Palestina Mar Saba
Palestina Dode Zee
Palestina Jeruzalem
Palestina wandeling2
Palestina Nablus
Palestina Jeruzalem2

Van Nazareth naar Bethlehem, 12 daagse wandelrondreis door Palestina

Programma
 

Dag 01   Aankomst in Tel Aviv. Transfer naar Nazareth

Dag 02   Nazareth - Mount Tabor - Jenin

Dag 03   Faqu’a - Zababdeh

Dag 04   Zababdeh – Fara’a

Dag 05   Fara’a – Nablus

Dag 06   Nablus – Duma

Dag 07   Duma – Awarta - Ein Auja

Dag 08   Ein Auja – Jericho, Dode Zee

Dag 09   Jericho – Wadi Qelt - Nabi Musa

Dag 10   Nabi Musa – Mar Saba

Dag 11   Mar Saba – Bethlehem

Dag 12   Bethlehem –  luchthaven Tel Aviv

12 daagse wandelrondreis Palestina.png

• Wandelen in afwisselend landschap in een internationaal gezelschap
• Contact met de lokale bevolking
• Overnachtingen bij de mensen thuis
• Natuur én cultuur

• Nazareth, Nablus, Jericho, Dode Zee en Bethlehem
• Begeleiding tijdens de hele reis

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Je komt veel verschillende mensen tegen tijdens deze wandelreis; boeren, bedoeïenen, herders, ambachtslieden, geestelijke leiders, etc. Bovendien reis je met een internationale groep, hetgeen de reis nóg meer bijzonder maakt.

Op weg van Nazareth naar Bethlehem bezoek je niet alleen cultuurhistorische plekken en is er aandacht voor de religieuze aspecten van dit gebied, maar geniet je ook volop van de diverse landschappen waar je doorheen loopt. Diversiteit vind je ook in de slaapplekken en de maaltijden. Je logeert en dineert in hotels, bij mensen thuis, bij bedoeïenen en zelfs in een dorpshuis.

Dag 1     Aankomst in Tel Aviv, transfer naar Nazareth

Met de door jezelf óf door ons geboekte vlucht vlieg je naar Tel Aviv. Nadat je door de douane bent gegaan word je opgewacht en naar het hotel in het noordelijk gelegen Nazareth gebracht.

 

 

Dag 2    Nazareth en Mount Tabor naar Jenin

Tijdens de wandeling door Nazareth wordt natuurlijk de Basiliek van de Annunciatie bezocht. Hier zou de geboorte van Jezus zijn aangekondigd aan de maagd Maria. Dan is het tijd om in de bus te stappen en naar de Berg Tabor met de Basiliek van de Transfiguratie te rijden. Eenmaal in Palestina aangekomen volgt er een stadstour in Jenin en bezoek je kerk in Burqin. Dit is bijna de oudste kerk ter wereld. Diner en overnachting in een hotel in Jenin.

 

 

Dag 3    Faqu’a - Zababdeh

De wandeltocht begint in de noordelijke heuvels van de West Bank. Via de dorpjes Jalbun en Mughayir loop je naar Zababdeh, een overwegend christelijk dorp dat op de oude Romeinse handelsroute lag. Hier overnacht je in een dorpshuis.

 

Afstand: ca. 20 km.

 

 

Dag 4    Zababdeh – Fara’a

Je wandelt via olijfgaarden en bossen naar het lager gelegen bron van Ain Fara’a. Dit gebied is dé groententuin van Palestina. Hier bezoek je ook de plek waar  de profeet Jacob en zijn familie hebben gewoond.

Vandaag slaap en dineer je bij een Palestijnse familie thuis.

 

Afstand: ca. 15 km.

 

 

Dag 5    Fara’a – Nablus

Vandaag wandel je via de pittoreske Wadi Bidan naar Nablus. Daar aangekomen worden eerst de Jacobsbron en de ruïnes van het bijbelse Shechem, Tell Balata, bezocht. Na de incheck in het centraal gelegen hotel is er een wandeling door de wondermooie, authentieke oude stad met haar slingerende straatjes, moskeeën, en oude ambachten. De vele vlaggen en posters laten zien dat het Palestijnse activisme hier flink is ingebed. Na een Turks bad geniet je van traditioneel Palestijnse eten en muziek.

