top of page
Marokkaanse slofjes in de souq
Zakje blauw in Chefchaouen,  Marokko
P1210683
Haventje Essaouira Marokko
Tamagroute groene tajines,  Marokko
Chefchaouen

Marokko Koningssteden 9 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Amsterdam - Casablanca
Dag 02    Casablanca - Rabat
Dag 03    Rabat
Dag 04    Rabat - Volubilis - Fès
Dag 05    Fès
Dag 06    Fès - Meknès - Fès
Dag 07    Per trein naar Marrakesh
Dag 08    Marrakesh
Dag 09    Marrakesh - Casablanca - Amsterdam

• Alle Koningssteden; Rabat, Meknès, Fès, Marrakesh
• Treinreis Fès - Marrakesh
• Sfeervolle oriëntaalse hotels                        
 
• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

De vier koningssteden van Marokko delen een rijk cultureel verleden maar hebben ook elk hun eigen karakter. Ontdek de veelzijdigheid van Rabat met zijn blauw-witte wijk aan de Bou Regreg, de indrukwekkende koningsgraven aan het Hassanplein of de mausolea en de Romeinse erfenis in het Chellahpark.

In de middeleeuwse souq van Fès komen alle kleuren van de regenboog voorbij; niet alleen in de leerlooierijen, maar ook in het bazaargedeelte waar de Marokkaan zijn dagelijkse waar inkoopt. De koranscholen en koninklijke paleizen met hun fraaie mozaïeken zijn een must voor elke bezoeker van Fès. Meknès is een kleinere stad maar zeker niet minder groots. Musea en mausolea, maar ook genieten van verse muntthee op het grote stadsplein om het gewone Marokkaanse leven aan je voorbij te zien trekken. Marrakesh spreekt enorm tot de verbeelding met zijn sprookjesachtige sfeer op het  Djema'a el Fna' plein. Dompel je onder in de wereld van de magie en vergeet niet ook een kijkje te nemen bij de mooi gedecoreerde Saadische graven, de paleizen of de kunstzinnige tuin van Yves Saint Laurent.

Dag 1    Amsterdam - Casablanca
Met een comfortabele vlucht van Royal Air Maroc vlieg je in de namiddag rechtstreeks naar Casablanca. Na aankomst daar word je naar je hotel gereden of rijd je met je huurauto naar je  hotel. Je blijft één nacht in Casablanca.

Dag 2    Casablanca - Rabat
Vandaag kan de rondreis echt gaan beginnen. In Casablanca breng je een bezoek aan de imposante Hassan ll Moskee die staat te pronken aan de Atlantische Oceaan. Met het blauwe zeewater aan je linkerhand rijd je vervolgens naar de hoofdstad van Marokko, Rabat, waar je in de middag aankomt. Daar bekijk je meteen de met rode steen ommuurde necropolis uit de 14e eeuw: Chellah. Talloze ooievaars waken over de eeuwenoude mausolea en de ruïnes van de oude Romeinse stad Sala Colonia.
De bron van de heilige palingen wordt regelmatig bezocht door mensen die een speciale wens hebben. Vergeet dus niet deze bron aan te doen als je een wens wilt doen voor jezelf of voor iemand anders.

Dag 3    Rabat
Een vrije dag in deze stad die aan de rivier Bou Regreg ligt. Gezien de turbulente geschiedenis van de stad valt er van alles te beleven. Je kunt je verkenningstocht het beste beginnen bij de Kasba des Oudaïas, de oude piratenwijk met een eindeloze wirwar van blauw-witte steegjes. Het prachtige mausoleum van Mohammed V, de grootvader van de huidige koning, en de onvoltooide uit rood zandsteen opgetrokken Hassantoren uit de 12e eeuw, vind je in de binnenstad.
Het weelderig gedecoreerde graf van Mohammed wordt goed bewaakt door fraai uitgedoste mannen en is te bezichtigen.
De medina van Rabat is gevuld met markten, winkeltjes en werkplaatsen. Het is heerlijk hier rond te slenteren, te ruiken, te proeven, te kijken, af te dingen en te kopen. Lees meer over de bezienswaardigheden in Rabat.

