top of page
Georgie Kazbegi
georgie
georgie kerk
georgie tbilisi
georgie david

 Georgië Compleet 15 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Amsterdam - Tbilisi
Dag 02    Tbilisi
Dag 03    Tbilisi - David Gareja - St. Nino, Bodbe - Sighnaghi
Dag 04    Sighnaghi - Alaverdi - Ikaltho - Mosmieri - Telavi

Dag 05    Telavi - Mtskheta - Stephansminda (Kazbegi)
Dag 06    Stephansminda - Gergeti
Dag 07    Stephansminda - Ananuri - Tbilisi
Dag 08    Tbilisi - Oplistsikhe - Gori - Kutaisi
Dag 09    Kutaisi - Mestia (Svaneti)
Dag 10    Mestia - Ushguli - Mestia
Dag 11    Mestia - Martvili Canyon - Kutaisi

Dag 12    Kutaisi - Gelati - Borjomi - Akhaltsikhe
Dag 13    Akhaltsikhe - Vardzia

Dag 14    Vardzia - Tsalka - Tbilisi
Dag 15    Tbilisi - Amsterdam

Georgie compleet.png

• Veel zien tijdens een ontspannen reis
• Veelzijdige natuur
• Naar de Kaukasus en Svaneti
• Georgische keuken en Kachetië
• UNESCO sites Javri klooster en

Svetitskhoveli (Mtskheta)     

                   
• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Georgië_youtube2.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

Waar een klein land groots in kan zijn. Met z'n tweeën of met een klein groepje reis je in een rustig reistempo door deze voormalige Sovjetrepubliek. Er is voldoende tijd ingeruimd voor een wandeling door de historische steden Tbilisi en Kutaisi, maar ook staan wandelingen door de imposante Kaukasus en het nationale park rondom Borjomi op het programma. Een goede balans tussen cultuur en natuur. Laat je rijden door onze chauffeur of rijd zelf door dit verrassend aangename land.    
Laat je inspireren door het voorbeeldprogramma hier beneden en stel de reis samen naar je eigen interesses en voorkeuren.

 

Dag 1    Amsterdam - Tbilisi

Met een luchtvaartmaatschappij van je eigen keuze vlieg je naar de hoofdstad van Georgië; Tbilisi, en word je na aankomst naar je centraal gelegen hotel gebracht.

Dag 2    Tbilisi

Maak een citytour op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een Engelssprekende gids.  Wandel door de oude historische stadskern die is opgebouwd uit terrassen en loop ook door de sfeervolle smalle straatjes met hun kleurige huisjes en gedecoreerde balkonnetjes. Klim omhoog naar het Narikala fort of neem de hypermoderne kabelbaan als je liever niet wilt klimmen. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht over de stad. De moderne stadsarchitectuur zal je vanaf dit punt  meteen opvallen. Je kunt ook één van de vele musea bezoeken die de stad rijk is. Je zult daar ontdekken dat Georgië inderdaad het land van ‘Het Gulden Vlies’ is.

Wil je meer zien van Tbilisi, boek er dan een extra dag bij in deze bijzondere stad. Dat kan via de 'extra's koffers' onderaan deze pagina.

Dag 3    Tbilisi - David Gareja - St Nino, Bodbe - Sighnaghi

Op weg naar de Azerbeidzjaanse grens rijd je door het glooiende steppelandschap van Oost-Georgië met zijn verschillende aardetinten. Je bezoekt het kloostercomplex van David Gareja waar niet alleen het mausoleum van Gareja is gesitueerd, maar waar nog steeds monniken in hun grotwoningen verblijven. David Gareja was afkomstig uit Syrië en was in de 6e eeuw actief bij de verspreiding van het christendom in Georgië. Zijn  mausoleum is dan ook een geliefde pelgrimsplaats. Een  heerlijke picknick rondom het klooster of in het fraaie landschap behoort tot de mogelijkheden.  Je rijdt verder richting Sighnaghi. Vlakbij dit pittoreske stadje kun je het heiligdom van St. Nino is Bodbe bezoeken. St. Nino wordt wel beschouwd als een 'apostel van Jezus'. Vanaf ca. 300 na Christus predikte zij het evangelie en ze bekeerde de monarchen van die tijd tot het christendom. Ze ligt begraven in dit klooster en duizenden gelovigen komen jaarlijks haar graf bezoeken. St. Nino draagt altijd een wijnstokkruis bij zich, het symbool van de Georgisch-orthodoxe kerk.

