top of page
dhow
barka
mirbat
boot
wadi

Tussen oceaan en woestijn, 10 daags landarrangement Oman, Dubai en Abu Dhabi

Programma

Dag 01     Aankomst in Muscat
Dag 02     Muscat citytour, boottochtje
Dag 03     Via Jabrin, Al Hamra en Jebel Shams naar Nizwa
Dag 04     Via Sinaw en Al Mansfah naar Wahiba Sands
Dag 05     Via Wadi Bani Khaled naar Sur, facultatief naar Ras al Hadd
Dag 06     Via Wadi Tiwi naar Muscat. Vlucht naar Dubai
Dag 07     Dubai citytour
Dag 08     Facultatief naar Sharjah in de ochtend. 's Middags woestijnsafari
Dag 09     Dubai - Abu Dhabi - Dubai
Dag 10     Transfer naar het vliegveld

• Reizen met een kleine groep (min. 2 pers.)
• Overnachting in de woestijn
• Prachtige forten en authentieke dorpjes
• Schitterende wadi's en oases
• Citytour in Dubai en Abu Dhabi

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Dag 1, maandag      Aankomst in Muscat
Aankomst op de luchthaven van Muscat. Nadat je je paspoort en je visum hebt laten zien aan de douane, en geld hebt gewisseld, word je in een half uurtje naar het hotel in het centrum van de stad gereden.

 

Dag 2, dinsdag     Muscat citytour
Vertrek om 9.30 uur voor de stadstour. Hierbij wordt een bezoek gebracht aan de Grand Mosque in al haar statige schoonheid. Daarna ga je naar de Muttrah Souq waar je je onderdompelt in oriëntaalse sferen. Na een lichte lunch in een van de nabijgelegen restaurants volgt een bezoek aan het Bait Al Zubair; het historisch museum van Oman. Tegen zonsondergang staat er een 2 uur durend boottochtje op het programma. Op weg terug naar het hotel zijn er fotostops bij het Al Alam Palace, het paleis van de Sultan, en bij het Royal Opera House.

Dag 3, woensdag     Muscat – Jabrin - Al Hamra – Jebel Shams – Nizwa (ca. 350 km.)
Vandaag ga je het binnenland in om uiteindelijk in Nizwa uit te komen. De eerste stop is bij Jabrin. Het fort hier is met zijn slingerende gangen, verborgen trappen en fraai gedecoreerde interieur het mooiste kasteel van Oman. In het kleine stadje Al Hamra vind je de de oudst bewaarde lemen huizen van het land. Vervolgens word je de Jebel Shams opgereden voor een spectaculair uitzicht over de Grand Canyon van Oman. Nadat je hier van een heerlijke lunch hebt genoten rijd je verder naar het eindpunt van vandaag: Nizwa.
In deze voormalige hoofdstad van het land bekijk je het fort met zijn enorme uitzichttoren en de nabijgelegen souq die bekend staat om de handgemaakte zilveren sieraden.

Dag 4, donderdag     Nizwa – Sinaw – Al Mansfah – Wahiba (ca. 220 km.)
Na het ontbijt verlaat je Nizwa en doe je onderweg de levendige 'donderdagmarkt' van Sinaw aan. Hier kopen en verkopen de bedoeïenen hun vee en handgemaakte producten.  In het dorpje Al Mansfah woonden in de 19e eeuw welvarende koopmansfamilies. De ruïnes van de eens zo prachtige huizen zijn te bezichtigen. Aan het einde van de middag duik je met een 4 wheel drive de woestijn, ‘Wahiba Sands’ in en dineer en slaap je in een woestijnkamp.

Dag 5, vrijdag     Wahiba – Wadi Bani Khaled – Sur (ca. 210 km.)
In de ochtend kun je nog wat genieten van de woestijn. Hierna brengen de terreinwagens je terug naar de bus om Wadi Bani Khaled te bezoeken. Van de droge woestijn naar groene oases ....
Hier kun je eventueel de lunch gebruiken.
De rit eindigt in de kustplaats Sur van waaruit je later vanavond deel kunt nemen aan de facultatieve excursie naar Ras al Hadd om schildpadden te spotten.

Dag 6, zaterdag     Sur – Wadi Tiwi – Muscat - Dubai (ca. 250 km.)
Na het ontbijt is er een korte stadstour in Sur en neem je een kijkje op een werf waar de traditionele boten van Oman, de ‘dhows’ worden gebouwd. Hierna wordt er over de kustweg richting noorden gereden en is er een stop in Wadi Tiwi waar je even heerlijk kunt wandelen. Na de lunch hier gaat de reis verder naar Muscat en word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Dubai. Na aankomst transfer naar je hotel.

 

Dubai - Saffraan Reizen

Dag 7, zondag     Dubai citytour

’n Hele dag om deze spectaculaire stad te ontdekken. Het is moeilijk voor te stellen dat deze gigantische stad nog maar 30 jaar geleden een klein vissersdorpje was en nu tot een van de meest belangrijke steden van de Golf behoort. Je begint de dag met diverse fotostops in het moderne gedeelte van de stad. Vanaf 'The View' observatorium heb je een  een prachtzicht op Palm Jumeirah, de kunstmatige eilandengroep in de vorm van een palmboom. Aan het eind van deze eilandengroep is er een stop bij het megagrote Atlantis Hotel en uiteraard kun je ook het beroemde ‘zeilvormige’ Burj al Arab op de foto zetten. De in Fatimidische stijl opgetrokken Jumeirah-Mosque is ook aan de buitenkant te bewonderen. Je bent niet in Dubai geweest als je de Burj Khalifa niet hebt bezocht, met zijn 828 m. het hoogste gebouw van de wereld. Tijdens de tocht naar het observatieplatform op de 124e verdieping hoef je je niet te vervelen want er is een multimedia show over Dubai en over de toren. Eenmaal bovenaan gekomen heb je een adembenemend 360 graden uitzicht over de stad. In de nabijgelegen Dubai Mall kun je de vissen in het grote aquarium bewonderen.

