dhow
barka
mirbat
boot
wadi

Tussen oceaan en woestijn, 10 daags landarrangement Oman, Dubai en Abu Dhabi

Programma

Dag 01     Aankomst in Muscat
Dag 02     Muscat citytour, boottochtje
Dag 03     Via Jabrin, Al Hamra en Jebel Shams naar Nizwa
Dag 04     Via Sinaw en Al Mansfah naar Wahiba Sands
Dag 05     Via Wadi Bani Khaled naar Sur, facultatief naar Ras al Hadd
Dag 06     Via Wadi Tiwi naar Muscat. Vlucht naar Dubai
Dag 07     Dubai citytour
Dag 08     Facultatief naar Sharjah in de ochtend. 's Middags woestijnsafari
Dag 09     Dubai - Abu Dhabi - Dubai
Dag 10     Transfer naar het vliegveld

• Reizen met een kleine groep (min. 2 pers.)
• Overnachting in de woestijn
• Prachtige forten en authentieke dorpjes
• Schitterende wadi's en oases
• Citytour in Dubai en Abu Dhabi

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Dag 1, maandag      Aankomst in Muscat
Aankomst op de luchthaven van Muscat. Nadat je je paspoort en je visum hebt laten zien aan de douane, en geld hebt gewisseld, word je in een half uurtje naar het hotel in het centrum van de stad gereden.

 

Dag 2, dinsdag     Muscat citytour
Vertrek om 9.30 uur voor de stadstour. Hierbij wordt een bezoek gebracht aan de Grand Mosque in al haar statige schoonheid. Daarna ga je naar de Muttrah Souq waar je je onderdompelt in oriëntaalse sferen. Na een lichte lunch in een van de nabijgelegen restaurants volgt een bezoek aan het Bait Al Zubair; het historisch museum van Oman. Tegen zonsondergang staat er een 2 uur durend boottochtje op het programma. Op weg terug naar het hotel zijn er fotostops bij het Al Alam Palace, het paleis van de Sultan, en bij het Royal Opera House.

Dag 3, woensdag     Muscat – Jabrin - Al Hamra – Jebel Shams – Nizwa (ca. 350 km.)
Vandaag ga je het binnenland in om uiteindelijk in Nizwa uit te komen. De eerste stop is bij Jabrin. Het fort hier is met zijn slingerende gangen, verborgen trappen en fraai gedecoreerde interieur het mooiste kasteel van Oman. In het kleine stadje Al Hamra vind je de de oudst bewaarde lemen huizen van het land. Vervolgens word je de Jebel Shams opgereden voor een spectaculair uitzicht over de Grand Canyon van Oman. Nadat je hier van een heerlijke lunch hebt genoten rijd je verder naar het eindpunt van vandaag: Nizwa.
In deze voormalige hoofdstad van het land bekijk je het fort met zijn enorme uitzichttoren en de nabijgelegen souq die bekend staat om de handgemaakte zilveren sieraden.

Dag 4, donderdag     Nizwa – Sinaw – Al Mansfah – Wahiba (ca. 220 km.)
Na het ontbijt verlaat je Nizwa en doe je onderweg de levendige 'donderdagmarkt' van Sinaw aan. Hier kopen en verkopen de bedoeïenen hun vee en handgemaakte producten.  In het dorpje Al Mansfah woonden in de 19e eeuw welvarende koopmansfamilies. De ruïnes van de eens zo prachtige huizen zijn te bezichtigen. Aan het einde van de middag duik je met een 4 wheel drive de woestijn, ‘Wahiba Sands’ in en dineer en slaap je in een woestijnkamp.

Dag 5, vrijdag     Wahiba – Wadi Bani Khaled – Sur (ca. 210 km.)
In de ochtend kun je nog wat genieten van de woestijn. Hierna brengen de terreinwagens je terug naar de bus om Wadi Bani Khaled te bezoeken. Van de droge woestijn naar groene oases ....
Hier kun je eventueel de lunch gebruiken.
De rit eindigt in de kustplaats Sur van waaruit je later vanavond deel kunt nemen aan de facultatieve excursie naar Ras al Hadd om schildpadden te spotten.

Dag 6, zaterdag     Sur – Wadi Tiwi – Muscat - Dubai (ca. 250 km.)
Na het ontbijt is er een korte stadstour in Sur en neem je een kijkje op een werf waar de traditionele boten van Oman, de ‘dhows’ worden gebouwd. Hierna wordt er over de kustweg richting noorden gereden en is er een stop in Wadi Tiwi waar je even heerlijk kunt wandelen. Na de lunch hier gaat de reis verder naar Muscat en word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Dubai. Na aankomst transfer naar je hotel.

