top of page
Marokkaanse slofjes in de souq

Rondreizen Marokko

Onze voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Marokko en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

De kasbah in Ait Ben Haddou

Langs steden, dorpjes, valleien en oases

Met o.a. :

* Bezoek aan alle Koningssteden

* Authentieke Berbercultuur  in het zuiden

* Reizen, wandelen én lekker eten

Prijs v.a. € 2.080,- p.p. (bij 2 personen)

chefchaouen.jpg

Reis door het relatief onbekende noorden

Met o.a. :

* Andalusische sferen in Tanger en Fés

* Bezoek aan blauwe stad Chefchaouen

* Wandelen in het Rifgebergte 

Prijs v.a. € 1.840,- p.p. (bij 2 personen)

Fès poort Koninklijk Paleis

4 steden met een rijk cultureel verleden

Met o.a. :

* Rabat, Meknès, Fès en Marrakesh

* Per trein van Fès naar Marrakesh

* Verblijf in authentieke Riad hotels

Prijs v.a. € 1.035,- p.p. (bij 2 personen)

Oase in Zuid- Marokko

Langs paleizen en kasba's

Met o.a. :

* Traditionele Berbercultuur Taroudant

* Bezoek aan saffraanvallei bij Taliouine

* Naar het strand van Essaouira

Prijs op aanvraag

De kasbah in Ait Ben Haddou
waterverkopers marokko
Fès poort Koninklijk Paleis
Chefchaouen Marokko
Fatimahandjes Souq, Marokko
Kameelrijden, Zuid-Marokko

Waarom Marokko?

Het meest westelijke Arabische land trekt al jaren veel bezoekers. De koningssteden, maar ook de oaseplaatsen, de zandduinen en de kasba’s oefenen een grote aantrekkingskracht uit op toeristen. Minder bekend is het noorden van Marokko, dat tussen de uitlopers van het Rifgebergte ook veel mooie plekken herbergt en met zijn Moors-Andalusische steden en prachtige natuur zeker een bezoek waard is.  De oudste en meest oorspronkelijke cultuur van Marokko vind  je bij de Berbers, in het zuiden van het land.

 

Wanneer kun je het beste naar Marokko reizen?

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Marokko reizen, maar de beste tijd voor 'n rondreis is het voor- en najaar. Dan zijn de temperaturen doorgaans aangenaam. De zomers zijn heet, maar het is 'n droge warmte waardoor je ook in de maanden juni, juli, augustus prima door het koninkrijk kunt reizen.  Vooral aan de Atlantische kust is het ook in de zomer aangenaam toeven. De meeste regen valt tussen november en maart en in de winter sneeuwt het in het Atlasgebergte.  Daar zou je ook kunnen skiën. 

De hoogtepunten van Marokko

 

Koningssteden

Nadat de Arabieren in de 11e eeuw naar Marokko kwamen en de heersers zich daar settelden, zijn diverse zogenaamde koningssteden ontstaan. De bekendste is natuurlijk Marrakesh met 'n mekka aan paleizen en koninklijk cultureel erfgoed. Maar ook Rabat, Meknès en Fès zijn niet te missen steden met elk hun eigen charme. Rabat aan de zee gelegen en Fès met de wereldberoemde souq met een  wirwar aan steegjes en straatjes. Het kleinere Meknès heeft een meer inlandse sfeer en is in zijn geheel wat authentieker. 

Berbers

Voordat de Arabieren gingen heersen in de 'Maghreb' had de oorspronkelijke Berberbevolking het voor het zeggen. Tegenwoordig vind je nog veel Berbercultuur  op het platteland en in het zuiden van Marokko. De route langs de 1000 Kasbah's en de weg zuidwaarts langs de Draâ rivier brengt je naar de Berbercultuur rond Zagora en Rissani. De oude hoofdstad Taroudant laat nog het echte Marokkaanse Berberleven zien.

Natuur

Marokko heeft allesbehalve een eentonig landschap.  Integendeel; zee, heuvels, woestijn, oases en bergen; alles is er te vinden. We vinden het daarom ook belangrijk om zoveel mogelijk variatie in één reis te laten zien. Voor wat betreft de bergen is het Atlasgebergte natuurlijk het uitgangspunt. De hoge Atlas onder Marrakesh is een uitdagend landschap en in het oosten zijn de bergen zo hoog dat je er zelfs kunt skiën.  Minder hoog maar niet minder spectaculair zijn de bergen rond Boumalne met zijn hoge pieken en diepe groene valleien. Het liefst maken we hier korte wandelingen om het plattenlandsleven  goed te leren kennen. De woestijn bevindt zich als smalle Sahara reep in het zuidoosten van het land, maar ook ten zuiden van Zagora kun je genieten van zandduinen en kamelentochten.  Het zand kun je weer afspoelen in de pittoreske plaatsjes aan de Atlantische kust zoals het vissersdorp Essaouira of Asila.

Andere hoogtepunten zijn Chefchaouen, de blauwe parel van Marokko, wandelen door het Rifgebergte of Romeinse cultuur snuiven in Volubilis

Waarom Marokko?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis naar Marokko
Marokko youtube.jpg
Blog.png
fotogalerij Marokko
Marokkaans koken workshop

"Dank voor het verzorgen van onze reis naar Marokko met 4 vrouwen. Genoten, geweldige accommodatie en boeiend programma, elke dag weer! Uitstekende mix van activiteiten vs. 'eigen tijd'. Gevoel dat de reis veel langer heeft geduurd. Ik kijk met veel plezier terug op een geweldige reis!"

G.H.

Fès, pottenbakkerij

"We hebben een superreis gehad. Zeker een stad om nog eens naar terug te keren. Compliment voor jullie organisatie, programma zat goed in elkaar. De kookworkshop was een succes. Goed en professioneel opgezet met voldoende ruimte voor ontspanning en plezier. Hele leuke reis gehad en Marrakesh is echt een topstad om naartoe te gaan."

T. & C.E.

Reviews van reizigers
bottom of page