top of page
Tunesie Dougga
Tunesie Qsar Azzahra4
Tunesie Chott el Jerid2
Tunesie El Djem2
Tunesie El Djem
Tunesie Sbeitla

  Tunesië woestijn 11 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Vlucht Amsterdam – Tunis
Dag 02    Ochtendvlucht naar Tozeur, excursie naar Nefta in de
namiddag
Dag 03    Excursie naar de oases Tamerza, Chebika en Midès
Dag 04    Tozeur – Chott el Jerid – Douz, start kamelentocht
Dag 05    Kamelentocht - Douz
Dag 06    Douz - Matmata - Tataouine
Dag 07    Tataouine en omgeving
Dag 08    Tatouine - Kairouan
Dag 09    Kairouan
Dag 10    Kairouan – Tunis
Dag 11    Tunis – Amsterdam

Route Tunesië woestijn rondreis - Saffraan Reizen

• Ontspannen reizen                    
• Steden, woestijn en oases
• Kamelentocht
• Overnachting in de woestijn
• Berber architectuur

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

 

Bij deze individuele rondreis ligt de nadruk op het zuiden van Tunesië en zie je zandvlaktes, zandduinen, woestijnstadjes, palmoases en berber architectuur. Tijdens een kamelentocht, waarbij je ’s nachts in de woestijn slaapt, ervaar je de oorverdovende stilte van de Sahara pas echt. Om de overgang van woestijn naar de stad niet te groot te maken kom je via de steppestad Kairouan uiteindelijk weer in het drukke Tunis terecht. Je verblijft in goede hotels en reist rond met een Engelssprekende gids/chauffeur. Als je wilt kunnen we deze reis aanpassen en uitbreiden naar jouw wensen.


Dag 1    Amsterdam - Tunis

Met een rechtstreekse vlucht ben je vliegensvlug in Tunis en word je naar je centraal gelegen, ‘majestueuze’ hotel gebracht. Na de incheck in het hotel kun je al gaan dwalen in de -niet ver ervan gelegen- medina. Bezienswaardigheden in Tunis.

Dag 2    Ochtendvlucht naar Tozeur, excursie naar Nefta
Een vroege vlucht brengt je van de stadsdrukte van Tunis naar de oasestad Tozeur. Als je bent uitgewandeld door de palmoase en het oude stadsdeel Ouled el Hadef met zijn bijzondere gevels, is er in de namiddag een uitstapje naar het soefi stadje Nefta waar je de oude wijk Ouled ech Cherif bezoekt. Tegen zonsondergang is het hier heerlijk ronddwalen door smalle steegjes waar je, net zoals in Tozeur, kunstig gemetselde gevels ziet.

Dag 3    Excursie naar de oases Tamerza, Chebika en Midès
In de bergen bij Tozeur vind je diverse berberdorpjes. Voor vandaag staan er drie op het programma. De waterval van Tamerza voorziet de palmoase en de oude stad van water. In Chebika kun je een korte wandeling maken. Het pad gaat via een kaal gebied langs het oude, verlaten dorp omhoog en eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over het gebied. De weg omlaag is een stuk groener; met een waterval die samen met een kabbelend beekje en veel palmbomen zorgt voor een idyllisch tafereel. In Midès kom je via dadelpalmen, cactussen en oude, niet meer bewoonde huisjes bij de rand van een enorme kloof en prachtig geërodeerde rotsen. In de middag is er nog genoeg tijd om zelf Tozeur in te gaan of te relaxen bij het hotelzwembad.

Dag 4    Tozeur – Chott el Jerid – Douz, start kamelentocht (100 km.)
Naar Douz. Maar om daar te komen moet je eerst het grootste zoutmeer van Tunesië, Chott el Jerid, oversteken. Onderweg maak je natuurlijk een stop om dit wonderlijke fenomeen van dichtbij te bekijken. Je bent nu al ’n paar dagen in woestijngebied, maar het echte woestijngevoel ga je vandaag ervaren. In Douz, ook wel de Poort van de Sahara genoemd, klim je in de namiddag op de kameel voor een tocht over zandvlaktes en zandduinen. Vanavond geen hotel, maar een tent om in te slapen. Je eerste woestijnmaaltijd zal vast goed smaken!

