstanden die leiden naar een aantal kerkjes in de buurt.

Dag 8    Dilijan - Yerevan
Je verlaat de bergen bij Dilijan en rijdt terug naar waar de reis is begonnen: Yerevan. Voordat je daar aankomt is er gelegenheid om een botanische tuin in Vanadzor te bezoeken. Dit gebied heeft een bijzonder klimaat vanwege zijn ligging (1400 m. boven de zeespiegel).

Dag 9    Yerevan
Nog een volle dag genieten van hetgeen de relaxte stad Yerevan te bieden heeft. Wie geen genoeg kan krijgen van de Armeense flora kan een bezoek brengen aan de 80 hectare grote botanische tuin die tal van regionale, maar ook internationale planten en bloemen huisvest.
Daarnaast biedt Yerevan nog een aantal andere aantrekkelijke culturele uitstapjes. Op dag 2 staan er al een aantal genoemd. Het museum ter nagedachtenis van de genocide slachtoffers, het miniatuurmuseum Matenadaran, of lekker slenteren door deze aangename stad.

Dag 10    Yerevan - Amsterdam
Je pakt je koffers en verlaat Armenië om weer terug naar Amsterdam te vliegen.Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Armenië.

bottom of page