mongolie2
jordanie wadi rum2
Oezb Samar
P1210591

CORONA UPDATE

Soepel boeken bij Saffraan Reizen (bijgewerkt op 13 april 2021)

We begrijpen dat je nog huiverig bent om je droomreis te boeken. Voor alle reizen met vertrek vanaf 1 september 2021 geldt tot nader order het volgende;

 

Je kunt bij Saffraan Reizen een reis boeken zonder dat je daarvoor een aanbetaling hoeft te doen.

 

De volledige reissom betaal je pas, als we zeker weten dat de coronamaatregelen/ reisadviezen vanuit Nederland en/of het land van bestemming geen beperking vormen voor je geboekte reis.

 

Indien 7 dagen voor vertrek blijkt dat er geen reisbeperkingen door corona zijn of zullen worden afgekondigd voor je reisbestemming, dan maak je de volledige reissom aan ons over. Samen met onze reispartners ter plekke voeren wij de door jou geboekte rondreis uit en kun jij onbezorgd genieten van je vakantie.
 

Wanneer de situatie wat corona betreft 5 dagen voor je vertrek verslechtert en de maatregelen en reisbeperkingen het onmogelijk maken om je reis volgens de geldende reisadviezen uit te voeren, dan wordt de boeking kosteloos geannuleerd of omgezet naar een latere datum of naar een andere bestemming.

 

Wanneer er vanuit de Nederlandse Rijksoverheid een negatief reisadvies (code oranje of rood) wordt gegeven voor je reisbestemming, of als er vanuit het land van bestemming een negatief reisadvies wordt gegeven voor Nederlandse toeristen die het land in willen reizen, is het niet mogelijk de reis uit te voeren.

 

Je betaling hoeft pas 5 dagen voor vertrek op onze rekening te staan.

 

Mocht de coronasituatie op je reisbestemming tijdens je reis veranderen, zullen wij er alles aan doen om je veilig te repatriëren of, indien mogelijk, het reisprogramma aan te passen door de reisroute eventueel aan te passen zodat je je reis kunt vervolgen en afmaken. Uiteraard doen we dit in gezamenlijk overleg met jou.

 

Wat betreft de vliegreizen bekijken we samen met jou wat het beste is om te doen m.b.t. het boeken van de tickets. Deze actie geldt daarom niet voor vliegtickets.

 

Op al onze reizen zijn onze reisvoorwaarden van toepassing. Deze actie vervangt artikel 6 van onze voorwaarden, voor de reisprogramma's, niet voor vliegtickets.

Voor eventuele vliegtickets gelden voorwaarden vanuit de luchtvaartmaatschappij of die apart worden gemaakt hierover. Check de voorwaarden van je reisverzekering en/of boek flex vliegtickets.

 

Voordat je vertrekt zorgen wij ervoor dat helemaal geregeld is en checken we meerdere keren alle aspecten van de reis. Ook zorgen we ervoor dat je zo ‘corona-proof’ mogelijk kunt reizen. Zijn er tijdens je reis vragen dan is onze reispartner altijd beschikbaar voor antwoorden en oplossingen van mogelijke problemen. Ook zijn wij zelf uiteraard bereikbaar tijdens kantooruren en kun je ons ook via e-mail bereiken.

 

 

 

Weer veilig en zeker op reis (Bijgewerkt op 14 januari 2021)

 

Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat de veiligheid en de gezondheid van onze reizigers en onze collega’s ter plaatse altijd voorop staat.  We zullen je daarom alleen op reis laten gaan als dat echt weer goed kan. Het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is hierbij leidend, maar ook het advies van onze lokale reispartners en autoriteiten ter plaatse is belangrijk.

Als de tijd weer rijp is organiseren we met veel plezier een mooie reis voor je naar één van onze kleurige bestemmingen.

 

We bieden daarbij de zekerheid van 

  •   Kosteloos omboeken van je reis tot 40 dagen voor je vertrekdatum. Dit geldt voor reizen die zijn geboekt tussen 1 oktober 2020          en 1 juni 2021 * 

  •   Kosteloos annuleren tot 40 dagen voor je vertrekdatum indien Saffraan Reizen de reis moet annuleren vanwege een negatief               reisadvies (code rood of code oranje)

  •   Terugbetaling van de reissom van je landarrangement binnen 14 dagen

  •   Verlaging van de aanbetaling van € 250,- naar € 125,- per persoon bij boekingen tot 1 september 2021

  •   Saffraan Reizen is aangesloten bij het GGTO garantiefonds en lid van de VvKR. Dat geeft extra zekerheid. Daarmee is de betaalde         reissom en/of de aanbetaling gegarandeerd. 

* Voor boekingen buiten de aangegeven boekingsperiode gelden onze gebruikelijke reisvoorwaarden. 

Saffraan Reizen is op de hoogte van de huidige situatie per reisbestemming en wij controleren bijna dagelijks de actuele stand van zaken. Voordat wij het besluit nemen dat een specifieke reis kan worden uitgevoerd controleren wij of er geen toegangsbeperkingen, geen quarantainevoorschriften en geen beperkingen zijn voor het verblijf op de bestemming van je keuze. Daarnaast checken wij zorgvuldig of de reisprogramma’s met betrekking tot de toeristische aspecten uitvoerbaar zijn. Wij hebben direct contact met onze reispartners ter plaatse en zijn daarom op de hoogte van de actuele situatie met betrekking tot transport, hotels, restaurants, musea en gebruik van openbare ruimtes en dergelijke.

Bij de reisinformatie die je na je boeking ontvangt geven we uiteraard een gedetailleerde beschrijving van alle geldende richtlijnen tijdens je reis. Wanneer de Nederlandse overheid, Europese Unie of lokale overheden coronarichtlijnen aanpassen of versoepelen, zullen wij onze instructie hierop onmiddellijk aanpassen.

Onze reispartner ter plaatse en je chauffeur en/of gids zullen je aan het begin van de reis informeren over alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënemaatregelen en natuurlijk blijven zij steeds beschikbaar voor het geven van advies en assistentie tijdens de reis.

 

Als kleinschalige reisspecialist mijden wij sowieso het massatoerisme. We organiseren reizen voor privégezelschappen vanaf 2 personen, gezinnen, of kleine groepjes tot maximaal 12 personen.  Daarbij verblijven wij in kleinschalige accommodaties. Hierdoor kunnen wij je een veilige reis bieden.

 

 

Betrouwbaar

Toch kunnen zich situaties voordoen die we nu niet kunnen voorzien; ook voor ons is reizen na de pandemie een nieuw fenomeen. Wij op ons kantoor en onze reispartner ter plaatse staan in ieder geval altijd voor je klaar!

Het geheel aan maatregelen is gebaseerd op de regels, adviezen en protocollen van onder andere de Nederlandse overheid, de Europese Unie, (lokale en internationale) overheden, gezondheidsinstanties (zoals het RIVM) en brancheorganisaties.

Wij gaan ervan uit dat je als gast ook je verantwoordelijk neemt door kort voordat je op reis gaat te beoordelen of je gezond genoeg bent om te reizen, en, als dat gevraagd wordt in een bepaalde bestemming, van te voren een coronatest hebt ondergaan. Wij verwachten van onze gasten dat zij zich houden aan de lokale richtlijnen met betrekking tot persoonlijke hygiëne en gedrag.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij je op deze manier een veilige, maar vooral mooie reiservaring zullen kunnen bieden.

 

 

Nuttige links:

Garantie en verzekering 

Saffraan Reizen is aangesloten bij branchevereniging VvKR ( de Vereniging voor Kleinschalige Reisspecialisten) en bij het garantiefonds  GGTO. Dat geeft extra veiligheid.

Saffraan Reizen is altijd bereikbaar en zal samen met onze professionele reispartners  snel en doeltreffend kunnen handelen bij mogelijke problemen. Je bent verzekerd van hulp en bijstand mocht je bijvoorbeeld onverhoopt moeten worden gerepatrieerd.

Onze lokale reispartners zijn een vertrouwd aanspreekpunt tijdens de gehele reis. Zij zijn op de hoogte van plaatselijke richtlijnen en werkwijze en zullen je altijd bijstaan en assisteren daar waar dat nodig is.

 

Gevolgen voor de reisbranche

De gevolgen van de coronacrisis voor de reisbranche zijn enorm. Er wordt heel hard gewerkt aan goede regelgeving om de reizigers en ook de reisbedrijven nu en in de toekomst te beschermen. Bestande regelgeving verandert met de dag en we zijn heel alert. Samen met onze collega-reisspecialisten zorgen we voor de nodige input bij onze  branchevereniging en bij de betrokken ministeries. 

Dank
We bedanken onze klanten die ons in deze lastige tijd bemoedigende mailtjes sturen, ons sterkte wensen, en die hun reizen vol vertrouwen omboeken naar een latere datum. Het is nu een lastige tijd voor iedereen, vooral ons als reislustigen. Maar ook onze klanten die momenteel in vitale beroepen keihard aan het werk zijn.  Er komt weer een einde aan deze crisis en dan verdient iedereen een prachtige reis.  Daar kijken we, samen met jullie, reikhalzend naar uit. 

Pas goed op elkaar en op jezelf.