mongolie2
jordanie wadi rum2
Oezb Samar
P1210591

De 'Even Op Reis' Quiz

Doe mee met de 'Even Op Reis' Quiz en maak kans op een reisbon van maar liefst € 100,- !

De antwoorden op de meeste vragen kun je vinden op onze website, of weet je omdat je met onze op reis bent geweest.

Check je fotoboeken, bel je reisgenoten, of zoek de antwoorden op onze website. Tijd voor wat speurwerk dus.

Stuur je formulier uiterlijk 5 januari 2021 in. Op 15 januari van het nieuwe jaar maken we de winnaar bekend.

 

Veel succes en vooral veel (reis)plezier!

Tip: Noteer al je antwoorden op een vel papier en vul daarna het formulier in. 

 

 

1. Jordanië  staat bekend als ‘n islamitisch land.  Van oudsher is het echter een bijbels land en veel hoogtepunten uit het christelijk geloof zijn hier nog te vinden. Zo vind je in de St. George kerk van Madaba een mozaïeken plattegrond van een beroemd land. Welk land is dit?

 

 

 

2. Baalbek, de oude ruïnestad in de Beka'avallei van Libanon, werd vlak voor de jaartelling gesticht door de Romeinen. Vandaag de dag zijn hier nog drie zeer bijzondere tempels te bekijken; de tempel van Venus, de tempel van Jupiter en de tempel van ….

Wat is de naam van de derde tempel?

 

 

 

3. In Marokko logeren we in authentieke accommodaties in Marokkaanse sfeer. Zo logeren we in de Zoualavallei in een fraaie lemen accommodatie in de oase die is gelegen aan een rivier. Hoe heet deze rivier?

 

 

 

4. In Iran zijn er veel feest- en heilige dagen die uitbundig worden gevierd. Ter ere van welke feestelijke gelegenheid kwamen de verschillende koningen van het Perzische rijk tezamen in Persepolis?

 

 

 

5. Georgië  heeft naast cultuur ook een grote diversiteit aan natuurlandschappen te bieden; het heuvelachtige wijngebied in Kachetië, de steppe in het oosten, en natuurlijk de bergen van Svanetie en de Kaukasus. We wandelen hier graag maar we kunnen ook rijdend van deze spectaculaire landschappen genieten. In de Kaukasus genieten we van de mooie uitzichten als we het pittoreske Gergetikerkje bezoeken. Hoe hoog is het kerkje gelegen?

 

 

 

6. Vanuit het fraaie ommuurde stadje Khiva in Oezbekistan kun je een dagtrip maken naar het noorden, waar het desolate plaatsje Nukus ligt.  De grootste trekpleister van dit stadje is een museum met een heel bijzondere collectie schilderijen van de Russische avantgarde.  Wat is de naam van dit museum?

 

 

 

7. In het zuiden van Egypte ligt Abu Simbel. Twee monumentale tempelgebouwen zijn in de 13e eeuw voor Christus uit de rotsen gehakt op bevel van de farao Ramses ll.   Met de aanleg van de Aswandam zijn de tempelgebouwen in 1968 verplaatst naar een mooie plek aan het Nassermeer, een ingenieuze operatie die 4 jaar heeft geduurd. Eén van de tempels is de tempel van Ramses ll. De andere is van zijn liefhebbende echtgenote. Wat is de naam van deze echtgenote?

 

 

 

8. In Turkmenistan rijden we vanuit de hoofdstad Ashgabat richting Kaspische Zee met de jeep of met de trein. Het belangrijkste doel van deze excursie is Yangikala, de canyon met roze en oranjekleurig gesteente. Onderweg bezoeken we ook een mausoleum van een sufigeleerde. Hoe heet dit pelgrimsoord?

 

 

 

9. Er zijn heel wat 'heilige steden' te bezoeken. Zowel christenen, als soennitische en shi'itische moslims hebben allen zo hun eigen heilige plaatsen. De drie bekendste heilige steden voor soennitische moslims  zijn Mekka, Medina  en Jeruzalem. De vierde, en tevens oudste heilige stad van Afrika bevindt zich in een van onze bestemmingen in Noord-Afrika. Welke stad bedoelen we?

 

 

10. We sluiten deze quiz af met een muziekvraag:

Wie o wie is de beroemde zangeres die zingt over een steeds weer door oorlog en rampen geteisterde stad in het Midden-Oosten?

 

muziekvraag
St George.jpg
Tempel van Bacchus, Baalbek.jpg
marokko.jpg
Persepolis.jpg
Gergeti.jpg
Nukus.jpg
Abu Simbel.jpg
Turkmenistan.jpg
heilige stad.jpg
Pigeon Rock,  Beirut.JPG