mongolie2
jordanie wadi rum2
Oezb Samar
P1210591

GROEN OP REIS

Groen op reis
Een boeking bij Saffraan Reizen betekent dat je een bijdrage levert aan een eerlijke vakantie met een positieve impact. Je steunt de lokale bevolking en economie, verblijft  daar waar mogelijk in een accommodatie met een eco-label en draagt bij aan verduurzaming van mobiliteit. Om dit concreet te maken hebben we een en ander al verwoord op de pagina 'Een eerlijke reis voor een eerlijke prijs'. 

 

Bij de organisatie van onze reizen werken we samen met kleinschalige lokale reispartners, kleinschalige accommodaties en lokale gidsen en chauffeurs  om de lokale economie in onze bestemmingen te ondersteunen.

 

We ondersteunen lokale projecten om een bijdrage te leveren aan lokale milieu-initiatieven. Zo ondersteunen wij 'Groasis', een innovatief bedrijf dat droge en geërodeerde gebieden weer tot leven brengt met bomen op een waterbesparende en kostenefficiënte manier. Groasis heeft met de biologisch afbreekbare Growboxx® plant cocoon een duurzame oplossing gevonden om woestijnen en onvruchtbare gebieden te beplanten. Groasis heeft projecten in een aantal van onze bestemmingen zoals Jordanië, Dubai en de Sahara.  In 2018 heeft Groasis de innovatieprijs van het MKB gewonnen. 
Je kunt bij Groasis een boom doneren van € 25,-. Dit kun je uiteraard zelf doen via hun website www.groasis.com. Wij kunnen ook een boom voor je doneren. Als je dat wilt geef je dat aan op je boekingsformulier.

Vervoer

Voorlopig is vliegen voor veel bestemmingen nog altijd de meeste efficiënte – en vaak de enige – manier om er te komen. Vakantievervoer gaat echter niet alleen over vliegtuigen, maar ook over elektrische transferbussen ter plaatse, treinreizen, autovakanties met een elektrische auto en ook autoverhuur in die categorie..
‘Daar waar de trein een goed alternatief is, zullen we dat aanbieden. Ter plaatse nemen we de benenwagen, de fiets openbaar vervoer of deeltaxi. Op deze manier kom je sowieso eerder in contact met de lokale bevolking.

 

Wij organiseren reizen naar verre bestemmingen en om hier te komen maak je gebruik van vluchten.

De uitstoot van broeikasgassen draagt bij aan de klimaatverandering. Om deze uitstoot

te compenseren bieden we 'GreenSeats' aan. Via deze tool kun je de CO2 uitstoot

van je vlucht berekenen en een bedrag overmaken naar deze organisatie.

GreenSeat investeert door middel van jouw bijdrage in duurzame energie projecten die zorgen dat

de hoeveelheid uitgestoten CO2, op een andere plek wordt voorkomen.

Ook krijgen huishoudens in ontwikkelingslanden op deze manier toegang tot duurzame energie en

worden de leefomstandigheden van de lokale bevolking sterk verbeterd.  


In dit filmpje zie je hoe CO2 compensatie werkt.

 

We maken zoveel mogelijk gebruik van rechtstreekse vluchten i.p.v. vluchten met een tussenstop.

 

Op de bestemming kan bij het afleggen van grotere afstanden de keuze worden gemaakt tussen transfer per trein of per binnenlandse vlucht.

 

Voor verplaatsingen in de stad in je vrije tijd adviseren we gebruik te maken van openbaar vervoer of deeltaxi’s. Op sommige locaties is het ook mogelijk een fiets te huren.

 

Wij  bezoeken geen attractieparken en raden het gebruik van waterscooters, woestijnbuggies, e.d. af.

 

Bij excursies en bezoek aan musea en andere sites in verschillende steden proberen we alles zoveel mogelijk te voet af te leggen. Op deze manier houden we niet alleen rekening met het milieu maar komen we ook meer in aanraking met het lokale leven en de bevolking van het land.

 

 

Verblijf

Wij verblijven vooral in kleinschalige accommodaties en steunen daarmee de lokale economie. Vanwege de kleinschaligheid is er minder belasting voor het milieu dan bij verblijf in grote hotelketens.

 

Onze accommodaties zijn zo centraal mogelijk gelegen zodat je de te bezoeken items te voet kunt afleggen.

 

Bekijk of je elke dag schone handdoeken nodig hebt. Veel van onze accommodaties houden hier overigens al rekening mee door de gasten te wijzen op deze mogelijkheid.

 

Douche kort en gebruik zo min mogelijk (heet) water.

 

Doe lampen, airco, tv, verwarming, etc. uit als je je kamer verlaat.

 

Sluit bij hitte de gordijnen overdag en laat ook het raam dicht.

 

Indien je je eigen kleding wast, gebruik dan afbreekbaar wasmiddel.

 

 

 

Eten

Wij eten bij voorkeur bij lokale eetgelegenheden om de plaatselijke economie te stimuleren.

 

Wij eten bij voorkeur lokale (streek)produkten en streekmenu’s bij lokale restaurants in plaats van bij grote ketens. Op deze manier leer je ook nieuwe smaken kennen die bij de plaatselijke keuken horen.

 

In onze bestemmingen is het heel goed mogelijk een maaltijd zonder vlees te eten. Als je geen vlees eet heb je bovendien minder kans op maag- en darmklachten.

 

Activiteiten tijdens de reis

We vermijden activiteiten met dieren die er alleen zijn voor entertainment zoals ritjes op een olifant of dolfijnenshows.

 

 

In de bagage

Neem niet teveel bagage mee.

 

Neem een boodschappentasje/netje meenemen om geen plastic tasjes aan te hoeven nemen.

 

Neem zelf toiletspullen mee van huis zodat je geen  plastic –shampoo flesjes en kleine tandpastatubes en zeepverpakkingen hoeft te gebruiken in de hotels. Eventueel afbreekbare douchegel en shampoo, in eigen, hervulbare flesjes en afbreekbare tandpasta en zeep.

 

Neem een 'Water-to-go fles mee. Hier zit een waterfilter in. Of éen Dopper met Bobble filter.

 

Neem een zonne-oplader mee.

 

 

Ons kantoor

De contacten die we onderhouden met onze reizigers en onze reispartners zijn grotendeels digitaal. Hierdoor kunnen we je op een snelle én schone manier van informatie voorzien, hoeven minder bomen te worden gekapt en blijven de kosten laag.

Reisbeschrijvingen en reisbescheiden, en ook het reisgidsje van 'Te Gast In' sturen we digitaal. Alleen onze kofferlabels worden per post gestuurd. We hebben geen reisgids, alleen een folder die een overzicht geeft van onze organisatie, het soort reizen en de bestemmingen. De programma's en andere details van onze reizen en onze organisatie zijn te vinden op de website of sturen we op maat per mail.

01AGreenSeat_RGB.PNG

Bestemmingen

Uitgelicht
 

Lees hier de laatste informatie over het coronavirus en de actuele stand van zaken m.b.t . onze reizen.

corona en reizen.jpg

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

ggto.jpg
Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG