top of page
chehel2
Oezb streetmeeting
chehel
Oezb

Extra koffers Hoogtepunten van de Zijderoute privérondreis

Extra koffers

                 

                extra koffer:  citytour Teheran, Yazd, Isfahan, Shiraz, Mashhad, Ashgabat, Khiva, Bukhara, Samarkand, Tashkent met lokale chauffeur en/of Engelssprekende gids 

Je kunt de oude Perzische steden op eigen gelegenheid gaan bekijken maar je kunt ook per stad  via ons een chauffeur regelen die je naar de sites en musea brengt die je graag wilt bezoeken. Wil je graag reizen met een Engelssprekende gids/chauffeur, dan kan dat uiteraard ook. Geef dit bij ons aan of op je offerteformulier.


 

Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-steenrood.png                 

                 extra koffer:  kookworkshop 'Fesenjan bereiden' in Yazd
 

In Yazd bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop 'fesenjan bereiden'. Dit is een traditioneel Iraans gerecht. Een soort stoofpotje van kip, granaatappel en walnoot. Fesenjan is ook vegetarisch te bereiden.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-oker.png                 extra koffer:  extra dag in Yazd   

 Je kunt je verblijf in Yazd verlengen met een extra dag om de lemen stad Kharanak,

het zoroastristische pelgrimsoord Chak Chak en het lemen bastion in Meybod te bezoeken. We regelen dan een chauffeur voor je.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

 

koffer-aubergine.png                  extra koffer:  extra dag in Mashhad

Wil je je verblijf in Mashhad met een dag verlengen dan kun je in Tus de tuinen en het mausoleum van de beroemde Perzische schrijver ‘Ferdouzi’ bezoeken. De schrijver van het belangrijkste Perzische epos ‘Het boek der koningen’ wordt hier onder meer uitgebeeld in reliëfs.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.                 

                 extra koffer:  westelijk deel van Turkmenistan: Turkmenbashi,

 Yangikala Canyon, Gozli Ata, Serdar, Nohur en Nissa

Je verblijf in Turkmenistan kan worden aangevuld met een bezoek aan de aan de Kaspische Zee gelegen stad Turkmenbashi en de Yangikala Canyon.

Vanuit Ashgabat kun je met een nachttrein naar Turkmenbashi of je rijdt met je privéauto over het platteland vanuit Ashgabat via Nissa, Nohur naar Serdar. De dag daarna rijd je verder naar Turkmenbashi. 

 

Vanuit Turkmenbashi bezoek je met een 4WD de kleurige krijtrotsformaties in de canyon van Yangikala. Deze excursie is vanuit Turkmenbashi in één dag te doen maar je kunt ook twee dagen in dit gebied verblijven. Je hebt dan een eenvoudige overnachting in Gozli Ata, een bijzondere pelgrimsplaats in de 'Middle of Nowhere'.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-oker.png                  extra koffer:  oostelijk deel van Turkmenistan: Mary en Merw
 

Je kunt naar Mary reizen met een binnenlandse vlucht vanuit Ashgabat of met een (nacht)trein, of met een privéchauffeur. In dat laatste geval bezoek je onderweg Abiverd, een belangrijke aanlegplaats van de oude Zijderoute.​

Een bezoek aan het museum in Mary is een must. Het herbergt een mooie collectie goed gedocumenteerd cultureel erfgoed waarvan een groot deel afkomstig is uit de nabijgelegen opgravingen in Merw en Gonur Depe.
Merw was in de 12e eeuw een belangrijk islamitisch centrum. Het kon zich meten met de steden Damascus en Baghdad. Het uitgestrekte terrein van Merw huisvest eigenlijk meerdere ruïnesteden waaronder Sultan Kala en Giaur Kala.

Met nog een dagje extra in Mary is het mogelijk de opgravingen in Gonur Depe te bekijken. Je kunt een dagje relaxen in Mary en eventueel een bezoekje brengen aan de lokale bazaar.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

koffer-aubergine.png                  extra koffer:  overnachting bij de gaskrater in Darwaza
 

Het is mogelijk in het desolate landschap nabij de krater te overnachten in een woestijnkamp. Het diner is uiteraard inbegrepen. 


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

bottom of page