top of page
Marokkaanse slofjes in de souq
Zakje blauw in Chefchaouen,  Marokko
Tussen Fès en Chefchaouen
Haventje Essaouira Marokko
Tamagroute groene tajines,  Marokko
Chefchaouen

Extra koffers Marokko 16 daagse rondreis

Extra koffers

                  extra koffer:  'Marrakesh'


Wil je nog een paar dagen extra in deze sprookjesachtige stad, dan kan dat. Je verblijft in een sfeervol 3*  hotel met inpandig zwembad vlakbij de tuinen van Majorelle en het Museum van Islamitische Kunst.

Als je hiervoor belangstelling hebt, dan horen we dat graag bij boeking.


Bezienswaardigheden in Marrakesh.

                  extra koffer: 'Essaouira'


Deze reis is uit te breiden met een verlenging van 3 nachten in de sfeervolle historische kustplaats Essaouira.  De oorspronkelijke bouw van de stad stamt uit de tijd dat de Portugezen de haven hebben opgericht. Dat is  nu  ook nog te zien aan de blauw-witte gebouwen aan de vissershaven. Het is hier heerlijk uitwaaien of zonnen aan een van de lange zandstranden. Binnen de oude  stadsmuren kun je fijn wandelen en je slag slaan in de diverse bazaars. Houd je van moderne kunst, dan kun je je hart ophalen aan de actieve kunstscene van Essaouira. De terrasjes rond de haven bieden uiteraard een grote variëteit aan overheerlijke verse vis. 

De hotelklasse kan naar wens worden geüpgrade naar 4* of 5*.

                  extra koffer: 'Agadir'


Heb  je zin om je reis te verlengen met een verblijf aan een van Marokko’s grootste stranden, dan is Agadir zeker een optie. Aan het ruim 8 kilometer lange zandstrand aan de Atlantische kust kun je eindeloos zonnebaden of lekker wandelen. Na de aardbeving in 1960 is een groot deel van het oude centrum van Agadir verdwenen. Er is een ruime moderne stad gebouwd met hier en daar nog een historische site. De hoog gelegen Saädische kasba bijvoorbeeld stamt uit de 16e eeuw en biedt een mooi uitzicht over de stad en haar omgeving. Uiteraard is er ook een gezellige souq: de Souq el Had in het zuid-oosten van Agadir.


Vanuit Agadir zijn verschillende uitstapjes mogelijk. Uiteraard zijn er zuidwaarts nog een aantal mooie stranden te vinden aan de zeekust. Maar het binnenland heeft ook mogelijkheden. Een bezoek aan Taroudannt is een aanrader, evenals de watervallen van Immouzzer des Ida Outanane.

bottom of page