top of page
tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Koshari

Koshari

Koshari, een eenvoudige, vegetarische en eiwitrijke maaltijd die veel gegeten wordt in Egypte. Goedkoop en heel smakelijk!

 

Ingrediënten:

​- 250 gr. bruine linzen

- 100 gr. macaroni

- 100 gr. langkorrelige rijst

- blik kikkererwten (240 gr.), uitgelekt

- zout en versgemalen zwarte peper

 

Saus:

- 2 grote uien, in ringen

- 2 tenen knoflook, fijngeperst

- 2 el zonnebloemolie

- 400 gr. tomaten uit blik, fijngesneden

- 1 el wijnazijn

- 1 rode peper, kleingesneden, of gedroogde chilipeper, verkruimeld

- 1 el verse peterselie, fijngesneden

- 1 tl komijn

- evt. wat fijngeneden koriander

- zout en versgemalen zwarte peper

Koshari.jpg

 

Bereiding:

Doe de linzen in een pan en schenk er voldoende kokend water bij. Breng het water weer aan de kook, doe de deksel op de pan en laat de linzen 30 tot 50 minuten koken, afhankelijk van hun grootte. Laat ze uitlekken.

Kook de rijst en de macaroni in aparte pannen en laat ze respectievelijk 20 en 10 minuten koken. Laat ze daarna uitlekken.

 

Intussen maak je de saus. Bak de uien en de knoflook in de olie tot ze zacht zijn en de ui bruin gefruit is. Bewaar wat van deze uien om het gerecht straks te garneren. Voeg de tomaten, azijn en de Spaanse peper toe, en laat dit zo'n 20 minuten pruttelen totdat de saus indikt. Strooi er de peterselie, komijn en eventueel de koriander bij en voeg peper en zout naar smaak toe. 

Roer de linzen, rijst en macaroni doorelkaar, voeg peper en zout toe en schep ze in een goed voorverwarmde dekschaal. Leg de kikkererwten erop. Schenk de tomatensaus over het geheel en garneer dit met de gebakken uien die je apart had gehouden. Serveer warm. 

Sahha!

bottom of page