top of page
tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Khachapuri, Georgisch kaasbrood

Khachapuri

Lekker eten is erg belangrijk in Georgië. Georgiërs verstaan als geen ander de kunst van het eten en feesten. De eettafel hoort zó vol te staan dat er geen schaaltje meer op past. Onder leiding van een speciale tafelheer, 'n 'toastmaster' wordt er op van alles en nog wat getoast. Grote kans dat je tijdens je reis in Georgië ‘khachapuri’ voorgeschoteld krijgt; ’n heerlijk kaasbrood dat aan een pizza doet denken.

Ingrediënten voor het deeg:
- 30 g boter

- 400 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml yoghurt

- 1 ei

- 1 mespuntje zout

Ingrediënten voor de vulling:
- 200 g fetakaas
- 2 bolletjes mozzarella
- 2 eieren

 

Ingrediënten voor de afwerking:
- 2 eieren
- 1 klontje boter

- evt. bieslook, bosui of prei

Extra nodig:

- plasticfolie

- bakpapier

- bakplaat

 

 

khachapuri - Saffraan Reizen

 

Bereiding:

Smelt de boter. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin het bakpoeder, yoghurt, ei, zout en de gesmolten boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat het deeg opstijven in de koelkast.
Knijp het vocht uit de feta en verkruimel de kaas boven een kom. Snijd de mozzarella in stukjes en meng deze met de eieren door de feta. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rol het deeg uit tot een ovale plak van circa 30 centimeter lang en circa 1 centimeter dik. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Vouw de randen naar binnen. Verdeel de vulling over de bodem. Bak het kaasbrood circa 20 minuten in de oven. Breek de eieren in het midden van het brood. Bak het brood circa 10 minuten in de oven tot de eieren gaar zijn. Serveer warm met een klontje boter en strooi er eventueel wat fijngeknipte bieslook of ringetjes bosui of prei over.

bottom of page