 

Sighnaghi ligt als een mediterraan plaatsje tegen een heuvel geplakt. Je kunt er lekker gaan eten in een van de vele gezellige restaurantjes aan het centrale stadsplein. Een wandeling in het rustieke centrum is een aanrader, niet alleen vanwege de sfeervolle architectuur maar ook vanwege de spectaculaire panorama’s. Eens kijken of je alle 23 wachttorens tegenkomt. De beroemde Georgische kunstenaar Pirosmani heeft hier een museum.

Eventueel kun je 'n extra dag Sighnaghi bijboeken om langer te vertoeven in dit aangename stadje.

Dag 4    Sighnaghi – Alaverdi - Ikaltho  -  Mosmieri - Telavi

Vandaag rijd je een heel ander landschap tegemoet; Kachetië, het wijngebied van Georgië. Eindeloze groene wijnakkers liggen op de hellingen van dit heuvelachtige landschap. Een bezoek aan een traditionele wijnkelder mag niet ontbreken op deze dag.  We maken kennis met de Georgische traditionele keuken tijdens de lunch bij een lokale familie.

Voordat je naar Telavi doorreist bezoek je het Ikaltho klooster uit de 11e eeuw. Ten noorden van Telavi ligt een fraaie, nog operationele kathedraal: Alaverdi. Dit is een van de belangrijks middeleeuwse monumenten van Georgië. Het ligt in de vrije natuur tussen de wijnvelden. Zeker een bezoek waard vanwege de fraaie iconen en muurschilderingen.

Dag 5    Telavi –  Mtskheta – Stephantsminda (Kazbegi)

In de ochtend bezoek je de oude hoofdstad en het religieuze hart van Georgië, Mtskheta. Hier vind je het historische Jvari klooster uit de 6e eeuw en de prachtige Svetitskhoveli kathedraal uit de 11e eeuw. Naar verluid is hier het kleed van Christus begraven. Beide gebedshuizen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Je reist verder en langzaamaan kom je in steeds bergachtiger gebied. In de winter is dit één van de populaire ski-oorden. Via de beruchte oude militaire route naar Rusland rijd je de Kaukasus in. Het Kazbegi gebergte omringt je van alle kanten.  Je overnacht in Stephantsminda.

Dag 6    Stephansminda - Gergeti

Het is mogelijk vanuit Kazbegi de Gergetikerk te bekijken die op 2150 m. hoogte ligt. Dit pad loopt door het bos en de wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.  Laat je je liever rijden dan zou je een taxi kunnen nemen die je naar het hoogste punt rijdt. Het uitzicht vanaf de kerk is spectaculair. Bij goed weer kun je de 5500 m. hoge top van de ‘Mount Kazbegi’ zien.   

 

Dag 7    Stephantsminda  -  Ananuri -  Tbilisi

Je laat het hooggebergte weer achter je. Op weg naar Tbilisi maak je een stop bij de 17e eeuwse burcht van Ananuri die fraai gelegen is aan het Zvinvali meer.

Ananuri.jpg

 

Dag 8     Tbilisi - Uplistsikhe - Gori - Kutaisi

De eerste stop na Tbilisi is Uplistsikhe. Dit  is een grottenstad uit de eerste eeuw. De Zijderoute kwam langs deze oude nederzetting. Er zijn nog historische resten te zien van wijnkelders, bakkerijen, een basiliek en zelfs een uit rotsen gehouwen theater. Na Uplistsikhe kom je in het stadje Gori, de geboorteplaats van Stalin. Het Stalin-museum is te bezoeken, evenals de beroemde treinwagon in de tuin van het museum. Aan het einde van de middag kom je aan in de vroegere hoofdstad van Georgie: Kutaisi.  

 

Dag 9    Kutaisi - Mestia (Svaneti)

In de ochtend bezoek je eerst de lokale markt in de oude binnenstad. Ook de grote Bagrati kathedraal kun je gaan bekijken. Daarna rijd je door daar Svaneti, de regio met prachtige natuur, diepe valleien en hoge bergpieken. Onderweg zie je de kleine dorpjes met hun oude  torens die kenmerkend zijn voor deze streek. Je overnacht in Mestia.

