top of page
petra
jerash
Graffiti in Amman
wadi rum
dana
Zoutafzettingen bij de Dode Zee

Jordanië 9 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Aankomst in Amman, transfer naar het hotel
Dag 02    Amman
Dag 03    Jerash en Dode Zee, Madaba
Dag 04    Via King's Highway naar Wadi Musa (Petra)
Dag 05    Petra
Dag 06    Wadi Musa - Wadi Rum
Dag 07    Wadi Rum - Aqaba
Dag 08    Aqaba
Dag 09    Terug naar Amman

• Volle dag Petra
• Overnachting in Wadi Rum
• Romeins-Griekse ruïnes van Jerash
• Ontspannen aan de Dode én Rode Zee
• Stadstour Amman

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

jordan youtube2.jpg

Klik hier voor onze reisimpressie.

 
Tijdens deze reis rijd je zelf of word je met je reisgeno(o)t(en) in een comfortabele auto met Engelssprekende chauffeur rondgereden door het land van Koning Abdullah II, waar het leven, ondanks de onrust in de buurlanden, haar gewone gangetje gaat. De wegen in Jordanië zijn erg overzichtelijk en alles  is goed in het Engels aangegeven.
Het charmante archeologisch museum in Amman, de Romeinse resten van Jerash, het zoute water van de Dode Zee, de legendarische King's Highway, het roze Petra, het blauwe water van de Rode Zee,de wonderschone woestijn van Wadi Rum; je krijgt het in deze individuele rondreis allemaal te zien! Desgewenst kun je je hotels upgraden naar 4* of 5*.Dag 1    Aankomst in Amman
Op het Queen Alia vliegveld van Amman laat je het Jordaanse visum in je paspoort zetten en word je in de aankomsthal verwelkomd door een afgevaardigde van onze agent. Deze brengt je in een dik half uur naar het hotel waar je de komende twee nachten zult verblijven. In Amman is de laatste jaren enorm veel gebouwd. Kantoren, winkels en woningen rijzen als paddestoelen uit de grond en ook de keuze aan restaurants is groot. Ga je meteen voor de typisch Arabische ‘mezze’ of kies je voor een meer westers restaurant? Of Chinees, Thais of Mexicaans?

Dag 2    Amman
Deze dag is er om Amman te verkennen. Je doet dit zelf eenvoudig per taxi en benenwagen, of je laat je, als je voor de 'full package' hebt gekozen, vanochtend rijden door je chauffeur. Je kunt beginnen met een bezoek aan de King Abdullah moskee met zijn blauwe koepel. Daarna duik je dieper de geschiedenis van Amman in en kun je op de Jabal al Qala’a (‘berg van de citadel’) onder meer de resten van de tempel van Hercules, het heropgebouwde Ummayadenpaleis en het archeologische museum bekijken. Vanaf deze jabal zie je ook al het Romeinse theater en het odeon liggen in ‘downtown’ Amman. Na een bezoek hieraan zijn er nog genoeg mogelijkheden om de rest van de dag in te vullen. Het is leuk een tijdje in dit oude stadsdeel rond te lopen om een goede indruk te krijgen van de Jordaanse samenleving. Wil je liever een museum of kunstgalerie bezoeken dan kan dat ook. Een taxi die je er naartoe wil brengen is snel gevonden. Klik hier voor meer bezienswaardigheden in Amman.

 
Dag 3    Naar Jerash en de Dode Zee, overnachting in Madaba
Vandaag verlaat je Amman en rijd je naar het noordelijk gelegen Jerash. In de Grieks-Romeinse tijd, en later in de Byzantijnse tijd, was Gerasa, zoals deze stad toen werd genoemd, een bloeiende en belangrijke stad. Aan de overblijfselen van onder andere de tempels, de theaters en de kerken kun je dit nog zien. Aardbevingen en vernielingen hebben door de jaren heen verwoestingen aangericht, maar het alom aanwezige zand in Jordanië zorgde ervoor dat grote delen goed bewaard zijn gebleven. Als je bedenkt dat er nu slechts een derde van het oude Gerasa zichtbaar is kun je je voorstellen hoe groot de stad aan het begin van onze jaartelling geweest moet zijn. Je kunt ter plekke een lokale gids inhuren en deze zal je vast en zeker vertellen dat onder de huizen van de moderne stad ook nog het nodige te vinden is.
Na dit bezoek vervolg je je tocht via een mooie, bochtige weg naar de Dode Zee. Waar volgens sommigen ooit het land van Sodom en Gomorra was, kun je nu genieten van het zoute water en de heilzame modder die uit de Dode Zee komt. Als je genoeg hebt van het drijven kun je een frisse duik nemen in het aanwezige zoetwaterzwembad. Aan het einde van de dag check je in in je hotel in Madaba. Misschien heb je nog tijd om hier de oudste mozaïekplattegrond van Palestina in de Grieks-orthodoxe kerk van St. George te bekijken, maar dit kun je ook morgenochtend doen. Ongetwijfeld zul je er vele bijbelse plaatsen op herkennen. Madaba is een gemoedelijk en relaxed stadje om de avond door te brengen. 

Dag 4    Via de King's Highway naar Wadi Musa (Petra)
Richting zuiden gaat de reis. Vandaag leg je een groot gedeelte van de King’s Highway af met onderweg een aantal interessante stops. Zo bezoek je Mount Nebo, de plek waar Mozes voor het eerst zijn beloofde land te zien kreeg. Via een mooie heuvelachtige weg kom je aan bij de ‘Grand Canyon’ van Jordanië: Wadi Mujib. Na even genoten te hebben van het uitzicht gaat de tocht verder naar de kruisvaardersstad Kerak. De bijbehorende burcht, waar Reinoud van Châtillon de vreselijkste wreedheden beging (we zullen er hier niet over uitweiden) kan uiteraard bezocht worden, maar misschien vind je het leuker om door de straten van dit traditionele stadje te lopen. Je kunt er ook voor kiezen om het kruisvaarderskasteel van Shobak te bezoeken. Dit ligt niet ver van het uiteindelijke reisdoel van vandaag: Wadi Musa. Je brengt hier twee nachten door. Met de kippen op stok gaan is hier heel normaal want bijna iedereen wil de volgende ochtend vroeg uit de veren voor een van de hoogtepunten van de reis: Petra!

