mongolie2
jordanie wadi rum2
Oezb Samar
P1210591

CORONA UPDATE

 

Wijs op reis (Bijgewerkt op 10 augustus 2020)

 

  • Op de hoogte van actuele situatie op plaats van bestemming

  • Samenwerking met professionele reispartners ter plaatse

  • Kleinschalige reizen,  dus geen massatoerisme

  • Privérondreizen 'op maat' vanaf 2 personen

Saffraan Reizen is op de hoogte van de huidige situatie per reisbestemming en wij controleren bijna dagelijks de actuele stand van zaken. Voordat wij het besluit nemen dat een specifieke

reis kan worden uitgevoerd controleren wij of er geen toegangsbeperkingen, geen quarantainevoorschriften en geen beperkingen zijn voor het verblijf op de bestemming van je keuze. Daarnaast checken wij zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn. Wij hebben direct contact met onze reispartners ter plaatse en zijn daarom op de hoogte van de actuele situatie met betrekking tot transport, hotels, restaurants, musea en gebruik van openbare ruimtes en dergelijke.

Bij de reisinformatie die je na je boeking ontvangt geven we uiteraard  een gedetailleerde beschrijving van alle geldende richtlijnen tijdens je reis. Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop onmiddellijk aanpassen.

Onze reispartner ter plaatse en je chauffeur en/of gids zullen je aan het begin van de reis informeren over alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis.

 

Als kleinschalige reisspecialist mijden wij sowieso het massatoerisme. We organiseren reizen voor privégezelschappen vanaf 2 personen, gezinnen, of kleine groepjes tot maximaal 12 personen.  Daarbij verblijven wij in kleinschalige accommodaties. Hierdoor kunnen wij je een veilige reis bieden.

 

 

Betrouwbaar

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat de gezondheid van onze reizigers en onze  collega’s ter plaatse altijd voorop staat.  We zullen je daarom alleen op reis laten gaan als dat echt goed kan. De gezondheidsrichtlijnen van lokale autoriteiten en instanties zullen ons de weg wijzen. Toch kunnen zich situaties voordoen die we nu niet kunnen voorzien; ook voor ons is reizen na de pandemie een nieuw fenomeen. Wij op ons kantoor en onze reispartner ter plaatse staan in ieder geval altijd voor je klaar!

Het geheel aan maatregelen is gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (zoals het RIVM) en brancheorganisaties.

Wij gaan ervan uit dat je als gast ook je verantwoordelijk neemt door kort voordat je op reis gaat te beoordelen of je gezond genoeg bent om te reizen, en, als dat gevraagd wordt in een bepaalde bestemming, van te voren een coronatest hebt ondergaan. Wij verwachten van onze gasten dat zij zich houden aan de lokale richtlijnen met betrekking tot persoonlijke hygiëne en gedrag.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij je op deze manier een veilige, maar vooral mooie reiservaring zullen kunnen bieden.

 

 

Nuttige links:

Veilig boeken in coronatijd

Het geeft een goed gevoel als je weet dat je de boeking bij Saffraan Reizen kunt wijzigen. Dit kan sowieso kosteloos tot 40 dagen voor vertrek.

Als Saffraan Reizen je reis niet kan uitvoeren omdat je bestemming oranje of rood is aangemerkt bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken tot 14 dagen voor je vertrek, dan zijn er verschillende mogelijkheden;

  • We boeken je reis om naar een latere datum

  • Als je nog geen exacte datum hebt voor een nieuwe reis verstrekken we een voucher. Deze voucher kun je tot 1 jaar na vertrekking verzilveren voor een nieuwe reisdatum/nieuwe reis. Deze voucher is volledig gedekt door ons garantiefonds.

  • We betalen je de reissom terug

  • Wil je de reis zelf annuleren dan kan dat tot 42 dagen voor vertrek. We betalen je de dan de reissom terug m.u.v. het aanbetalingsbedrag.

 

Saffraan Reizen is aangesloten bij branchevereniging VvKR ( de Vereniging voor Kleinschalige Reisspecialisten) en bij het garantiefonds  GGTO. Dat geeft extra veiligheid.

Saffraan Reizen is altijd bereikbaar en zal samen met onze professionele reispartners altijd snel en doeltreffend kunnen handelen bij mogelijke problemen. Je bent verzekerd van hulp en bijstand mocht je bijvoorbeeld onverhoopt moeten worden gerepatrieerd.

