top of page
armenie kerk
armenie letterpark
Armenie Sevan lake

Pasen in Armenië 7 daagse groepsrondreis

Programma

Dag 01, 08/04  
Amsterdam - Yerevan
Dag 02, 09/04   Yerevan, stadstour, Oshakan - Yerevan, Witte Donderdag
Dag 03, 10/04   Naar Dilijan, Sevanmeer en Goshavank, Goede Vrijdag
Dag 04, 11/04   Echmiadzin, Paaszaterdag
Dag 05, 12/04   Geghard en Garni, Pasen
Dag 06, 13/03   Khor Virap - Noravank
Dag 07, 14/04   Yerevan - Amsterdam

 

Pasen_in_Armenië.png

• Vier de Paasdagen op unieke, sfeervolle locaties
• Compleet programma
• Natuur, cultuur én de levendige stad Yerevan

• Engelssprekende gids tijdens de hele reis

Gegarandeerd vertrek op 8 april

• Deskundig reisadvies    

• Persoonlijke benadering     

• Uitstekende voorbereiding

 

Beleef de paasdagen in een mengeling van cultuur, historie en natuur in het eerste christelijke land ter wereld: Armenië.

Naast de sfeervolle paasvieringen nemen we je mee naar de highlights van de levendige stad Yerevan en geniet je van de natuur rond het Sevanmeer en Noravank. Uiteraard zie je de legendarische Ararat.  Je reist in een internationaal Engelssprekende gezelschap; een meerwaarde voor de reis.

 

 

Dag 1, woensdag 8 april    Amsterdam - Yerevan

Aankomst in de Armeense hoofdstad. Transfer naar je hotel.

 

 

Dag 2, donderdag  9 april, Witte Donderdag     Yerevan, stadstour en excursie naar Oshakan

Je begint de reis met een stadstour door Yerevan. De highlights van deze levendige stad staan op het programma. Je begint bij het kolossale ‘Moeder Armenië’ monument bij het Victory Park waarvandaan je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Vervolgens ga je via het Plein van de Republiek en het gezellige Operaplein naar het kunstzinnige hart van de stad: de Cascade. Op deze bijzondere plek is een museum voor moderne kunst gevestigd en een openbaar beeldenpark met werk van beroemde beeldhouwers zoals Botero.

Het laatste bezoekadres van de ochtend is het  ‘Matenadaran’ museum waar één van de grootste verzamelingen fraaie manuscripten is tentoongesteld.

 

's Middags rijd je naar het dorpje Oshakan waar de lokale vrouwen het traditionele  ‘lavash brood’ voor je klaarmaken. Na de lunch  (inbegrepen) bezoek je de Oshakan kerk waar de ontwerper van het Armeense alfabet Merop Mashtots begraven ligt. In het kader van ‘Witte Donderdag’ is er de mogelijkheid om in Oshakan  een voetenwassingsceremonie bij  te wonen.

In de avond wordt met de liefhebbers Yerevan’s grootste kathedraal bezocht, de kathedraal van St. Gregory. Hier wordt vanwege Witte Donderdag een sfeervolle ceremonie georganiseerd. Een unieke belevenis.  

 

 

Dag 3, vrijdag 10 april, Goede Vrijdag    Naar Dilijan en het Sevanmeer

In de ochtend rijd je naar één van de groene heuvelgebieden van Armenië: Dilijan. Het plaatsje Dilijan heeft een leuk binnenstadje, ‘Old Dilijan’ genaamd. De kern van het stadje is gerestaureerd en de kleurrijke houten balkonnetjes maken het tot een pittoresk geheel. Er zijn een paar kleine maar zeer interessante musea te bezoeken; het museum voor volkskunst en het museum voor hedendaagse Armeense schilderkunst. Na een lekker kopje koffie rijd je naar één van de mooiste kloostercomplexen van de regio: Goshavank. Een van de oudste universiteiten van Armenië was hier gehuisvest. De bosrijke omgeving staat vol met de typische Armeense, uit steen gehouwen ‘kruisstenen’,  de Khachkhars.

