top of page
Ushaiger
Jeddah huizen2
Mada'in Saleh, Saoedi-Arabië
Al Balad Jeddah

Saoedi-Arabië 10 daagse Jubileumgroepsreis

Programma

Dag 01    Aankomst in Riyadh, transfer naar hotel
Dag 02    Riyadh, start self drive
Dag 03    Riyadh - Ushaiger - Buraidah
Dag 04    Buraidah - Jubbah - Ha'il

Dag 05    Ha'il - Al 'Ula, bezoek oude stad, en wandeling
Dag 06    Al 'Ula, Mada'in Saleh, Dedan, Olifantenrots
Dag 07    Al 'Ula - Medina
Dag 08    Medina - Jeddah per trein
Dag 09    Jeddah, vrije dag
Dag 10    Vertrek naar huis, of verlenging

 

Saoedi-Arabië 10 daagse rondreis.png

• Bezoek aan de Nabatese rotstombes
• Riyadh, Jeddah en Medina
• Oases en leemarchitectuur

• Kleine groep met Nederlandse reisleiding
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Saffraan Reizen bestaat 10 jaar in 2023 en hoe kunnen we dat beter vieren dan met een groepsreis naar een nieuwe bestemming?! Nu Saoedi-Arabië eindelijk haar grenzen heeft opengesteld voor toerisme grijpen wij, als Midden-Oostenspecialist deze kans om de verborgen parels van dit koninkrijk te bezichtigen.  In Riyadh en Jeddah bekijken we authentieke, maar ook moderne gebouwen. In Ushaiger en Jubbah is het heerlijk wandelen en genieten van de natuur in de oases, de lemen dorpen en tussen de prehistorische rotstekeningen. Bij Al 'Ula bezoeken we uiteraard de Nabatese ruïnes van Mada'in Saleh, en in de heilige stad Medina bewonderen we de moskee waar de profeet Mohammed begraven is. Tijdens de reis maken we in de woestijn gebruik van four wheel drives en is er ook een treinrit ingepland tussen Medina en Jeddah. In deze laatste plaats sluiten we de reis af aan de Rode Zee waar je eventueel een boottocht kunt maken.
 

Dag 1    Amsterdam -  Riyadh

Na aankomst op King Khaled International Airport in Riyadh worden we opgewacht en naar ons hotel in het centrum van de stad gebracht.

 

Dag 2    Stadsverkenning Riyadh

Tijdens de stadstour maken we kennis met het Saoedische leven in de hoofdstad Riyadh. In het Nationaal Museum vind je een uitgebreide collectie Arabische cultuur vanaf de prehistorie tot nu. We bezoeken het historische Murabba paleis en het Masmak fort waar de koninklijke familie al generaties resideert. Natuurlijk mag een bezoek aan de souq vol heerlijk geurende specerijen en lokale oosterse handelswaar niet ontbreken. Ook de moderne elementen van Riyadh met zijn architectonische hoogstandjes komen aan bod. Vanaf de Kingdom Centre Tower of de Al Faisallah Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving.

 

Dag 3    Riyadh – Ushaiger - Buraidah

we verlaten de stad om de natuur van het land te verkennen. Het dorp Ushaiger is bekend om de enorme hoeveelheid lemen huizen die we er aantreffen. De oases van palmbomen en boomgaarden lenen zich prima voor een wandelingetje.

 

In Buraidah kunnen we het Al Ogilat museum bezoeken. Je krijgt hier een goede indruk van de Saoedische bevolking in al haar kleurrijke facetten.

Ushaiger

 

Dag 4    Buraidah – Jubbah – Ha’il

Per 4 wheel drives rijden we via zandvlaktes en rotsformaties naar Jubbah. De eerste stop is het grote meer waar een aantal bijzondere archeologische sites te vinden is. Talloze rotstekeningen en inscripties van meer dan 10.000 jaar oud geven een beeld van hoe het ‘wildlife’ hier ooit was. De site staat uiteraard op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 5    Ha’il - Al ‘Ula

De weg naar Al ‘Ula wordt beschouwd als de beste woestijnervaring ter wereld. We trekken namelijk door de Nefud Al Kabir woestijn. Onderweg lunchen we tussen de zandduinen.

 

Dag 6    Al ‘Ula - Dedan

De Nabateeërs heersten van ongeveer 200 voor Chr. over een groot gebied in het Midden-Oosten. We kennen de rotsformaties van Petra in Jordanië die ook uit deze tijd stammen.   Vandaag de hele dag én morgenochtend hebben we tijd om deze regio te leren kennen. Vandaag staan  de tombes en rotsincripties in Dedan op het programma en volgen we het pad van de oude wierookhandel. Ook bezoeken we de oude oasestad Al ‘Ula die sinds het begin van de islam een belangrijke stop was voor de pelgrims op weg naar Mekka.                                                

Hegra

 

Dag 7    Al ‘Ula - Mada'in Saleh - Medina

We beginnen met een bezoek aan de eerste Unesco site van Saoedi-Arabië: Mada'in Saleh oftewel Hegra. Dit was de belangrijkste stad op de handelsroute van de Nabateeërs. Onze lunchplek bevindt zich temidden van monumentale rotsformaties. Aan het einde van de middag komen we aan in de heilige stad Medina.

 

Dag 8    Medina - Jeddah met de trein

Medina, ook wel Madinah al Munawwarah, de Verlichte Stad genoemd,  is voor moslims de tweede heilige stad. De profeet Mohammed ligt hier begraven in de Moskee van de Profeet die we aan de buitenkant kunnen bekijken. We maken een stadstour en na de lunch pakken we de trein die ons in rap tempo naar de kust rijdt.

Jeddah is de op één na grootste stad van Saoedi-Arabië en van oudsher een smeltkroes van nationaliteiten en culturen. Al sinds de 7e eeuw was de haven van Jeddah de poort van de handelsroute met Indische Oceaan. Ook is het de aankomsthaven van duizenden pelgrims die jaarlijks Mekka bezoeken.  Je kunt vandaag of morgen een wandeling maken door het oudste gedeelte van de stad met zijn smalle steegjes en typische 'Roshan' huizen.  

 

Dag 9    Jeddah, Rode Zee

Een vrije dag als afsluiting van deze bijzondere reis. Maak een stadswandeling of ga naar de lokale markt om souvenirs in te slaan. Het is ook heerlijk om met een glaasje thee en wat dadels het straatleven te bekijken. Of speel je liever een potje domino met de locals?

Ga je liever snorkelen, dan kan dat uiteraard ook. Eventueel verleng je vanaf hier je reis voor een langer verblijf aan de Rode Zee.
 

Dag 10    Jeddah - Amsterdam   

Bepakt en bezakt met mooie ervaringen en mooie souvenirs vliegen we terug naar huis.    

Saffraan Reizen organiseert ook:

- een 10 daagse rondreis naar Saoedi-Arabië

- een 11 daagse rondreis naar Jordanië en Saoedi-Arabië

En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

 

                                                             
 

bottom of page