top of page

Feesttoetje met saffraan

Feesttoetje met saffraan

Sluit je feestmaaltijd af met dit heerlijke toetje.

 


Ingrediënten (4 personen):

- 100 gram (suikervrije) witte chocolade

- 'n paar draadjes saffraan of 1 mespuntje saffraanpoeder

- 250 Griekse yoghurt (kan ook de vetvrije variant zijn)

- 8 gram gelatine

- 300 ml room

- 250 gram aardbeien

Bereiding: 

Week de gelatine in een bakje met water. Snijd de saffraan fijn en doe dit samen met de room in een pannetje met een dikke bodem. Breng dit rustig aan de kook en laat het vervolgens op lage temperatuur 2 minuten doorkoken.

Voeg de witte chocolade toe en laat dit smelten. Knijp de gelatine uit en voeg dit toe. Roer totdat de gelatine helemaal is opgelost.

Laat het geheel kort afkoelen en doe dan de Griekse yoghurt erbij. Roer het goed door en schenk het mengsel vervolgens in vormpjes naar keuze en laat ze minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Pureer intussen een deel van de aardbeien.

Keer de vormjes om op een schaaltje of bordje en schenk de gepureerde aardbeien erover. Garneer met 'n paar halve aardbeien.

 

Geniet ervan!

toetje met saffraan.jpg

Bron: Verantwoord snoepen

bottom of page