Georgie Kazbegi
georgie
georgie kerk
georgie tbilisi
georgie david

 Georgië Compleet 13 daagse privérondreis

Voorbeeld programma

Dag 01   
Amsterdam - Tbilisi
Dag 02    Tbilisi
Dag 03    Tbilisi - David Gareja - Sighnaghi
Dag 04    Sighnaghi - Mosmieri - Ikaltho - Telavi

Dag 05    Telavi - Alaverdi - Stephansminda (Kazbegi)

Dag 06    Stephansminda - Gergeti
Dag 07    Stephansminda - Ananuri - Mtskheta - Tbilisi
Dag 08    Tbilisi - Kutaisi per trein
Dag 09    Kutaisi - Gelati - Kutaisi

Dag 10    Kutaisi - Borjomi - Akhaltsikhe
Dag 11    Akhaltsikhe - Vardzia

Dag 12    Vardzia - Tsalka - Tbilisi

Dag 13    Tbilisi - Amsterdam

Georgie compleet.png

• Veel zien tijdens een ontspannen reis
• Veelzijdige natuur
• Naar de Kaukasus en Svaneti
• Georgische keuken en Kachetië
• UNESCO sites Javri klooster en

Svetitskhoveli (Mtskheta)     

                   
• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Georgië_youtube2.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

Waar een klein land groots in kan zijn. Met z'n tweeën of met een klein groepje reis je in een rustig reistempo door deze voormalige Sovjetrepubliek. Er is voldoende tijd ingeruimd voor een wandeling door de historische steden Tbilisi en Kutaisi, maar ook staan wandelingen door de imposante Kaukasus en het nationale park rondom Borjomi op het programma. Een goede balans tussen cultuur en natuur. Laat je rijden door onze chauffeur of rijd zelf door dit verrassend aangename land.    
 Laat je inspireren door het voorbeeldprogramma hier beneden en stel de reis samen naar je eigen interesses en voorkeuren.

 

Dag 1    Amsterdam - Tbilisi

Met een luchtvaartmaatschappij van je eigen keuze vlieg je naar de hoofdstad van Georgië; Tbilisi, en word je na aankomst naar je centraal gelegen hotel gebracht.

Dag 2    Tbilisi

Je start je Georgische reis met het ontdekken dan de hoofdstad Tbilisi.  Maak een citytour op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een Engelssprekende gids.  Wandel door de oude historische stadskern die is opgebouwd uit terrassen, maar loop ook door de sfeervolle smalle straatjes met hun kleurige huisjes en gedecoreerde balkonnetjes. Klim omhoog naar het Narikala fort of neem de hypermoderne kabelbaan als je liever niet wilt klimmen. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht over de stad. De moderne stadsarchitectuur zal je vanaf dit punt  meteen opvallen. Je kunt ook één van de musea bezoeken die de stad rijk is. Je zult daar ontdekken dat Georgië inderdaad het land van ‘Het Gulden Vlies’ is.          

Wil je meer zien van Tbilisi, boek er dan een extra dag bij in deze bijzondere stad. Dat kan via de 'extra's koffers' onderaan deze pagina.

Dag 3    Tbilisi - David Gareja - Sighnaghi

Op weg naar de de Azerbeidzjaanse grens rijd je door het glooiende steppelandschap van Oost-Georgië met zijn verschillende aardetinten. Je bezoekt het kloostercomplex van David Gareja waar niet alleen het mausoleum van Gareja is gesitueerd, maar waar nog steeds monniken in hun grotwoningen verblijven. David Gareja was afkomstig uit Syrië en heeft in de 6e eeuw veel gedaan aan de verspreiding van het christendom in Georgië. Tot op vandaag wordt hij geëerd om zijn inzet en zijn mausoleum is dan ook een geliefde pelgrimsplaats. Een  heerlijke picknick rondom het klooster of in het fraaie landschap behoort tot de mogelijkheden.  Voor ervaren wandelaars bestaat de mogelijkheid een 2,5 uur durende wandeling in Udabno te maken. Deze wandeling start vanaf het klooster en loopt via een geitenpad tot aan de grens met Azerbeidzjan. Het pad stijgt ca 400 m.

Na de lunch/picknick rijd je richting Sighnaghi. Dit aangename dorp ligt als een mediterraan stadje tegen een heuvel geplakt. Je kunt er lekker gaan eten in een van de vele gezellige restaurantjes aan het centrale stadsplein. Een avondwandelingetje in het rustieke centrum is een aanrader, niet alleen vanwege de sfeervolle architectuur maar ook vanwege de spectaculaire panorama’s. Eens kijken of je alle 23 wachttorens tegenkomt. 

Eventueel kun je 'n extra dag Sighnaghi bijboeken om langer te vertoeven in dit aangename stadje.

Dag 4    Sighnaghi – Mosmieri – Ikaltho  -  Telavi

Vandaag rijd je een heel ander landschap tegemoet; Kachetië, het wijngebied van Georgië. Eindeloze groene wijnakkers liggen op de hellingen van dit heuvelachtige landschap. Een bezoek aan een traditionele wijnkelder mag niet ontbreken op deze dag.  We maken kennis met de Georgische traditionele keuken tijdens de lunch bij een lokale familie. Voordat je naar Telavi doorreist bezoek je het Ikaltho klooster uit de 11e eeuw.