Vervolgens rijd je een stukje verder naar het Sevanmeer één van de hoogst gelegen zoetwatermeren ter wereld. In dit meer van vulkanische oorsprong wordt de typisch Armeense forel de ‘Ishkhan’ gevangen. Uiteraard ga je die ook proeven. Men noemt het Sevanmeer met haar rijke kleurschakeringen ook wel  de ‘parel van Armenië’. Op het nabijgelegen schiereiland staan twee authentieke zeer oude  kerkjes. In het ‘Arekolots’ kerkje, hetgeen apostel betekent, kun je een Goede Vrijdagdienst bijwonen.

Na de mis rijd je terug naar je hotel in Yerevan.

Kerk Goshavank, Armenië - Saffraan Reizen

 

Dag 4, zaterdag 11 april, Paaszaterdag    Yerevan. Excursie naar Echmiadzin en Zvartnots

In de ochtend is er gelegenheid om de zogenaamde ‘Vernissage-markt’ te bezoeken. Deze markt ligt boordevol Armeense kunst en je vindt er ook wel kitsch. Een bezoek aan het Armeens Nationaal museum is een must. Na de lunch  (inbegrepen) rijd je naar het religieuze hart van Armenië: Echmiadzin. Het hele gebied rond de kerk staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. En route bezoek je de archeologische site: Zvartnots, een meesterwerk uit de oude Armeense architectuur.

 

De kathedraal van Echmiadzin was de eerste officiële kerk van Armenië. Vandaag de dag is het nog altijd de residentie van de kerkvaders van Armenië. Er is een legende die zegt dat Jezus Christus vanuit de hemel neerdaalde en opdracht gaf om op deze plaats een kerk te bouwen. In deze kerk volg je de viering van de paasavond.

Na de dienst rijd je weer terug naar Yerevan.

 

 

Dag 5, zondag 12 april, Eerste Paasdag     Naar Garni en Geghard

In de ochtend rijd je oostwaarts naar het unieke middeleeuwse klooster van Geghard. Dit hele complex staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Een aantal gebedsruimtes is uit rotsen gehouwen en heeft een bijzondere akoestiek. Proef van het heilige water uit de bron en steek gerust een kaarsje aan. 

Hier woon je een dienst bij voor de opstanding van Christus met onder meer een kaarsenceremonie.

 

Na de dienst ga je naar Garni. Hier staat de Hellenistische tempel van de god Mythras, een heidense tempel uit de eerste eeuw. Het is het enige bouwwerk uit die periode dat is bewaard gebleven in Armenië. De tempel ligt op een berg boven een kloof van waaruit je een fraai groen dal kunt overzien.

Op de weg terug naar Yerevan bezoek je het imposante herdenkingsmonument van de genocide die in 1915 plaats heeft gevonden. Talloze bloemen en ‘het eeuwige vuur’ gedenken de duizenden slachtoffers.

In de avond is er een gezamenlijk diner in een lokaal restaurant in Yerevan met authentieke Armeense muziek (diner inbegrepen).

Armeense paaseieren - Saffraan Reizen

 

Dag 6, maandag 13 april, Tweede Paasdag    Khor Virap – Noravank - Yerevan

In de ochtend maak je een uitstapje naar Khor Virap.  Deze plaats staat symbool voor het ontstaan van het christendom in Armenië in het jaar 301.  Aan de rand van het ‘niemandsland’ dat zich 6 km. tussen Armenië en Turkije uitstrekt, staat de kerk waar de Heilige Gregorius 13 jaar in een kelder gevangen zat. Tegenwoordig zijn er trappen, dus onze bewegingsvrijheid in de ondergrondse ruimtes is iets beter geregeld dan in de 3e eeuw na Chr. Het complex staat aan de voet van de heilige berg de Ararat.

De volgende stop is een wijnmakerij waar je overheerlijke Armeense wijn kunt  proeven. Langzaamaan kom je aan in bergachtig natuurgebied. Watervallen, duizenden bloemen, kloven, en uiteindelijk zie je het rozerode kloostercomplex van Noravank verschijnen. 

De lunch is inbegrepen. Na de bezichtiging ga je terug naar Yerevan voor je laatste nacht in dit bijzondere land in deze bijzondere periode.

Dag 7, dinsdag 14 april    Yerevan - Amsterdam

Met veel mooie nieuwe ervaringen en ook vast veel souvenirs in je koffer brengt je transfer je naar de luchthaven.

Wil je de reis verlengen met een aantal dagen in Armenië of met een rondreis door Georgië, neem dan contact met ons op.

bottom of page