top of page
cypr nicos markt
Cypr birth afrodite
Cyprus Kouria
cypr haven polis
cypr zee

 Cyprus 10 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Amsterdam - Paphos
Dag 02    Paphos
Dag 03    Via o.a. Petra tou Romiou en Kourion naar Larnaca
Dag 04    Nicosia
Dag 05    Nicosia
Dag 06    Troödosgebergte, Kalopanagiotis
Dag 07    Kalopanagiotis – Kykkos - Polis
Dag 08    Polis
Dag 09    Via Akamas naar Paphos
Dag 10    Paphos - Amsterdam

• Compleet programma
• Cultuur en ontspanning
• Noord- én Zuid-Cyprus
• Reizen en vrije tijd                                
 • Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering   
• Uitstekende voorbereiding

Op Cyprus zul je niet alleen onder de indruk raken van de rijke schakering aan cultureel erfgoed op dit  kleine aardoppervlak, maar ook van de geuren van citrusvruchten, jasmijn en vele andere  bloemen. De bijzonder vriendelijke Cyprioot heet je van harte welkom op zijn gevarieerde en zonnige eiland, of je nou in het zuiden of in het noorden bent. Prehistorische nederzettingen, Griekse tempels, Apollo en Aphrodite, Byzantijnse kloosters met prachtige fresco’s en mozaïeken, Venetiaanse vestingwerken …., alles komt voorbij tijdens deze 10 daagse rondreis. 
De afstanden tussen de te bezoeken plaatsen zijn niet groot. Daarom is er voldoende tijd om alle sites goed te bekijken, af en toe ruimte te nemen voor een wandeling, of een lekkere duik in de zee. De toeristische regio wordt gemeden en je zoekt je eigen weg op dit verrassend mooie eiland.


Dag 1    Amsterdam - Paphos

Na een uurtje of vier vliegen land je op de moderne luchthaven van Paphos. De zon schijnt volop. Nadat je je bagage van de band hebt gehaald ontmoet je onze vertegenwoordiger bij de uitgang. Hij of zij zal je naar je huurauto brengen. Langs de citrusboomgaarden rijd je in een kwartiertje naar je hotel in hartje Paphos.

Dag 2    Paphos
Als je een liefhebber bent van oude nederzettingen dan kun je vandaag, al dan niet onder leiding van een Engelssprekende gids,  de ruïnes van het 2000 jaar oude Kato Paphos in het archeologisch park bezoeken. Je bekijkt er de weelderige vloermozaïeken van de Romeinse villa’s en bezoekt de fraai gelegen Koningstombes, die je een kijkje geven in de unieke begraafcultuur van 300 jaar voor Christus. De rest van de middag kun je gebruiken voor een bezoek aan een van de musea of om een duik te nemen in de Middellandse Zee. 

Dag 3    Paphos - Petra tou Romiou (de Rots van Aphrodite), Apollo tempel, Kourion, Sultan Tekke, Zoutmeer, Larnaca
Vandaag op tijd op want je hebt een vol, maar mooi programma voor de boeg. Je eerste stop is bij de mythologische plek Petra tou Romiou waar de godin Aphrodite geboren zou zijn. Je bezoekt het heiligdom van Apollo en de nabij gelegen oude stad Kourion met het fantastische oude theater en  vloermozaïeken. 
Vlak voordat je in Larnaca aankomt rijd je langs het zoutmeer om een kijkje te nemen in de Sultan Tekke moskee, een van de heiligste plaatsen voor moslims. Als je geluk hebt  zie je  een aantal  flamingo’s die bij het zoutmeer wonen. 

Dag 4    Larnaca -  Nicosia
Vanuit Larnaca ben je na een halfuurtje rijden in Nicosia. Je verblijft 2 dagen in Nicosia. Hier zijn meerdere opties mogelijk. Je kunt zelf of samen met een gids het Grieks-Cypriotische gedeelte van de stad bekijken. De stadstour omvat onder meer een wandeling langs het met fresco’s versierde interieur van de St. Johnskerk en een bezoek aan de 12e eeuwse Sophia kathedraal in het noordelijke deel van de stad. Je kunt uiteraard ook zelf op stap. Neem je tijd om het Makarios Cultureel Centrum te bezoeken, het Cyprus Museum of het historische Leventis Museum.

Cyprus Nicosia Saffraan Reizen

Dag 5    Nicosia
Eventueel zou je vandaag een uitstapje kunnen maken naar het Turks-Cypriotische deel. Naar het fraaie haventje van Kyrenia met zijn middeleeuwse fort of naar de oostkust naar de historische plaatsen Famagusta en Salamis. Dat kan alleen georganiseerd en niet met je eigen auto. Wij kunnen dit voor je regelen of je regelt het naar eigen inzicht als je in Nicosia bent.

Dag 6    Nicosia, Byzantijnse Unesco kerkjes in het Troödosgebergte – Kalopanagiotis
Tijd om het stadsleven te verlaten en de mooie natuurlijke omgeving te gaan verkennen die Cyprus ook te bieden heeft. Je rijdt door het Troödosgebergte met zijn cederbossen, pijnbomen en cipressen en bezoekt een aantal fraaie Byzantijnse kerkjes die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Op een mooie locatie in het Troödosgebergte breng je de nacht door.

Dag 7    Kalopanagiotis – Kykkos - Polis
Voordat je de kust van Polis bereikt neem je een mooie bergroute die je naar het fameuze klooster van Kykkos leidt.

Dag 8    Polis
Een dag om lekker te luieren aan zee of toch even de kleine pittoreske haven van Polis bekijken.  Dit is ook de aangewezen plek om met een bootje de zee op te gaan en daar te gaan zwemmen.
Als je van wandelen houdt kun je een tocht maken langs het bad van Aphrodite. Dit is de plaats waar Aphrodite en Adonis elkaar voor het eerst ontmoetten. De wandeling loopt langs een goed begaanbaar pad en duurt ongeveer drie uur. Na de wandeling zou je kunnen lunchen in een prachtig aan de kust gelegen visrestaurant.

Dag 9    Via Akamas naar Paphos
Deze laatste reisdag voor je vertrek rijd je kalmpjes aan terug naar waar je begonnen bent: de kustplaats Paphos. Je zou onderweg eventueel kunnen lunchen in de tuin van een gezellige Cypriotische dame die je verwent met huisgemaakte halloumi kaas en brood. Bij aankomst in Paphos is er wellicht nog tijd om een frisse duik te nemen in de zee of de laatste souvenirs in te slaan. In ieder geval een uitstekende plaats om verse vis aan de haven te gaan eten.

Dag 10    Paphos - Amsterdam
Bepakt met souvenirs en nieuwe ervaringen laat je Cyprus achter je en vertrek je vandaag weer naar Amsterdam. Wil je je reis verlengen met een paar dagen aan de kust dan is dit uiteraard ook mogelijk.
Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Cyprus en lees onze reisblogs.

bottom of page