top of page
chehel

VAKANTIE IRAN

Vakantie Iran

Je vakantie naar Iran boek je uiteraard bij de Iran specialist. Wij organiseren naast individuele rondreizen en reizen op maat ook groepsrondreizen.

 

Onze groepsrondreis Iran heeft al gegarandeerd vertrek vanaf 6 personen. Bovendien reist er bij 6 personen, naast een uitstekende Engelssprekende gids ook deskundige Nederlandse begeleiding mee. Als reisspecialist weten we waar je moet zijn om je rondreis Iran tot een onvergetelijke ervaring te maken. 

 

Tijdens de reis bezoeken we uiteraard de highlights van Teheran, Shiraz en de blauwe stad Isfahan maar we zorgen ook dat er voldoende gelegenheid is om in contact te komen met de plaatselijke bevolking. Je zult  merken dat de bewoners van Iran een zeer gastvrij en  vriendelijk zijn en ook graag met jou in contact wilen komen.

Naast Teheran, Shiraz en Isfahan brengen we ook een bezoek aan Kerman waar de een de grootste lemen citadel ter wereld ligt in Bam. De oude woestijnstad Yazd met zijn adobe stadscentrum doen wij zeker ook aan. In Yazd proeven we nog de sfeer van de zoroastristen,  de religie die in heel Perzie werd  beoefend voordat de Arabieren Perzië veroverden in 651 na Chr.   Daarom bekijken we de 'stille torens'  en bezoeken we de tempel met het eeuwige vuur. Ook gaan we naar de sportschool. Niet om zelf te sporten  maar om aanwezig te zijn bij een typisch Iraanse krachtsport training: 'zurganeh', een unieke belevenis.

In Shiraz gaan we op bezoek bij het mausoleum van de Perzische dichter Hafez uit de 12e eeuw. Hij was een visionair en tot op de dag van vandaag raadplegen de Iraniërs het graf van Hafez als ze een vraag, een wens of probleem hebben. Eén van de mooiste paleistuinen van Shiraz is de Eramgarden. Natuurlijk maken we daar een wandeling.  De Nasr al Molk moskee met zijn kleurige  glasinloodramen is een must. In de authentieke bazaar van Shiraz proeven we het typische zogenaamde spagetti-ijs. Dit is niet gemaakt met melk of room maar met bloem.

Vanuit Shiraz bezoeken we ook de ruïnes van Persepolis.

Vakantie Iran - Imam moskee Isfahan - Saffraan Reizen

Uiteraard ontbreekt de 'blauwe stad' Isfahan niet in ons programma. Twee volle dagen zijn we in deze prachtige stad met zijn turquoise koepels en fraai tegelwerk. Je kunt beide dagen zelf invullen naar eigen wens maar je kunt ook samen met onze Engelssprekende gids de stad ontdekken. De Lotfolla moskee, Het Ali Qapu paleis, het Chehel Setun paleis en ook de christelijke wijk met zijn Vank kathedraal zijn een paar van de items die we gaan bekijken.

Voor de liefhebbers gaan we ook een tapijtzaak in om ons alles laten vertellen over de rijke geschiedenis van de mooie Perzische tapijten.  

We hebben een goed en mooi programma maar er is ook voldoende tijd om nog je eigen interesses vorm te geven. Je reisbegeleider voorziet je graag van advies. We blijven in Shiraz en Isfahan 3 nachten op één plaats zodat je op ontspannen manier je vakantieland kunt leren kennen.  

 

Bekijk onze website voor de het volledige reisprogramma van deze rondreis Iran, Wil je verlenging van je vakantie in Iran om nóg meer te zien, laat het ons weten. Wil je met twee personen of met je eigen gezelschap reizen, neem direct contact met ons op door een e-mail te sturen of ons te bellen. Je kunt natuurlijk ook gewoon het boekingsformulier invullen.

bottom of page