Dag 5    Petra
Eén hele dag om deze roze stad te verkennen. Als je vroeg uit je hotel vertrekt kun je heel veel zien en doen. Je kunt dit op eigen houtje doen, maar ook hier kun je weer een gids inhuren voor 'n paar uur. Hij leidt je door de kloof, ondertussen vertellend over de geschiedenis van Petra, haar oorspronkelijke bewoners, de Nabateeërs, hun religie en hun architectuur, om uit te komen bij het beroemde Schathuis. Denk niet dat je nu alles gezien hebt van Petra; als je doorloopt kom je nog veel meer moois tegen. Zo vind je in de benedenstad het Romeinse theater, de mooie façades van de koningsgraven, de Cardo Maximus en twee kleine musea. Wil je wat meer zien dan zijn er twee beklimmingen die zeer de moeite waard zijn. De eerste is de klim naar de Hoge Offerplaats en de tweede naar het Klooster.
De souvenirwinkeltjes en theetentjes worden gerund door de vriendelijke Bdul bedoeïenen. Nog niet zo lang geleden woonden zij in Petra, maar in de jaren ’80 van de vorige eeuw zijn ze vrijwel allemaal naar een naburig, speciaal voor hen gebouwd dorp verhuisd. ’s Avonds kun je eventueel naar ‘Petra by night’ of naar de hammam. Meer informatie hierover kun je ter plekke krijgen. Bezienswaardigheden in Petra.

 

Brug in Wadi Rum, Jordanië - Saffraan Reizen

 
Dag 6    Naar Little Petra en Wadi Rum
Voordat de handelskaravanen Petra binnengingen, kwamen
ze aan in het witte en kleinere, de naam zegt het al, Little Petra, dat als karavanserai diende. Ook hier vind je mooie bouwwerken. Met het bezoek aan deze site sluit je het hoofdstuk Petra af en rijd je via de Desert Highway naar Wadi Rum alwaar je overnacht in een tentenkamp dat gerund wordt door bedoeïenen. Er zijn verschillende manieren om deze bijzondere woestijn te ontdekken. Het meeste krijg je uiteraard te zien als je voor de terreinwagen –met chauffeur- kiest. Rode zandduinen, wonderlijke rotsen, door de natuur gevormde bruggen en eeuwenoude rotstekeningen worden bezocht. Weer terug in het kamp staat er een heerlijke bedoeïenenmaaltijd klaar, ook wel ‘zarb’ genoemd. Vergeet niet naar de prachtige sterrenlucht te kijken!

Dag 7    Wadi Rum - Aqaba
Vanochtend kun je nog een wandelingetje maken of een ritje op de kameel. Na een laatste glaasje zoete bedoeïenenthee is het tijd om afscheid te nemen van de woestijn en je gastheren en is het nog maar 'n klein uurtje rijden naar de Rode Zee. De eindbestemming van de reis is Aqaba, de enige havenstad van Jordanië. Na alle inspanningen van deze week kun je hier heerlijk relaxen, de onderwaterwereld bekijken en je laatste souvenirs kopen.

Dag 8    Aqaba
Voor de flora en fauna van de Rode Zee moet je zo’n 10 kilometer verderop zijn. Als je dit bij je hotelreceptie aangeeft komt er ’s ochtends een busje langsrijden om je op te halen en je er naartoe te brengen. Bij een van de duikcentra kun je dan snorkelen, zwemmen of gewoon op het strand liggen. Een tochtje met een glasboot of onderwaterboot is ook een optie. In Aqaba zelf kun je het kleine museum bezoeken (makkelijk te vinden vanwege de enorme Jordaanse vlag die er trots boven wappert), de markt en de winkels afstruinen, lekkere verse vruchtensapjes drinken of genieten van een geurige waterpijp aan het lokale strand. En niet te vergeten kun je er ook prima eten. Bezienswaardigheden in Aqaba.

Dag 9    Aqaba - Amman - Amsterdam
Deze dag heb je de tijd om je auto weer in Amman af te leveren of word je door je chauffeur naar Amman gebracht voordat je terug naar huis vliegt. Eventueel kun je kiezen voor een binnenlandse vlucht naar Amman.
Afhankelijk van je internationale vlucht kan het voorkomen dat je aan het eind van dag 8 reeds vanuit Aqaba naar Amman rijdt (of vliegt) en aldaar óf in Madaba de nacht doorbrengt. 
Op het Queen Alia Airport kun je je overgebleven dinars terugwisselen of gebruiken voor je laatste inkopen.
We hopen dat je een fijne reis hebt gehad door het Hashemitische Koninkrijk!

 

Je kunt de reis uitbreiden met: 

 

extra koffer: eerder vertrek naar Amman en extra excursie(s) aldaar
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: langer verblijf in Aqaba
(Klik op de koffer voor meer informatie)

koffer-aubergine.png

extra koffer: verlenging in Palestina (West Bank) en/of Jeruzalem
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Jordanië en lees onze reisblog. 
 
 
 
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 13 daagse rondreis naar Jordanië
- een 11 daagse rondreis door Jordanië en Saoedi-Arabië

- een 10 daagse fotoreis naar Jordanië
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen.


 

bottom of page