Dag 5    Telavi –  Alaverdi – Stephantsminda (Kazbegi)

Na je ontbijt breng je een bezoek aan het fraaie kloostercomplex van Alaverdi. Het klooster wordt nog steeds bewoond en de kerk is een 'must see', alleen al vanwege de prachtige iconen die er hangen.  Je reist verder en langzaamaan kom je in steeds bergachtiger gebied. In de winter is dit één van de populaire ski-oorden. Via de beruchte oude militaire route naar Rusland rijd je de Kaukasus in. Het Kazbegi gebergte omringt je van alle kanten.  Je overnacht in Stephantsminda.

Dag 6    Gudauri - Stephansminda (Kazbegi)

Vandaag een lekker dagje om zelf in te vullen. Maak  een wandeling in de vallei van Sno Valllei of bekijk het bergdorpje. Je zou ook deel kunnen nemen aan een workshop 'vilten'. Het is ook mogelijk naar het stadje Kazbegi  te gaan om de Gergetikerk te bekijken die op 2150 m hoogte ligt. Dit pad loopt door het bos en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.  Laat je je liever rijden dan zou je een jeep kunnen huren die je naar het hoogste punt rijdt. Het uitzicht vanaf de kerk is spectaculair. Bij goed weer kun je de 5500 m. hoge top van de ‘Mount Kazbegi’ zien.   

Dag 7    Stephantsminda  -  Ananuri - Mtskheta - Tbilisi

Je laat het hooggebergte weer achter je. Op weg naar Tbilisi maak je een stop bij de 17e eeuwse burcht van Ananuri die fraai gelegen is aan het Zvinvali meer. In Mtskheta bekijk je het Jvari Klooster en de Svetitskhoveli Kathedraal. Beide kerken staan op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet zomaar. De enorme hoeveelheid intens gekleurde fresco’s zijn een lust voor het oog.  Het verhaal gaat dat het kleed van Christus is begraven in de Svetitshoveli kathedraal.

Georgie Uplistsikhe Saffraan Reizen

Dag 8     Tbilisi - Kutaisi per trein

Vandaag pak je de trein en laat je het fraaie Georgische landschap rustig aan je voorbij trekken. Aan het einde van de middag kom je aan in de oude hoofdstad ven Georgië: Kutaisi. Een transfer brengt je naar het treinstation en bij aankomst in Kutaisi word je weer opgehaald door een andere transfer die je naar het hotel zal brengen.           

Ga je liever niet met de trein dan boek je een 'extra koffer' met transfer Tbilisi - Kutaisi met een stop in Gori voor een bezoek aan het Stalin museum en aan Uplistsikhe, historische opgraving uit de eerste eeuw voor Christus.

Dag 9    Kutaisi - Gelati - Kutaisi

Een dagje vrij in de voormalige hoofdstad. Je kunt het dagelijks leven gaan opsnuiven in de binnenstad van Kutaisi of een excursie maken naar het rustieke kloostercomplex Gelati dat 6 km. buiten Kutaisi ligt. In de 12e eeuw was dit een educatief centrum. Een van de beroemdste Georgiërs, David de Bouwer, ligt hier begraven. Het  klooster dat nog steeds in gebruik is bevat een aantal goed bewaard gebleven mozaïeken en fresco’s.

Wil je vanuit Kutaisi een tour maken door het prachtige Svaneti, met wandelingen door valleien en bergen, een bezoek aan het authentieke stadje Ushguli met hoge wachttorens, boek dan een extra koffer.

Dag 10    Kutaisi - Borjomi - Akhaltsikhe

Vandaag rijd je richting Borjomi, bekend van zijn heilzame waterbronnen en natuurparken. Het heilzame water ‘Borjomi’ is ook in de Nederlandse supermarkten te koop. Daarna rijd je verder naar de bijzondere stad Akhaltsikhe. Bijzonder vanwege de multiculturele sfeer die in het stadje heerst.

Wil je een wandeldag inlassen, boek dan een extra dag Borjomi bij voor een dagwandeling in het nationaal park van Karagauli en sluit de dag af in een aangenaam spa-hotel.

Dag 11    Akhaltsikhe - Vardzia

In de ochtend ervaar je het sfeervolle Georgische plattelandsleven. Later bezoek je de UNESCO site van Vardzia; een 1,5 km. uitgestrekt kloostercomplex dat gehuisvest is in een grot. Uit rotsen gehouwen kerken, wijnkelders, kleurige fresco’s en wijnkelders uit de 12e eeuw toen hier nog duizenden mensen woonden.  Je overnacht in een guesthouse dat fraai in het groen is gelegen.

Dag 12    Vardzia - Tsalka - Tbilisi

Een lange rit door het zuiden van Georgië met zijn prachtige panorama’s en meren brengt ons terug bij ons beginpunt: Tbilisi.

Dag 13    Tbilisi - Amsterdam

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht terug naar huis.

 

Je kunt de reis uitbreiden met:

extra koffer: extra dag in Tbilisi
(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-oker.png

extra koffer: extra dag in Sighnaghi
(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-aubergine.png

extra koffer: transfer Tbilisi - Kutaisi met auto en bezoek aan Stalinmuseum en Uplistsikhe
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: Svaneti en wandelingen in Ushguli

(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-oker.png

extra koffer: extra wandeldag in Nationaal Park Karagauli en verblijf in een spa hotel

(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-aubergine.png

extra koffer: verlenging in Azerbeidzjan
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerijen met de mooiste foto's van Georgië.

 

Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 15 daagse groepsrondreis naar Georgië & Armenië
- een 14 daagse privérondreis Armenië, via Georgië naar Oost-Anatolië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.