 

Dubai - Saffraan Reizen

Dag 7, zondag     Dubai citytour
’n Hele dag om deze spectaculaire stad te ontdekken. Het is moeilijk voor te stellen dat deze gigantische stad nog maar 30 jaar geleden een klein vissersdorpje was en nu tot een van de meest belangrijke steden van de Golf behoort. Je begint de dag met diverse fotostops in het moderne gedeelte van de stad; de in Fatimidische stijl opgetrokken Jumeirah-Mosque, het beroemde ‘zeilvormige’ Burj al Arab Hotel en de Palmeilanden; de kunstmatige schiereilanden in de vorm van een palmboom. Ook maak je een ritje in de monorail waarbij je een prachtzicht hebt op het schiereiland, de kust en de skyline van Dubai. Dan is het tijd voor het oude gedeelte van de stad, Bastakiyya met zijn traditionele huizen en windtorens. In het Al Fahidi Fort bezoek je het Dubai Museum. Met de watertaxi wordt de Dubai Creek overgestoken en kom je op de goud- en specerijensouq terecht. Je bent niet in Dubai geweest als je de Burj Khalifa niet hebt bezocht, met zijn 828 m. het hoogste gebouw van de wereld. Tijdens de tocht naar het observatieplatform op de 124e verdieping hoef je je niet te vervelen want er is een multimedia show over Dubai en over de toren. Eenmaal bovenaan gekomen heb je een adembenemend 360 graden uitzicht over de stad. De dag wordt afgesloten met een romantische twee uur durende dinnercruise op een dhow.

Dag 8, maandag   Facultatief naar Sharjah in de ochtend. In de middag woestijnsafari met BBQ diner
Ten noordoosten van Dubai ligt het Emiraat Sharjah. In de ochtend is een facultatieve excursie hier naartoe mogelijk. Tijdens deze tour bezoek je het Museum van de Islamitische Beschaving en de Souq al Jubail, een kunstmarkt. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Noor moskee en het Al Hisn fort, voorheen de woning van de over Sharjah heersende familie. Na de nodige fotostops rijd je weer terug naar Dubai.
Deze excursie kun je vooraf reserveren. De kosten hiervoor bedragen $90,- US p.p.
In de middag rijden terreinwagens je naar de goudgele zandduinen om daar de zonsondergang te beleven. Bij de barbecue in een bedoeïenenkamp zullen de thee en de waterpijp niet ontbreken en oosterse dans maakt het plaatje helemaal compleet. Na dit alles wordt je weer naar je hotel in Dubai gebracht.
Wil je liever worden afgezet bij de Dubai Mall om daar te genieten van het aquarium en show van de Dubai Fountain? Dat kan ook.

Dag 9, dinsdag    Dubai – Abu Dhabi - Dubai
Vandaag is het tijd voor de tweede grote moderne stad van het Midden-Oosten: Abu Dhabi. Dit is tevens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het oudste gebouw van Abu Dhabi, Al Husn Palace en de Shaykh Zayed Moskee, de grootste moskee van de Emiraten, worden bezocht. Onderweg passeer je het over-the-top Emirates Hotel, hoeveel glitter en glamour kan een mens aan? Op het nog in ontwikkeling zijnde Saadiyat Island neem je een kijkje in dé culturele zone van de VAE. Hier is men onder andere bezig met het realiseren van een tweede Guggenheim en het Zayed National Museum. Het Louvre Museum wordt bezocht.  In de avond ben je weer terug in Dubai.


Dag 10, woensdag    Transfer naar het vliegveld
Je wordt, afhankelijk van de vertrektijd van je vliegtuig, naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis. Wil je verlenging in Dubai boeken? Laat het ons bij boeking weten.

 

 

Vertrekdata 2022

maandag 2 mei

maandag 20 juni

maandag 25 juli

maandag 22 augustus

maandag 19 september

maandag 24 oktober

maandag 21 november

maandag 19 decemberPrijs: € 1.645,- * (van 25 apr. -14 sept.)

* Prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer in 3* hotels.
De hotels kunnen geupgrade worden. Informeer naar de meerkosten.

N.B. Voor de reizen op de overige data geldt een meerpijs van € 120,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 445,- p.p. 25 apr. - 14 sept. / € 495,- p.p. op de overige data (boeken 'op indeling' is bij deze reis niet mogelijk).

Inclusief

• Vlucht Muscat - Dubai

• Transfers

• Diensten Engelssprekende chauffeur

• Hotelovernachtingen met ontbijt
• Woestijnovernachting met ontbijt & diner

• 4x lunch

• Dinner-dhowcruise in Dubai

• Barbecue in de woestijn
• Excursies en bezoeken zoals beschreven

Exclusief

• Vlucht                           
• Visum                                                     

• Luchthaventax

• Tourist Dirham Tax in Dubai

• Maaltijden en drankjes  
• Fooien   

• Facultatieve excursies

• Boekingsbijdrage 

• Verzekeringen

 

De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig naar de Golfstaten.

Ook vind je hier een prijsindicatie voor de vluchten (incl. luchthaventax):     

KLM: Amsterdam - Muscat / Dubai - Amsterdam, vanaf € 595,00

Etihad: Amsterdam - Abu Dhabi - Muscat / Dubai - Amsterdam, vanaf € 655,00


Tijdig boeken
Graag wijzen we op het belang van tijdig boeken. De ticketprijzen zijn gebaseerd op vroege boekingen en de vliegtuigstoelen zijn op aanvraag. Wanneer je laat boekt heb je kans dat er geen plaats meer is of dat er alleen tickets in een duurdere klasse beschikbaar zijn.

Bekijk ook de fotogalerijen met de mooiste foto's van Oman en Dubai en Abu Dhabi.


Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 10 daagse rondreis naar Oman
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.