 

Afstand: ca. 15 km.

West Bank.jpg

Dag 6    Nablus – Duma

In de ochtend  wandel je via het Huwara checkpoint naar het dorp Awarta. Na het bezichtigen van de Ottomaanse gebouwen en religieuze sufi mausolea wandel je naar Mount Awrma. Even uitrusten en genieten van het mooie uitzicht. Je kunt hier ook de ruïne van Khirbet al Arma bekijken. Vaak zijn hier ook herders die de heuveltop gebruiken om hun grazend vee in de gaten te houden.

Via de dorpen Aqraba en Majdal Bani Fadil kom je tenslotte aan in Duma waar je weer eet en slaapt bij mensen thuis.

 

Afstand: ca. 20 km.

 

 

Dag 7    Duma – Ein Auja

De tocht voert vandaag heuvelop en heuvelaf  door de Jordaanvallei naar de bron van Auja, Ein Auja. Dit is een van de grootste waterbronnen in de vallei. Vandaag ben je te gast bij de bedoeïenen die hier in hun zwarte geitenharen tenten wonen.

 

Afstand: ca. 18 km.

 

 

Dag 8    Ein Auja – Jericho

Er wordt gelopen naar de oudst bewoonde stad ter wereld,  Jericho, waar je uiteraard de Berg van de Verzoeking met haar kleine Grieks-orthodoxe klooster bezoekt. Vanuit Jericho rijd je naar de Dode Zee voor een welverdiende drijfsessie aldaar. Diner en overnachting in Jericho.

 

Afstand: ca. 13 km.

 

 

Dag 9    Jericho – Nabi Musa

Door de prachtige woestijnvallei Wadi Qelt wandel je via het 6e eeuwse klooster van St. George (Joris) Khoziba, nog bewoond door Grieks-orthodoxe monniken, naar het uit de Middeleeuwen stammende islamitische heiligdom toegewijd aan Mozes, Nabi Musa. Elk jaar nog vinden er vanuit Jeruzalem pelgrimstochten plaats naar deze plek.  Je overnacht hier vlakbij in een guesthouse of op een kampeerplek.

 

Afstand: ca. 14 km.

nebi musa.jpg

Dag 10    Nabi Musa – Mar Saba

Op weg naar het eindpunt van vandaag doe je in de woestijn van Judea een van de hooggelegen forten van koning Herodes de Grote aan; Hyrcania. Aan de rand van de diepe kalkstenen Kidronvallei, of de Wadi al Joz, ligt het spectaculaire klooster van Mar Saba. Dit werd in 483 na Chr. Door Sint Sabas gesticht en is door de jaren heen flink uitgebreid. Vandaag de dag wonen er nog zo’n 20 Grieks-orthodoxe monniken en is het klooster nog altijd verboden terrein voor vrouwen. Deze nacht breng je door in een bedoeïenenkamp vlakbij het klooster of bij een lokale familie in Beit Sahour.

 

Afstand: ca. 8 km.

 

 

Dag 11    Mar Saba – Bethlehem

De wandeltocht loopt ten einde en er is nog een klein stukje te gaan. Via de Herdersvelden in Beit Sahour, bereik je Bethlehem waar je natuurlijk de Geboortekerk en Manger Square, het ‘kribbeplein’ bezoekt. Bethlehem is een mooi stadje met een leuke souq en gezellige terrasjes. ’n Prima plek om de reis af te sluiten.  Diner en overnachting bij een lokale familie.

 

Afstand: ca. 8 km.

 

Dag 12    Vertrek

Transfer naar het vliegveld in Tel Aviv of start van de verlenging. Wellicht plak je er een paar dagen Jeruzalem aan vast?

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Palestina en lees onze reisblog.