Dag 4    Rabat - Volubilis - Fès
Het is een flink eind rijden naar de volgende koningsstad, Fès, maar de mooie stops onderweg maken veel goed. Bij de Romeinse nederzetting Volubilis bekijk je de goed bewaarde ruïnes met de zeer fraaie mozaïekvloeren. Nog geen 5 kilometer verderop  ligt de pelgrimsplaats van Moulay Idriss, naar verluid een van de nazaten van de profeet Mohammed. Pas sinds 1916 kunnen ook niet-moslims dit stadje bezoeken. Als je omhoog loopt in het fotogenieke dorpje krijg je een uniek kijkje in het Marokkaanse dorpsleven. Vanaf een hoger gelegen punt heb je een fantastisch uitzicht over Moulay Idriss en het mausoleum. Aan het einde van de middag kom je aan in Fès waar je drie nachten verblijft. 

Dag 5    Fès
Het is aan te raden deze dag te starten met een stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Deze begeleidt je naar het koninklijke paleis, een aantal panoramische uitzichtpunten, de joodse wijk, een fraaie madrassa en de immense souq. De wereldberoemde markt van Fès met zijn talloze winkelstraatjes, ambachten en natuurlijk de leerlooierijen is natuurlijk ook opgenomen in de wandeling. Je zult niet verdwalen in de souq want je gids kent de weg uitstekend.
Lunchen doe je in een authentiek Moors ingericht restaurant waar je niet alleen je ogen uit kunt kijken vanwege de fraaie decoraties, maar ook heerlijke traditionele gerechten kunt eten. De middag is vrij te besteden. Bezienswaardigheden in Fès.

Marokko Meknes Saffraan Reizen

Dag 6    Fès – Meknès - Fès
Vandaag staat er een uitstapje naar Meknès op het programma. Meknès is de derde koningsstad die je tijdens deze reis aandoet. De monumentale Bab Mansour is een van de meest indrukwekkende stadspoorten van Marokko en deze verschaft je toegang tot het oude centrum. Onder het bewind van Moulay Ismail werd Meknès in 1675 voor een periode van 50 jaar de hoofdstad van het rijk der Alawieten. In deze korte tijd liet de sultan de stad volbouwen met prachtige bouwwerken, waaronder zijn mausoleum. Verder vind je hier onder andere paleizen, moskeeën, medersa’s, souqs en musea. Op de Place al Hedim kun je heerlijk zitten op een terras en alles uitgebreid bekijken. Als je bent uitgekeken vertrek je weer naar Fès.

Dag 7    Met de trein naar Marrakesh
Vandaag verplaats je je met de trein. Je neemt de taxi naar het station waar je treinticket al gereserveerd is.  Gedurende een uurtje of 7 kun je genieten van het mooie Marokkaanse landschap dat aan je voorbij trekt. Het is een en al gezelligheid in de trein en als je in Marrakesh bent aangekomen heb je waarschijnlijk heel wat Marokkaanse vrienden erbij. Vanaf het station neem je een taxi naar de riad die we voor je hebben gereserveerd in de stad.

Dag 8    Marrakesh
Een vrije dag in de kleurrijke stad Marrakesh met zijn prachtige Moorse architectuur.  Het is niet moeilijk je weg te vinden naar de koningsgraven met hun mozaïeken, de diverse mooie musea, en natuurlijk de sprookjesachtige taferelen op het Djema’a el Fna’ plein. Wie nog niet genoeg geshopt heeft kan zijn hart ophalen in de oude souq.

Voor liefhebbers van moderne kunst biedt Marrakesh het Dar Bellarj of de Jardin Majorelle met prachtige tuinen en boeiende kunstcollectie van Yves Saint Laurent. Bezienswaardigheden in Marrakesh.

Dag 9    Marrakesh – Casablanca - Amsterdam
Nadat je al je mooie reiservaringen in de koffer hebt gepakt vlieg je vandaag, via Casablanca, weer naar Amsterdam.

Mocht je langer willen verblijven in Marokko, dan is verlenging wellicht een optie. Bekijk hier de ‘extra koffers’ voor mogelijkheden in Marrakesh, Essaouira, de vissersplaats aan de Atlantische oceaan, of een strandverlenging in Agadir.

extra koffer: Marrakesh
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: kustplaats Essaouira
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: Agadir
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Marokko en lees onze reisblogs.
 
 
 
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 16 daagse rondreis naar Marokko
- een 15 daagse rondreis naar het noorden van Marokko
- een 7 daagse rondreis naar het zuiden van Marokko

En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

bottom of page