top of page

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Georgië en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Waarom Georgië?

Dit land in de Kaukasus heeft ruige, besneeuwde bergtoppen, blauwe rivieren, schitterend gedecoreerde kerk- en kloostercomplexen, grotten en vruchtbare wijngaarden. Dit alles ga je tegenkomen tijdens de reis. Georgiërs houden van gezelligheid en lekker eten. Ook met dit aspect zul je kennismaken wanneer je door deze nog redelijk onbekende vakantiebestemming reist ...

Wanneer kun je het beste naar Georgië reizen?

De beste tijd voor 'n rondreis is van april tot en met september. Het land heeft grote hoogteverschillen en kent drie verschillende klimaatzones. De hoofdstad Tbilisi en omgeving heeft warme, droge zomers (max. 30 graden C.) en de winters zijn er over het algemeen mild.  In wijnstreek Kachetië is het ook warm en droog (max. 25 graden C.). In de winter liggen de temperaturen rond het vriespunt. Aan de Zwarte Zee heerst er een subtropisch klimaat met hoge temperaturen en veel regen het hele jaar door. In het hooggebergte kan het in de winter heel koud zijn en kan het wel 30 graden vriezen. In de zomer is het maximum hier 20 graden C. De hoogste bergtoppen zijn het hele jaar wit. 

 

De hoogtepunten van Georgië

Kaukasus en meer....

Georgië kent een enorme variatie in landschap. Van de hoge Kaukasus in het noorden, de ruige bergen in Svaneti, tot het droge woestijnachtige landschap in het oosten.  En dan denken we ook aan de heuvelachtige gebieden rond Kachetië dat bekend is om haar wijnteelt. In alle betreffende streken kun je rondrijden, maar hoe leuk is het om er ook een wandeling te maken.  

Uplitsikhe en Vardzia 

Georgië werd al bewoond toen wij in Nederland nog in het moeras rondliepen. De oude nederzettingen in Uplitsikhe (uit de eerste eeuw) en de grottenstad Vardzia getuigen van een rijke beschaving. De overblijfselen van zeer oude gebedshuizen, bakkers, apotheken maar ook paleizen en troonzalen zijn hier te bezoeken. 

Religie

Georgië is samen met Armenië een van de eerste christelijke landen ter wereld. De specifieke kerkarchitectuur uit deze regio is dan ook alom aanwezig. Pittoreske kerkjes en grote kloosters zijn overal te vinden, al dan niet rijk gedecoreerd met kleurrijke fresco's. De oudste en meest beroemde zijn de Svetitskhoveli kathedraal en het Jvari klooster in Mtskheta. Beide uiteraard behorend tot het Werelderfgoed van UNESCO. De meeste kerken en kloosters worden nog steeds gebruikt als gebedshuis of religieuze centra waardoor de oude christelijke culturele elementen mooi bewaard zijn  gebleven. 

Bruisend Tbilisi

Dat het land rijk is aan  natuur- en cultuurhistorie moge duidelijk zijn. Maar ook de moderne tijd is voelbaar. Bijvoorbeeld in Tbilisi. Deze bruisende stad heeft naast historie een modern en bruisend karakter. Slenteren door de binnenstad met zijn oude en ultramoderne architectuur, zijn vrolijke terrassen en een keur aan restaurantjes. 

Andere hoogtepunten zijn de voormalige hoofdstad Kutaisi met zijn lokale marktjes en grote kathedraal en het sfeervolle pelgrimsoord in Bodbe, waar de heilige St. Nino ligt begraven. Proef het medicinale water in Borjomi, maak kennis met de traditionele Georgische keuken in Kachetië en de mediterrane omgeving in Sighnaghi.

Georgië_youtube2.jpg
Blog.png
Fotogalerij Georgië.jpg
Svanetië.jpg

Veel zien tijdens een ontspannen reis

Met o.a. :

* Kaukasus en Svanetië

* Georgische keuken en Kachetië

* UNESCO sites Javri en Svetitskhoveli

Prijs v.a. € 1.185,- p.p. (bij 2 personen)

Kerk Mtskheta.jpg

Twee parels in de Kaukasus

Met o.a. :

* Oorspronkelijke kerkarchitectuur

* Diverse UNESCO sites

* Mooie natuur in gevarieerd landschap

Prijs v.a. € 1.875,- p.p. (bij 2 personen)

araratjpg.jpg

Rondreis door het oude Armeense rijk

Met o.a. :

* De Ararat van alle kanten

* Cultuurhistorie van het oude Armenië

* Oriëntaalse afsluiting in Istanbul

Prijs v.a. € 1.395,- p.p. (bij 2 personen)

Onze voorbeeldreizen
Waarom Georgië?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis
Reviews van reizigers
I love Georgia.jpg

"We hebben Georgië van noord naar zuid en oost naar west bereisd. Wat 'n diverse reis was het. Elke dag was 'n feestje. Blij met Saffraan!"

M.P. & S.v.D.

Kathedraal van St.jpg

"We hebben genoten! Prachtige kerken, mooi landschap en heerlijke en overvloedige maaltijden!"

A. & T.

bottom of page