top of page
Oezbeekse hoofddeksels
20190930_104508
P1190236
Samarkand Sher Dor Madrassa

Rondreizen Oezbekistan

Voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of  met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Oezbekistan en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Langs turquoise toppers

Met o.a. :

* 2 volle dagen in Bukhara en Samarkand

* Per trein van Samarkand naar Tashkent

* Reizen, cultuur én vrije tijd 

Prijs v.a. € 1.275,- p.p. (bij 2 personen)

Eeuwenoud & hypermodern in één

Met o.a. :

* Bezoek aan 7 UNESCO sites

* Overnachting bij gaskrater Darwaza

* Reizen in relaxt tempo

Prijs v.a. € 2.295,- p.p. (bij 2 personen)

Samarkand Sher Dor Madrassa.jpg

 Over karavaanroutes en oude culturen 

Met o.a. :

* Iran, Turkmenistan en Oezbekistan

* Bezoek aan Heilige stad Mashhad

* Compleet programma mét vrije tijd

Prijs v.a. € 2.495,- p.p. (bij 2 personen)

Waarom Oezbekistan?

De laatste jaren is Oezbekistan steeds meer ontdekt als reisbestemming. Dit aan de vroegere Zijderoute gelegen land heeft ’n diverse, zeer kleurrijke bevolking en veel architectonische hoogtepunten uit het voormalige Perzische rijk. De boeiende geschiedenis van Oezbekistan is ook nu nog overal in het rijke historische stadsbeeld terug te vinden. 

Wanneer kun je het beste naar Oezbekistan reizen? 

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Oezbekistan reizen, maar de beste tijd voor 'n rondreis is het voor- en najaar. Dan zijn de temperaturen doorgaans aangenaam. De zomers zijn heet, maar het is 'n droge warmte waardoor je ook in de maanden juni, juli, augustus prima door het land kunt reizen. De meeste regen valt in januari en februari, en in de winter kan het sneeuwen. 

De hoogtepunten van Oezbekistan

Oezbekistan ligt op een belangrijk kruispunt van de oude Zijderoute van Peking naar Istanbul. Vandaar dat de steden, Tashkent, Khiva Bukhara en Samarkand,  die we tijdens de rondreis aandoen, absolute hoogtepunten van de reis zijn. 'n Bezoek aan de Kizilkumwoestijn of de de groene en bergachtige Ferganavallei zijn echter ook aanraders.  We reizen tussen de steden met privéchauffeurs maar vervoer per trein is ook absoluut een goede optie. 

 

Samarkand 

De stad die het meest tot de verbeelding spreekt is Samarkand. We hebben meer dan één dag nodig in Samarkand want het ligt werkelijk vol met fraai historisch erfgoed. Je vindt er het enorme 'Registan plein' dat omringd is met blauw gekoepelde moskeeën, en ook op de beroemdste begraafplaats van Centraal-Azië 'Shah I ZInda' maak je kennis met de oude religie en architectuur. Het verhaal van Bibi Ghanum, de geliefde van Timur Lenk, komt terug in de gelijknamige moskee. Ook de omgeving van Samarkand verdient aandacht. Het schitterende Afrosiab museum dat net buiten de stad is gelegen toont de geschiedenis van de grootste opgraving ter wereld.  

Khiva

De meest westelijk gelegen Zijderouteplaats Khiva is in zijn geheel een openluchtmuseum. Hier ervaar je goed hoe de mensen hier vroeger leefden. Paleizen, moskeeën, badhuizen en ook de harem van de  Khan; alles is te vinden in deze ommuurde stad. En buiten de muren leeft men het gewone Oezbeekse dorpsleven. Khiva is ook 'n prima uitvalsbasis naar het noordelijk gelegen Nukus met zijn bijzondere Russisch Avantgarde museum, en ook een bezoek aan de stille torens en de opgravingen uit de rijke Khorezm tijd zijn aan te raden.  Wil je een trip naar de restanten van het Aralmeer dan heb je wat meer tijd nodig maar dat is uiteraard ook te regelen. 

 

Fergana Vallei

De enorme droge zandvlaktes van de Kizilkumwoestijn vormen niet het enige landschap van Oezbekistan. In het oosten ligt in het Tiensjan gebergte de groene vallei van Fergana.   De spectaculaire vergezichten, maar ook de katoen en zijderupsen zijn goede redenen waarom we deze regio graag bezoeken. Fergana is namelijk het centrum van de zijdeproductie en we gebruiken ons verblijf daar om te kijken hoe dat precies in zijn werk gaat. 

Andere hoogtepunten zijn natuurlijk de derde zijdestad Bukhara met zijn vele moskeeën en madrassa's, de hoofdstad Tashkent met zijn enorme bazaar en ultramoderne architectuur. Een bezoek aan de Kizilkumwoestijn is ook een belevenis, inclusief zandduinen en overnachting in een echte yurt. Zwemmen in het Aydarkulmeer en een kamelentripje  behoren hier ook tot de mogelijkheden. 

Oezbekistan youtube_edited.jpg
Blog.png
fotogalerij Oezbekistan_edited.jpg

Meer inspiratie voor je reis naar Oezbekistan

Waarom Oezbekistan?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis

Reviews van onze Oezbekistanreizigers

Reviews reizigers
Yurt in Oezbekistan

“De praktische voorbereiding vanuit jullie was goed geregeld en bij vragen was er direct antwoord. Onze complimenten hiervoor. Opbouw van de reis was ook goed. De extra koffer naar Fergana was ook een schot in de roos. Even een andere kijk op het land en zeer zeker de moeite waard. De vluchten, het vervoer met auto en trein, de afgesproken tijden, het klopte allemaal en was verder prima geregeld. De organisatie was dan ook perfect geregeld. Al met al een geslaagde reis met een perfecte organisatie.”

T. & E.v.H.

Ontmoeting in Bukhara

"Oezbekistan is inderdaad, zoals jullie hadden gezegd, een land met ontzettend aardige en behulpzame mensen! Ik heb er veel leuke ontmoetingen gehad en ben zelfs bij mensen thuis uitgenodigd om te eten. En hoewel je voor het landschap niet naar Oezbekistan hoeft te gaan, zijn de bezienswaardigheden zo overweldigend mooi dat het de reis meer dan waard maakt!"

R.B.

bottom of page