tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Eton Mess met 'n vleugje Oriënt ...

Eton Mess met 'n vleugje Oriënt

Voeg aan dit populaire nagerecht wat rozenwater of oranjebloesem toe en je geeft het dessert een oosters tintje.

 


Ingrediënten (voor 4 personen):

- 1 grote meringue of 'n stuk of 10 kleine schuimkransjes (wit en/of roze)

- 2,5 dl vloeibare slagroom

- half zakje vanillesuiker

- rozenwater of oranjebloesem

- aardbeien, frambozen, bramen, blauwe en/of rode bessen*

 

- evt. 1,5 dl. aardbeienlikeur, sinaasappellikeur of crème de cassis

- evt. verse muntblaadjes, poedersuiker, geschaafde amandelen of geraspte chocolade (wit of puur) ter garnering

Bereiding: 

Breek de meringue of de schuimkransjes in grove stukken en doe ze in een schaal.

Klop vlak voor het opdienen de slagroom lobbig met de vanillesuiker, en voeg er een paar druppels rozenwater of oranjebloesem - naar smaak - toe. Schenk dit mengsel over de schuimstukjes.

Bovenop leg je het fruit dat je eventueel gemarineerd hebt in een laagje likeur. Mocht je geen vers fruit hebben, dan kun je ook diepvriesfruit gebruiken dat je eerst hebt laten uitlekken. Van het sap dat vrijkomt kook je samen met water en wat suiker een siroop die er overheen kan worden geschonken.

Maak het gerecht af door het te garneren met bijvoorbeeld verse muntblaadjes, poedersuiker of geschaafde amandelen.

 

Eton Mess met 'n vleugje Oriënt.jpg