Oezb streetmeeting
Oezb Samar
oez
Oezb
oez vrouwen

  Oezbekistan 13 daagse groepsrondreis

​Programma

Dag 01    Amsterdam - Tashkent, transfer naar hotel
Dag 02    Tashkent
Dag 03    Tashkent - Urgensh - Khiva per binnenlandse vlucht
Dag 04    Khiva (facultatief naar Nukus en Elliq Kala)
Dag 05    Khiva - Bukhara per eigen bus
Dag 06    Bukhara
Dag 07    Bukhara
Dag 08    Bukhara – Shahrisabz - Samarkand per eigen bus
Dag 09    Samarkand
Dag 10    Samarkand
Dag 11    Samarkand - Tashkent per trein
Dag 12    Tashkent *  mogelijke verlenging met de Fergana Vallei
Dag 13    Tashkent - Amsterdam

Route rondreis Oezbekistan - Saffraan Reizen

• Alle highlights in een ontspannen reis
• Maak kennis met de kleurrijke Oezbeken en hun rijke culturele erfgoed
• Cultuur, reizen én vrije tijd
• Meerdere nachten op één plaats
• Reizen met een kleine groep

• Nederlandse reisbegeleiding
 
• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Oezbekistan youtube.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

Oezbekistan, gelegen aan de fameuze Zijderoute, is bezaaid met Perzische architectuur. De  legendarische turquoise koepels, de moskeeën en mausolea van de heilige stad Bukhara en de majestueuze madrassa's in Samarkand geven aan hoe welvarend het land ooit moet zijn geweest.
Dankzij de restauratiewerkzaamheden van de Russen en de Oezbeken kunnen we nu nog genieten van de pracht en praal van het land van Amir Timur.
De talrijke musea geven een kijkje in het rijke historische verleden van het land en zijn regio.  De Oezbeek anno nu heet je graag welkom in een van zijn paleizen of op de markt, waar de uitgestalde goederen net zo kleurrijk zijn als de Oezbeken zelf.

Deze reis is te boeken als groepsrondreis en individuele reis. Met de groepsrondreis maak je de 13 daagse rondreis zoals hieronder beschreven.  Individuele reizigers kunnen de reis uitbreiden  met uitstapjes met een natuurlijk en avontuurlijk karakter. Bekijk hiervoor de 13 daagse Oezbekistan privérondreis en de aanbiedingen in de extra koffers.


Dag 1    Amsterdam - Tashkent
Na een overstap in Frankfurt vliegen we met een comfortabele vlucht van Uzbekistan Airways naar de oriëntaalse stad Tashkent waar we in de vroege avond aankomen.

Dag 2    Tashkent
Citytour Tashkent. We laten ons verrassen door deze aangename stad en beginnen onze stadswandeling bij het Khast-Imam-square, waar we kennismaken met de Timouridische bouwstijl van het 14e eeuwse  Perzische rijk. We bekijken de grootste koran ter wereld en lopen via een authentieke stadswijk naar de lunch. Hierna pakken we de metro vanaf een van de vele fraai gedecoreerde  metrostations richting stadscentrum. In de middag is iedereen  vrij om op eigen gelegenheid musea te bezoeken of te slenteren  over  'Broadway' in  het mondaine stadscentrum van Tashkent.  Lees meer over bezienswaardigheden in Tashkent.

Dag 3    Tashkent - Urgensh - Khiva
In de vroege ochtend vliegen we naar Urgensh, waarna we doorrijden naar de woestijnstad Khiva, om daar  twee nachten te verblijven in Itchon Kala, het ommuurde gedeelte van de stad.
Na de lunch maken we meteen een stadswandeling in dit pittoreske stadje. Onder begeleiding van een gids proeven we de sfeer van het Oezbeekse leven uit vervlogen tijden, waar het lijkt alsof de tijd hier heeft stilgestaan. We bekijken madrassa's, de oude harem van de Khan en moskeeën met hun opvallende turquoise minaretten. Lees meer over bezienswaardigheden in Khiva.

Dag 4    Khiva
Een dag om naar eigen inzicht in te vullen. Er is veel te zien binnen de statige lemen stadsmuren, maar een wandeling door het aangrenzende authentieke dorpje is ook een aanrader. Er is een mogelijkheid op excursie te gaan naar Elliq Kala, het zoroastristische buitengebied van Khiva. Hier zijn  een aantal historische kasteelruïnes  te bezoeken zoals Toprak Kala en Aqaz Kala. Ook een facultatieve trip naar het noordelijk gelegen Nukus is mogelijk. Het plaatselijke Savitsky museum bezit een bijzondere collectie Russische Avant Gardewerken.

Dag 5    Khiva - Bukhara
Het is een lange rit naar Bukhara waar we in het begin van de avond aan zullen komen.  We verblijven drie nachten in ons centraal gelegen hotel in een van de belangrijkste steden aan de oude Zijderoute.

Dag 6    Bukhara
In de ochtend maken we een gezamenlijke wandeling door deze levendige stad. We bekijken een aantal van de vele madrassa's en moskeeën die Bukhara rijk is en eindigen de wandeling in het park waar het mausoleum van de soefi Ismael Samani is gelegen. We lunchen in een traditioneel Oezbeeks restaurant; dat betekent PLOV en shasliek eten. De middag is vrij te besteden*.

*Deze middag en op dag 7 is er voldoende gelegenheid om zelf op onderzoek uit te gaan. Dwalen door pittoreske buurtjes op weg naar de charmante Chor Minor. De sfeer van het hedendaagse leven in Bukhara opsnuiven, een bezoek brengen aan het paleis van de emir of naar een van de vele musea. Vergeet vooral het poppentheater niet. Voor de dames is een bezoek aan het authentieke 500 jaar oude badhuis een absolute aanrader.  Lees meer over bezienswaardigheden in Bukhara.

Dag 7    Bukhara
Vrije dag.
In de avond is er voor de liefhebbers de gelegenheid om een modeshow te bezoeken. Een show van traditionele Oezbeekse kleding wordt afgewisseld met hedendaags design. Het geheel wordt opgeluisterd  met Oezbeekse muziek en dans.

Ulugbeks Observatorium Samarkand Saffraan Reizen

 

Dag 8    Bukhara - Shahrisabz - Samarkand
We laten het charmante Bukhara achter ons en gaan op weg naar Shahrisabz, de geboortestreek van de historische figuur Timur Lenk. Shahrisabz  betekent 'groene stad' en is  benoemd tot Unesco’s cultureel erfgoed. Onder begeleiding van een gids bekijken we de restanten van Timur’s zomerpaleis Ak-Saray. Daarnaast bezoeken we Dorus Saodat, het mausoleum van de zonen van Timur, en de Kok Gumbaz moskee met zijn prachtige tegelplateaus.
In het begin van de avond verwachten we aan te komen in Samarkand. 

Dag 9    Samarkand
Na het pittoreske Khiva en het spirituele Bukhara is het nu tijd voor het stadse Samarkand. Voor de liefhebbers is er in de ochtend een stadswandeling gepland waar we onder leiding van een gids een bezoek brengen aan Bibi Ghanoem, de moskee die Timur  in de 14e eeuw voor zijn geliefde heeft laten bouwen. Uiteraard bezoeken we de mausolea van het heilige Shah I Zinda, dat sinds het jaar 676 tot aan de dag van vandaag de beroemdste begraafplaats is van het land. Dagelijks bezoeken honderden Oezbeken deze spiritueel aandoende plaats met zijn fantastisch gedecoreerde tombes. Natuurlijk ontbreken de rijk gedecoreerde koranscholen van het Registan complex niet in onze wandeling. 
In de middag en op dag 10 is er voldoende tijd om op eigen gelegenheid eropuit te gaan. De tombe van Timor Lenk in Gur Emir, de bazaar met zijn kleurrijke koopwaar, of een tripje naar de stadsrand waar het 15e eeuwse observatorium van Ulubeg is gevestigd. In dezelfde buurt bevindt zich volgens de overlevering de 'tombe van Daniel'. Het Afrosiab Museum is een must voor mensen die meer willen weten over  de invloeden van het zoroastrisme en de islam op het oude Perzische rijk.  Lees meer over bezienswaardigheden in Samarkand.

Dag 10    Samarkand
Vrije dag.

Dag 11    Samarkand - Tashkent
Weer op weg naar waar we vandaan zijn gekomen: Tashkent! Deze keer niet met de bus maar met de comfortabele snelheidstrein.

Dag 12    Tashkent
Nog een heerlijk dagje vrij in Tashkent. Bezoek de musea die je nog niet hebt bekeken, of sla je slag op de enorme Chorsu markt.
In de avond is er voor de liefhebbers gelegenheid om een opera- of klassieke dansvoorstelling te bezoeken in een van de theaters in Tashkent.

             Je kunt vanaf hier je reis verlengen met een aantal dagen 'Fergana Vallei'. Kijk voor het programma op de 'extra koffers' van onze privérondreis naar Oezbekistan of klik hier.

Dag 13    Tashkent  - Amsterdam
We pakken al onze souvenirs en  ervaringen in de koffer en nemen ze mee terug naar Nederland.

 

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's en lees de reisblogs over Oezbekistan.

Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 13 daagse privérondreis naar Oezbekistan
- een 19 daagse privérondreis naar Turkmenistan & Oezbekistan

- Hoogtepunten van de Zijderoute, privérondreis door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

koffer-steenrood.png