Georgie Kazbegi
georgie
georgie kerk
georgie tbilisi
georgie david

Extra koffers Georgië Compleet 13 daagse privérondreis

koffer-steenrood.png

Extra koffers

                 

                  extra koffer:  Extra dag in Tbilisi
 

Wil je meer zien van deze bijzondere stad verleng dan je  verblijf in Tbilisi. 


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-oker.png                  extra koffer:  Extra dag in Sighnaghi
 

Signaghi  is een heerlijk stadje om een extra dag in te verblijven.   De witte bebouwing ligt tegen een berg aangeplakt waardoor het stadje een mediterrane uitstraling heeft.  Een wandeling langs de oude stadsmuren  is een aanrader. Onderweg kom je naast mooie panorama's over de Alazani vallei ook 23 stadstorens tegen.  Het Sighnaghi museum geeft een goed overzicht van de lokale geschiedenis van  Kachetie. Ook is een zaal ingericht met kunstwerken van Georgisch beroemdste kunstenaar Pirosmani. Uiteraard kun je deze dag ook gebruiken om het Georgische leven te aanschouwen vanaf een terras aan het fraaie centrale plein. 


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.                  extra koffer:  Transfer Tbilisi - Kutaisi en bezoek aan Stalin museum en

                                            Uplistsikhe   

Gori ligt in het hart van de provincie Kartli. Hier is een bezoek te brengen aan het Stalinmuseum. Gori was de geboortestad van Stalin en het is het enige museum ter wereld dat op deze wijze aandacht besteedt aan deze historische figuur. Het museum omvat een aantal verdiepingen informatie over zij leven, zijn politiek, zijn contacten met de rest van de wereld en er is zelfs een hoekje met kritische noten ten aanzien van zijn dictatoriale leiderschap.   In een speciale kamer staat zijn dodenmasker opgesteld. In de tuin is de treinwagon te zien waarmee Stalin in 1945 naar de conferentie van Yalta is gereden. 

Na Gori bezoek je Uplistsikhe, grottenstad uit de eerste eeuw na Christus. De zijderoute passeerde ook ooit deze stad. Er zijn ruïnes van verschillende ruimtes te bezoeken zoals tempels een theater, wijnkelders, bakkerij, een basiliek en de oude kamers van koningin Tamar.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-aubergine.png                  extra koffer:  Svaneti en wandelingen in Ushguli

Vanuit Kutaisi is het mogelijk de reis te verlengen met een bezoek aan Svaneti, het gebied met de hoge bergtoppen, kleurige valleien en haar specifieke antieke architectuur. Een uitbreiding van de reis met drie dagen (4 nachten) biedt de mogelijkheid om ook (dag)wandelingen te maken. 

 

Voorbeeld:

Dag 1    Kutaisi - Mestia

Je chauffeur brengt je eerst naar Tskaltubo  waar je de honderden stalagmiten en stalagtiten kunt bekijken in Satalpia Grotto. 

Daarna rijd je door daar Svaneti, de regio met prachtige natuur en hoge bergpieken. Onderweg zie je de kleine dorpjes met hun oude  torens die kenmerkend zijn voor deze streek.

 

Je overnacht in een guesthouse. Hier zijn gedeelde sanitaire voorzieningen en de diners zijn inbegrepen.

 

Dag 2    Mestia - Mulakhi - Mestia  

deze dag worden jullie begeleid door een lokale wandelgids. Deze spreekt doorgaans geen Engels maar kent de wandelroute. De wandeling duurt ongeveer 4 a 5 uur en daalt ca 500 meter en stijgt ca 320 meter. Onderweg heb je zicht op de 2300m hoog gelegen Chalaadi gletsjer en het dorp Mestia met zijn typische wachttorens. 

 

Dag 3    Mestia - Ushguli

Vandaag bezoek je het pittoreske dorp Usguli dat eveneens op de werelderfgoedlijst van Unesco staat.   Het dorp ligt op 2200 m hoogte en is het hoogste bewoonde dorp van Europa. Het is bekend om zijn wachttorens maar ook omdat je van hieruit een aantal hoge pieken kunt zien. Ook bezoek je  onderweg de Lamaria kerk en de toren van koningin Tamar op 2300 m. Bovendien kom je tijdens het lopen in contact met het dagelijkse leven op het platteland van Georgië. Stijging en daling is beide ca. 250 meter. De totale wandeling duurt ongeveer 3 uur.

 

Je logeert  wederom in een guesthouse (diner is inbegrepen).

 

Dag 4    Ushguli – Shkara - Mestia

Vandaag heb je een gemakkelijke wandeling naar de plek waar de hoogste piek van Georgie;  Shkhara goed te zien is. Vervolgens rijd je via een prachtige route terug naar Ushguli en Mestia. 

De lunch is inbegrepen.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.                  extra koffer:  Extra wandeldag in Nationaal Park Karagauli en verblijf in

                                            een spa hotel   

Heb je zin om de reis te onderbreken met een wandeldag dan is het Nationaal Park Karagauli een goede optie. Er zijn wandelingen mogelijk van 4 tot 6 uur en deze worden begeleid door een lokale wandelgids. Deze gids spreekt doorgaans geen Engels maar kent de wandelroute. Borjomi heeft het imago van een bijzonder gezonde stad vanwege haar heilzame lucht en bronwater. Eventueel is de wandeldag af te sluiten met een lekker bad in je hotel. 


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-oker.png                  extra koffer:  Azerbeidzjan
 

Verleng je reis naar Georgië met een aantal dagen in het dichtstbevolkte gebied van de Kaukasus: Azerbeidzjan. Nadat je de grens vanuit Georgië bent overgestoken beland je in de stad Sheki. Tijdens de stadtour in Sheki bezoek je onder meer het paleis van de Khan met prachtige fresco’s en glas in lood. Op weg naar de hoofdstad Baku doe je een aantal religieuze en spirituele highlights van het land aan zoals het mausoleum van Diri Baba en de tombe van Yeddi Gumbez. In Baku bezoek je niet alleen de 29 meter hoge maagdentoren maar ook de oude stad met zijn markt en de mooie karavanserai.

Bij een reis naar Georgië met verlenging land je op de heenweg in Tbilisi en vlieg je vanuit Baku terug naar Amsterdam.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-aubergine.png