tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Kipshoarma 'shawarma dajaj'

Kipshoarma ('shawarma dajaj')

Shoarma zoals je hem eet in in het Midden-Oosten.

 


Ingrediënten:

- 1 tl. komijnpoeder

- 1 tl. paprikapoeder

- 1 tl. kurkuma (geelwortelpoeder)

- mespunt kaneelpoeder

- 1 mespunt korianderpoeder

- 1 knoflookteen, geplet en fijngehakt in zout

- 2 el. olijfolie

- 250 gr. kipdijfilet

- 1 tl. citroenrasp

- 2 platbroden

- 2 tomaten in blokjes gesneden

- 2 el. gehakte platte peterselie

- 1 rode ui in blokjes gesneden

- 3 kleine komkommers in blokjes gesneden

 

 

 

Bereiding: 

Bak de kruiden met de knoflook in de olijfolie totdat ze gaan geuren. Voeg de kipdijfilet toe en smoor die gaar.

Neem de kip uit de pan en snijd het vlees in reepjes. Strooi de geraspte citoenrasp erover.

Verdeel de kip over de doorgesneden platbroden en rol die op. Je kunt natuurlijk ook pitabroodjes of wraps gebruiken.

Voeg de blokjes tomaat, komkommer, ui en de peterselie toe.

Serveren:

Serveer met frietjes, een frisse salade en natuurlijk knoflooksaus.

kipshoarma.png