Onze lokale reispartners zijn een vertrouwd aanspreekpunt tijdens de gehele reis. Zij zijn op de hoogte van plaatselijke richtlijnen en werkwijze en zullen je altijd bijstaan en assisteren daar waar dat nodig is.

 

 

 

 

Actuele situatie vanaf juli 2020 (Bijgewerkt op 20 juli 2020)

 

Er komen steeds meer berichten binnen via verschillende media dat er landen zijn die weer bereisbaar worden. Wij reageren alleen vanuit de actuele en formele berichtgeving die we van ons eigen ministerie en de overheden in onze bestemmingen ontvangen.

Er zijn een aantal factoren die van belang zijn als men weer wil/kan gaan reizen in onze bestemmingen:

1. Kan er gereisd worden naar het betreffende land?  Kan er worden gereisd in het land?

2. Is het land toegankelijk voor Nederlandse en/of Belgische toeristen?

3. Gaan er luchtvaartmaatschappijen naar het betreffende land?

4. Waar moet je rekening mee houden als je het land binnen wilt komen en in het land gaat reizen?

1. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken moet eerst de reisadviezen voor de bestemmingen van 'oranje' (alleen noodzakelijke reizen) op 'geel' hebben gezet. Dat is een teken dat je een land mag bezoeken.

Daarnaast moet de bestemming zelf zijn opengesteld voor toeristen uit Nederland en België. Wij volgen hiervoor de formele berichtgeving vanuit de overheden van het land zelf en de informatie van onze lokale reispartners.

 

2. Een land bepaalt zelf welke nationaliteiten worden toegelaten. Het is niet vanzelfsprekend dat elke nationaliteit wordt toegelaten. Het heeft te maken met 'bilaterale' afspraken en die hangen mede af van het aantal besmettingen in het land van herkomst en met de toegankelijkheid van Nederland.

 

3. Om op een bestemming te komen moeten er vluchten beschikbaar zijn en moeten luchthavens op de plaats van bestemming open zijn.

 

4. Veiligheid  voor onze reizigers staat voorop. Zijn er in een land bepaalde veiligheidsmaatregelen van kracht? 1,5 m. afstand in hotels en restaurants, hoe is het transport geregeld? Moeten er mondkapjes worden gedragen? Zijn er temperatuurchecks bij luchthavens of elders? Zijn musea en andere sites/higlights te bezoeken? 

 

Er zijn bestemmingen waar men voorafgaand aan de reis een coronatest moet hebben gedaan en een bewijs dient mee te nemen dat men (120 uur voorafgaand aan de reis) negatief is getest. 

Uiteraard heeft elk land zijn eigen maatregelen. 

We houden hieronder een lijst bij van landen die weer 'open' gaan en wat de reismaatregelen zullen zijn.

Nederlanders mogen vanaf 15 juni een aantal Europese landen bezoeken. Of de landen buiten Europa ook bereisbaar worden zal de komende weken blijken. 

 

Georgië

Georgië gaat binnenkort weer open voor toeristen. Of ook Nederlandse toeristen worden toegelaten is vandaag  (20 juli) nog niet bekend. 

Vanaf 1 augustus gaan er weer vluchten naar Tbilisi.

Welke maatregelen er gelden in Georgië om het land binnen te komen of tijdens de reis is nog niet bekend.

Wil je gedetailleerde informatie over de maatregelen geef dat aan bij ons kantoor dan houden we je op de hoogte. 

Oezbekistan 

Oezbekistan is na korte openstelling weer afgesloten voor bezoekers uit het buitenland. 

Waarschijnlijk gaan er weer luchtvaartmaatschappijen op Tashkent vliegen vanaf 1 augustus. 

Om Oezbekistan binnen te komen is een formeel document nodig dat aantoont dat men geen corona heeft. De test moet 120 uur voorafgaand aan de reis zijn afgenomen.

Voor verdere details kun je contact opnemen met ons kantoor.

Tunesië

Sinds 27 juni stelt Tunesië haar grenzen weer open voor o.a. Nederlandse en Belgische toeristen. Eén van de voorschriften hier is dat men een formeel document nodig heeft dat aantoont dat men geen corona heeft. De test moet 72 uur voorafgaand aan de reis zijn afgenomen. Neem contact met ons op over de verdere details. Tunesië is door BUZA nog niet als 'geel' aangemerkt.