Dag 10    Mestia – Ushguli - Mestia

In de ochtend word je opgehaald door een 4 wheeldrive om je naar Ushguli te rijden.  Dit dorp staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je maakt hier kennis met het dagelijks leven op het platteland. Ushguli is gelegen op 2200 m. hoogte en is het hoogst gelegen continue bewoonde dorp van Europa. Daarnaast is het bekend vanwege zijn ligging en de hoge wachttorens. Deze zijn te beklimmen en van hieruit zie je de mooie landschappen in de omgeving. Bij goed weer zie je de hoogste piek van Georgië, de Mount Shkhara die op 5068 m. ligt.  Je kunt de kerk van Lamaria uit de 12e eeuw bezoeken en een wandeling maken naar de toren van koningin Tamar op 2300 m. hoogte.

De picknick op deze dag is bij de reissom inbegrepen.

Woontorens in Ushguli, Georgië

Dag 11    Mestia - Martivili Canyon – Kutaisi

Na je ontbijt rijdt de chauffeur je naar de Martivili kloof; ook zo’n mooi stuk Georgische natuur. Als je daar bent uitgekeken en gewandeld rijd je terug naar de oude hoofdstad Kutaisi.

 

Dag 12    Kutaisi - Gelati - Borjomi - Akaltsikhe

Eerst bezoek je het Gelatiklooster uit de 12e eeuw dat 6 km. buiten Kutaisi ligt. Dit klooster is opgericht door David ‘the Builder’. Hij ligt  begraven in het complex. Er is een interessant educatief centrum dat nog in gebruik is en de gebedshuizen bevatten een aantal goed bewaard gebleven mozaïeken en fresco’s.

 

Borjomi is het centrum van de heilzame bronnen. Ook in Nederland wordt ‘Borjomi water’ verkocht als water dat vol zit met heilzame mineralen. Oorzaak is de unieke biotoop van bijzondere planten en dieren die in deze regio te vinden zijn. De trip eindigt vandaag in het bijzondere stadje Akhaltsikhe. Akhaltsikhe is beroemd vanwege de van oudsher tolerante samenleving. In het stadje zijn gebedshuizen van verschillende signaturen te zien. Zowel kerken als een synagoge en moskeeën zijn er te vinden. In het Rabath fort is een interessant museum te bezoeken.

Wil je een wandeldag inlassen, boek dan een extra dag Borjomi bij voor een dagwandeling in het nationaal park van Karagauli en sluit de dag af in een aangenaam spa-hotel.

Dag 13    Akhaltsikhe - Vardzia

In de ochtend ervaar je het sfeervolle Georgische plattelandsleven. Later bezoek je de UNESCO site van Vardzia; een 1,5 km. uitgestrekt kloostercomplex dat gehuisvest is in een grot. Uit rotsen gehouwen kerken, wijnkelders, kleurige fresco’s en wijnkelders uit de 12e eeuw toen hier nog duizenden mensen woonden.  Je overnacht in een guesthouse dat fraai in het groen is gelegen.

Vardzia, de grottenstad van Georgië

Dag 14    Vardzia  - Tsalka – Tbilisi

De indrukwekkende grottenstad Vardzia staat op het programma. Van een afstandje doet het een beetje denken aan Cappadocië in Turkije of misschien zelfs aan Petra in Jordanië. In de 12e eeuw werd dit de residentie van koningin Tamar. Het  bestaat uit 13 verdiepingen en honderdtallen grotten. Je ziet woningen, kerken, eetzalen, wijnkelders, etc. Het hoogtepunt is de Assumption kerk met prachtige fresco’s.

Je kunt goed door de grotten lopen. Kijk wel uit voor trapjes en afstapjes. Er zijn ook een paar nauwe doorgangen.

Er is een restaurant waar je iets zou kunnen eten.

 

Je reis terug naar Tbilisi brengt je over het hoge plateau in het zuiden. Hier zijn nog vele oude Armeense en Turkse nederzettingen. Na een korte stop bij het meer van Parvani rijd je via de bosrijke omgeving terug naar Tbilisi.

 

Dag 15    Tbilisi – Amsterdam

De rondreis door het fraaie en gevarieerde Georgië zit erop. Met je koffer vol souvenirs, mooie herinneringen en ervaringen reis je vandaag weer terug naar Amsterdam.

De chauffeur brengt je naar de luchthaven.

Je kunt de reis uitbreiden met:

extra koffer: extra dag in Tbilisi
(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-oker.png

extra koffer: extra dag in Sighnaghi
(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-aubergine.png

extra koffer: extra wandeldag in Nationaal Park Karagauli en verblijf in een spa hotel

(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: verlenging in Azerbeidzjan
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerijen met de mooiste foto's van Georgië.


 
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 15 daagse rondreis naar Georgië & Armenië
- een 14 daagse rondreis Armenië, via Georgië naar Oost-Anatolië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

 

bottom of page