Na de lunch is het tijd voor het oude gedeelte van de stad, Bastakiyya met zijn traditionele huizen en windtorens. In het Al Shindagha museum kom je meer te weten over de geschiedenis van de Emiraten. Met een 'Abra', een watertaxi kun je de Dubai Creek oversteken om een kijkje te nemen op de goud- en specerijensouq. De dag wordt afgesloten in 'The Marina' met een romantische, twee uur durende dinnercruise op een dhow.

 

Dag 8, maandag   Vrije dag in Dubai. Facultatief naar Sharjah en/of een woestijnsafari met BBQ diner

Ten noordoosten van Dubai ligt het Emiraat Sharjah. In de ochtend is een facultatieve excursie hier naartoe mogelijk. Tijdens deze tour bezoek je het Museum van de Islamitische Beschaving en de Souq al Jubail, een kunstmarkt. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de Noor moskee en het Al Hisn fort, voorheen de woning van de over Sharjah heersende familie. Na de nodige fotostops rijd je weer terug naar Dubai.Deze excursie kun je vooraf reserveren. De kosten hiervoor bedragen $85,- US p.p. In de middag is er de mogelijkheid om met een terreinwagen en chauffeur naar de goudgele zandduinen te rijden om daar de zonsondergang te beleven. Bij de barbecue in een bedoeïenenkamp zullen de thee en de waterpijp niet ontbreken en oosterse dans maakt het plaatje helemaal compleet. Kosten: $ 66 US p.p. Na dit alles word je weer naar je hotel in Dubai gebracht.


Dag 9, dinsdag    Dubai – Abu Dhabi - Dubai
Vandaag is het tijd voor de tweede grote moderne stad van het Midden-Oosten: Abu Dhabi. Dit is tevens de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Op het nog in ontwikkeling zijnde Saadiyat Island neem je een kijkje in dé culturele zone van de VAE. Hier is men onder andere bezig met het realiseren van een tweede Guggenheim en het Zayed National Museum. Het in 2017 geopende Louvre Museum wordt bezocht. Het extravagante presidentiële paleis Qasr el Wattan staat ook op het programma. Tot slot bezoek je de Shaykh Zayed Moskee, de grootste moskee van de Emiraten en maak je een tourtje over Yas Island, dat in het teken staat van de Formule I races. In de avond ben je weer terug in Dubai.


Dag 10, woensdag    Transfer naar het vliegveld
Je wordt, afhankelijk van de vertrektijd van je vliegtuig, naar de luchthaven gebracht voor de reis terug naar huis. Wil je verlenging in Dubai boeken? Laat het ons bij boeking weten.

 

 

Vertrekdata 2023

maandag 16 en 23 januari

maandag 13 en 20 februari

maandag 6 en 13 maart

maandag 22 mei

maandag 19 juni

maandag 10 juli

maandag 14 augustus

maandag 18 september

maandag 9 en 23 oktober

maandag 20 en 27 november


Prijs: € 1.685,- * (van 15 apr. -14 sept. 2023)

* Prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer in 3* hotels.
De hotels kunnen geupgrade worden. Informeer naar de meerkosten.

N.B. Voor de reizen op de overige data geldt een meerpijs van € 120,- p.p., in november is de meerprijs € 260,- p.p.

Toeslag eenpersoonskamer: € 465,- p.p. 15 apr. - 14 sept. / € 515,- p.p. op de overige data / € 535,- p.p. in november (boeken 'op indeling' is bij deze reis niet mogelijk).

Inclusief

• Vlucht Muscat - Dubai

• Transfers

• Diensten Engelssprekende chauffeur

• Hotelovernachtingen met ontbijt
• Woestijnovernachting met ontbijt & diner

• 4x lunch

• Dinner-dhowcruise in Dubai

• Excursies en bezoeken zoals beschreven

Exclusief

• Vlucht                            
• Luchthaventax

• Visum

• Tourist Dirham Tax in Dubai

• Maaltijden en drankjes

• Fooien

• Facultatieve excursie schildpadden spotten bij Ras el Jinz: € 45,- p.p.

• Eventuele andere facultatieve excursies 

• Verzekeringen    

• Boekingsbijdrage € 25,- per factuur, excl. verplichte afdracht garantiefonds GGTO à € 7,50 p.p.

• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per factuur

 

De volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig naar de Golfstaten.

Ook vind je hier een prijsindicatie voor de vluchten (incl. luchthaventax):     

KLM: Amsterdam - Muscat / Dubai - Amsterdam, vanaf € 595,00

Etihad: Amsterdam - Abu Dhabi - Muscat / Dubai - Amsterdam, vanaf € 655,00


Tijdig boeken
Graag wijzen we op het belang van tijdig boeken. De ticketprijzen zijn gebaseerd op vroege boekingen en de vliegtuigstoelen zijn op aanvraag. Wanneer je laat boekt heb je kans dat er geen plaats meer is of dat er alleen tickets in een duurdere klasse beschikbaar zijn.

Bekijk ook de fotogalerijen met de mooiste foto's van Oman en Dubai en Abu Dhabi.


Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 10 daagse rondreis naar Oman
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.

bottom of page