tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Saffraan stoofpeertjes

Saffraan stoofpeertjes

Deze goudkleurige stoofpeertjes maken je diner extra feestelijk. 'n Makkelijk receptje.

 


Ingrediënten:

- 2,5 dl water

- 2,5 dl witte wijn

- 225 gram fijne suiker

- 1 vanillestokje

- 1 kaneelstokje

- 1/2 tl saffraandraadjes

- 6-8 stevige stoofperen

 

 

Bereiding: 

Snijd het vanillestokje door de lengte in tweeën.

Neem een pan waarin de peren rechtop kunnen staan. Doe alles, behalve de peren, in de pan.

Breng het geheel aan de kook en roer af en toe tot de suiker gesmolten is.

Schil de peren, maar laat de steeltjes er aan zitten (dat staat leuk).

Zet de geschilde peertjes rechtop in de pan. Doe het deksel op de pan en laat het 1,5 á 2 uur op laag vuur staan totdat de peertjes glazig zijn.

Neem de peren uit de siroop.

Kook de siroop nog ongeveer 20 minuten, tot het ietwat is ingedikt.

Schenk de siroop over de peertjes.

 

 

peertjes_edited.jpg