Libanon 

Vanaf 1 juli zijn de luchthavens van Beirut weer geopend. 

Cyprus

Cyprus zal in juli gedeeltelijk opengaan voor toeristen. Ook voor Nederlandse reizigers.

Dubai

Vanaf 7 juli kan er weer worden gereisd in Dubai.

Vluchten via Turkije

Vanaf 7 juni zullen een aantal Turkse luchtvaartmaatschappijen weer gaan vliegen van- en naar Nederland. Turkije is door BUZA nog

niet als 'geel' land aangemerkt. Wel kun je met Turkish Airlines vliegen als het een transfer betreft naar een andere dan een Turkse

bestemming.

 

Andere bestemmingen

Over de openstelling van onze andere bestemmingen is tot op heden nog niets bekend. 

    

Saffraan Reizen in coronatijd (Bijgewerkt april 2020)

Mensen vragen ons de laatste tijd vaak: "Jullie zullen het wel niet druk hebben in deze crisistijd?"  Daar moeten we wel erg om lachen want we zijn juist razend druk. Nee, niet met nieuwe boekingen maar wel met andere zaken die veel aandacht vragen. 
Het is een hectische tijd. De situatie in de reiswereld verandert bijna per dag. Opeens werd een aantal van onze bestemmingen niet meer toegankelijk of wilden luchtvaartmaatschappijen niet meer vliegen op Nederland waardoor onze reizigers niet konden vertrekken, of waren transfers niet meer mogelijk. Hoe regel je dat goed voor de klant, hoe gaan we om met de regelgeving en hoe communiceren we duidelijk naar onze klanten? 

Repatriëring 
Onze eerste zorg ging uit naar onze reizigers die in landen reisden die opeens werden afgesloten. De repatriëring van onze reizigers in Egypte en Jordanië had onze topprioriteit.  We wisten gelukkig waar iedereen was en konden relatief snel contact maken en contact houden. Met de ondersteuning en inzet van onze lokale reispartners ter plaatse waren we enorm blij. En we waren opgelucht toen, iedereen, met veel kunst en vliegwerk, weer veilig en ongeschonden op Nederlandse bodem was geland.

Omboekingen en vouchers
Verder zijn we erg druk met 'omboekingen'. De voorjaarstijd is voor ons altijd een populaire reisperiode. Een groot deel van deze reizen is uitgevallen en we zijn erg blij dat de meeste van onze reizigers hebben aangegeven deze voorgenomen reizen te willen omboeken naar een latere periode.
We hebben daarvoor, in samenwerking met onze brancheorganisatie en ons garantiefonds een 'voucher' ontwikkeld. Dit is een formeel document dat voldoet aan de wet en hiermee kunnen onze klanten de geboekte reis omboeken. Het geld dat men al heeft betaald voor de reis blijft zijn waarde behouden. Met deze vouchers ondersteunt men ook de liquiditeit van ons bedrijf en dat is natuurlijk heel erg prettig.
Het bedrag op de voucher wordt gedekt door het garantiefonds dus mocht het onverhoopt toch misgaan met ons reisbedrijf dan is de reeds betaalde reissom gedekt. 

 

Gevolgen voor de reisbranche

De gevolgen van de coronacrisis voor de reisbranche zijn enorm. Er wordt heel hard gewerkt aan goede regelgeving om de reizigers en ook de reisbedrijven nu en in de toekomst te beschermen. Bestande regelgeving verandert met de dag en we zijn heel alert. Samen met onze collega-reisspecialisten zorgen we voor de nodige input bij onze  branchevereniging en bij de betrokken ministeries. 

Dank
We bedanken onze klanten die ons in deze lastige tijd bemoedigende mailtjes sturen, ons sterkte wensen, en die hun reizen vol vertrouwen omboeken naar een latere datum. Het is nu een lastige tijd voor iedereen, vooral ons als reislustigen. Maar ook onze klanten die momenteel in vitale beroepen keihard aan het werk zijn.  Er komt weer een einde aan deze crisis en dan verdient iedereen een prachtige reis.  Daar kijken we, samen met jullie, reikhalzend naar uit. 

Pas goed op elkaar en op jezelf.                             

Bestemmingen

Uitgelicht
 

Lees hier de laatste informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken m.b.t . onze reizen.

corona en reizen.jpg

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

ggto.jpg
Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG