top of page
cypr nicos markt

CYPRUS VAKANTIE

Cyprus vakantie

Tijdens een vakantie in Cyprus zul je niet alleen onder de indruk raken van de rijke schakering aan cultureel erfgoed op dit kleine eiland, maar ook van de geuren van citrusvruchten, jasmijn en vele andere  bloemen. De bijzonder vriendelijke Cyprioot heet je van harte welkom op zijn gevarieerde en zonnige eiland, of je nou in het zuiden of in het noorden bent. Prehistorische nederzettingen, Griekse tempels, Apollo en Aphrodite, Byzantijnse kloosters met prachtige fresco’s en mozaïeken, Venetiaanse vestingwerken …., alles komt voorbij tijdens deze 10 daagse rondreis. De afstanden tussen de te bezoeken plaatsen zijn niet groot. Daarom is er voldoende tijd om alle sites goed te bekijken, af en toe ruimte te nemen voor een wandeling, of een lekkere duik in de zee. De toeristische regio wordt gemeden en je zoekt je eigen weg op dit verrassend mooie eiland.

 

Als je een liefhebber bent van oude nederzettingen dan kun je vandaag, al dan niet onder leiding van een Engelssprekende gids,  de ruïnes van het 2000 jaar oude Kato Paphos in het archeologisch park bezoeken. Je bekijkt er de weelderige vloermozaïeken van de Romeinse villa’s en bezoekt de fraai gelegen Koningstombes, die je een kijkje geven in de unieke begraafcultuur van 300 jaar voor Christus.

De mythologische plek Petra tou Romiou waar de godin Aphrodite geboren zou zijn. is een must. Je bezoekt het heiligdom van Apollo en de nabij gelegen oude stad Kourion met het fantastische oude theater en  vloermozaïeken. 

Larnaca ligt vlakbij het een zoutmeer. Naast fraaie flamingo's is de Sultan Tekke moskee, een bezoekje waard.

Vanuit Larnaca ben je na een halfuurtje rijden in Nicosia.  Hier zijn meerdere opties mogelijk. Je kunt zelf of samen met een gids het Grieks-Cypriotische gedeelte van de stad bekijken. De stadstour omvat onder meer een wandeling langs het met fresco’s versierde interieur van de St. Johnskerk en een bezoek aan de 12e eeuwse Sophia kathedraal in het noordelijke deel van de stad. Je kunt uiteraard ook zelf op stap. Neem je tijd om het Makarios Cultureel Centrum te bezoeken, het Cyprus Museum of het historische Leventis Museum.

kleden cyprus.jpg

Nicosia

In Nicosia kun je een uitstapje kunnen maken naar het Turks-Cypriotische deel. Naar het fraaie haventje van Kyrenia met zijn middeleeuwse fort of naar de oostkust naar de historische plaatsen Famagusta en Salamis. Dat kan alleen georganiseerd en niet met je eigen auto.

 

Naast het stadsleven heeft Cyprus ook de mooie natuurlijke omgeving.;  het Troödosgebergte met zijn cederbossen, pijnbomen en cipressen . Bezoek een aantal fraaie Byzantijnse kerkjes die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan.

Voordat je de kust van Polis bereikt neem je een mooie bergroute die je naar het fameuze klooster van Kykkos leidt.

Polis is  een uitstekende plaats om te relaxen. Luieren aan het strand of even zwemmen of met een bootje de zee op. Als je van wandelen houdt kun je een tocht maken langs het bad van Aphrodite. Dit is de plaats waar Aphrodite en Adonis elkaar voor het eerst ontmoetten. De wandeling loopt langs een goed begaanbaar pad en duurt ongeveer drie uur.

Na de wandeling zou je kunnen lunchen in een prachtig aan de kust gelegen visrestaurant.

In  Paphos is er wellicht nog tijd om een frisse duik te nemen in de zee of de laatste souvenirs in te slaan. In ieder geval een uitstekende plaats om verse vis aan de haven te gaan eten.

 

 

Wil je op vakantie naar Cyprus in je eentje, met z'n tweeën of met je eigen groepje, neem dan direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. We stellen dan samen met jou een mooi reisprogramma voor je op. Je kunt natuurlijk ook het offerteformulier invullen.

bottom of page