top of page
Egypte West Bank3

VAKANTIE EGYPTE

Vakantie in Egypte

Tijdens een vakantie in Egypte reis je naar eeuwenoude faraonische monumenten, vaar je over de Nijl en ontspan je in het hotelzwembad of aan de Rode Zee.

Egypte spreekt tot ieders verbeelding en vele reizigers gingen je al voor.

Niet alleen de oude Egyptenaren hebben 'n prachtige erfenis  nagelaten, ook de Grieken en Romeinen, en later de moslims hebben er prachtige gebouwen en kunstwerken gecreëerd. Geen wonder dat Egypte één van de belangrijkste vakantielanden van het  Midden-Oosten is.

 

De piramides en de Sfinx van Gizeh of Giza bevinden zich in het noorden van Egypte, ten zuiden van de hoofdstad Cairo. In het nabijgelegen Saqqara vind je nog meer piramides en ook tempels. Zo is er de trappiramide van Djoser, een van de oudste piramides.

In downtown Cairo kun je het Egyptian Museum bezoeken dat werkelijk uitpuilt van de kunstobjecten. Dit gebouw is al jaren te klein en men is bezig met de bouw van een nieuw onderkomen, nl. het Grand Museum dat over niet al te lange tijd haar deuren zal openen bij het Plateau van Giza.

Het islamitische gedeelte, de Khan al Khalili bazaar en de Koptische wijk zijn ook zeer de moeite waard om te bezoeken. In Cairo kom je ogen en oren te kort.

Helemaal in het zuiden van Egypte kom je tot rust in het Nubische Aswan. Met een felouka zeil je er langs de eilandjes in de Nijl of bezoek je de graven aan de overkant van de rivier. Vanuit Aswan kun je uitstapjes maken naar o.a. de tempels van Philae en Kalabsha, en naar de 300 km. verderop gelegen, imposante tempels van Abu Simbel.

Vakantie Egypte - Dorpje in Thebe, Luxor, Egypte - Saffraan Reizen

Met een felouka, cruiseboot of gewoon per auto of trein ga je stroomafwaarts naar het noordelijk gelegen Luxor. Onderweg doe je ook de tempels van Kom Ombo en Edfu aan. Eenmaal in Luxor aangekomen is een excursie naar Thebe, oftewel de West Bank een must en natuurlijk bezoek je er de Vallei der Koningen. Het beroemde graf van Toetanchamon bevindt zich hier ook. Niet ver van deze vallei is het tempelcomplex van koningin Hatshepsut en dan hebben we het nog niet eens over alle andere tempels, graven en dorpen uit de faraonische tijd die zich hier bevinden. Een mooi gebied om bijvoorbeeld per fiets te verkennen.

In Luxor zelf is ook genoeg te zien. Zo is er de Luxor Tempel, het museum van Luxor en het mummificatie museum. Even buiten de stad vind je het enorme tempelcomplex Karnak.

En verder is Luxor een gezellige plaats om te flaneren langs de Nijl en shoppen in de souq.

Cairo, Aswan en Luxor zijn dé trekpleisters van Egypte, maar wil je nog meer van dit land zien, ga dan ook eens naar Alexandrië aan de Middelllandse Zee. En wil je je reis heel relaxt afsluiten, ga dan naar de Rode Zee. Hurghada, El Gouna en het in de Sinaï gelegen Sharm al Shaykh zijn paradijsjes voor snorkelaars en duikers.

Voor reizigers die 'in stijl' willen reizen organiseren we vaartochten over de Nijl per authentieke 'dahabiyya'.

 

 

Op vakantie naar Egypte in je eentje, met z'n tweeën of met je eigen groepje? Neem direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. Je kunt natuurlijk ook het offerteformulier invullen.

bottom of page