Dag 5    Kamelentocht – Douz
Ontwaken in de woestijn doe je niet iedere dag. Na het ontbijt nog ’n paar uurtjes op de kameel om van het wijdse landschap te genieten. Weer aangekomen in Douz neem je afscheid van je kameel en de kamelendrijvers en kun je aan de rand van het zwembad van het hotel het woestijnavontuur nog eens overdenken.


 

Mannen spelen 'n spelletje in Ksar Ezzahra, Tunesië - Saffraan Reizen

Dag 6    Douz – Matmata – Tataouine (145 km.)
Je gaat nog verder naar het zuiden van Tunesië want ook hier is genoeg te zien. Matmata staat bekend om haar ondergrondse woningen en vanwege het feit dat hier scènes voor ‘Star Wars’ werden opgenomen. Het naburige Haddèj diende als decor voor ‘Monty Python’s Life of Brian’.
Aan het einde van de dag arriveer je in Tataouine, de meest zuidelijke grote plaats van het land.

Dag 7    Tataouine en omgeving
De omgeving van Tataouine telt vele ghorfacomplexen, ook wel ksour genoemd, oftewel versterkte graanopslagplaatsen. Je begeleider weet de mooiste te vinden. Verder staat een bezoek aan de berberdorpen Chenini en Douiret op het programma. Ook hier vind je ghorfa’s, maar ook moskeetjes en oude, lemen huizen. In Chenini wordt een deel daarvan nog steeds bewoond en dit maakt een bezoek hieraan extra leuk.

Dag 8    Tataouine – Kairouan (340 km.)
Je gaat in noordelijke richting met als einddoel Kairouan. Een lange rit vandaag waarin je het droge landschap langzaamaan ziet veranderen in groener gebied, langs de Middellandse Zee rijdt, en uiteindelijk toch weer in de steppe terechtkomt. Kairouan is na Mekka, Medina en Jeruzalem de belangrijkste stad voor soennitische moslims en er worden dan ook regelmatig pelgrimstochten naar deze stad gemaakt.

Dag 9    Kairouan
De meeste bezienswaardigheden in Kairouan kun je zien op vertoon van op één entreekaartje. Onder leiding van je gids worden in ieder geval de waterbassins van de Aghlabiden bezocht, de Grote Moskee en een van de zaouia’s.  Daarna kun je Kairouan op eigen houtje verkennen. De medina is niet heel groot en omdat de meeste toeristen doorgaans alleen in de ochtend een bezoek aan deze stad brengen, kun je er heerlijk ongestoord en ontspannen rondwandelen. Mocht je op zoek zijn naar een nieuw tapijt, dan ben je in Kairouan zeker aan het goede adres want dit is dé tapijtenstad van Tunesië. De wol wordt geleverd door de schapen die op de omliggende steppes grazen. Dadelkoekjes, oftewel ‘makhroud’ zijn ook een specialiteit van Kairouan en iets makkelijker mee naar huis te nemen dan een tapijt .... Bezienswaardigheden in Kairouan.


Dag 10    Kairouan – Tunis (155 km.)
Tegen de middag ben je terug in Tunis. De auto staat nog tot je beschikking dus als je wilt kun je met je gids een aantal sites van het beroemde Carthago bezoeken. Wil je deze middag liever in Tunis zelf doorbrengen dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 11    Tunis – Amsterdam
Aan alles komt een eind, zo ook aan deze individuele rondreis. Hopelijk is dit land je goed bevallen en ga je nog eens terug om er al die andere mooie dingen te bekijken. Tunesië heeft zoveel te bieden!Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Tunesië.


Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 15 daagse rondreis naar Tunesië
- een 11 daagse rondreis naar Tunesië
- een 11 daagse rondreis naar de klassieke hoogtepunten van Tunesië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

bottom of page