RONDREIS OEZBEKISTAN

Oezbeekse vrouwen - Saffraan Reizen

Oezbekistan

De laatste jaren wordt Oezbekistan steeds meer ontdekt als reisbestemming. Dit aan de vroegere Zijderoute gelegen land heeft ’n diverse, zeer kleurrijke bevolking en veel architectonische hoogtepunten uit het voormalige Perzische rijk. De boeiende geschiedenis van Oezbekistan is tot op de dag van vandaag overal in het rijke historische stadsbeeld terug te vinden.

Oezbekistan youtube.4jpg.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

 

Rondreizen met je eigen gezelschap

Laat je inspireren door één of meerdere van de voorbeeldreizen die hieronder staan aangegeven. Staat het programma je aan, maar wil je toch iets langer of korter in een bepaalde plaats blijven, of zou je iets willen toevoegen of weglaten, geen probleem. Wij maken jouw rondreis Oezbekistan 100% op maat.
Je kunt direct contact met ons opnemen door een e-mail te sturen, een offerteformulier in te vullen, of ons te bellen.

 

Voorbeeldreis: Oezbekistan 13 daagse rondreis
 

Meer dan 2000 jaar wordt er al gereisd over de Zijderoute van Oezbekistan. Volg net als je voorgangers het Koninklijke pad naar Samarkand en het spirituele pad naar de heilige stad Bukhara. En vergeet vooral ook het pittoreske in leem gehulde stadje Khiva niet.
Deze reis is te verlengen met een aantal natuurlijke en avontuurlijke uitstapjes, o.a. naar Turkmenistan. Zie hiervoor de extra reiskoffers.

Prijs v.a. € 1.275,-

Lees meer ...

meloenenverkoop op de markt in Khiva

 

Voorbeeldreis: Turkmenistan & Oezbekistan 19 daagse rondreis
 

Tussen het Turkmeense Ashgabat en het Oezbeekse Tashkent bezoek je voormalige Zijderoute steden, bekijk je eeuwenoude, maar ook gloednieuwe bouwwerken en maak je kennis met de kleurrijke bevolking én de afwisselende natuur. Maar liefst zeven sites in deze twee landen zijn op de lijst van werelderfgoed van Unesco geplaatst. Je krijgt ze allemaal te zien.

Prijs v.a. € 2.295,-.

Lees meer ...

Koepel bedekt met turkoois tegelwerk

 

Voorbeeldreis: Hoogtepunten van de Zijderoute rondreis
 

Een eeuwenoud netwerk aan karavaanroute's ligt verspreid over Iran, Oezbekistan en Turkmenistan. Deze legendarische Zijderoute spreekt bij veel reizigers tot de verbeelding. Lange karavanen met hoog opgestapelde handel op de kamelen. Zijde, thee, zilver, wierook en tal van goederen werden verhandeld. Maar ook kennis en cultuur werden aan elkaar overgedragen, onderweg en  tijdens de lange avonden in de karavansarai's.  Talrijke cultuurschatten uit de bloeiperiode van het Perzische rijk zijn tot op de dag vandaag nog te bewonderen en komen uiteraard aan bod tijdens deze unieke reis. 

Prijs v.a. € 2.495,-.

Lees meer...

Kalon moskee Bukhara.jpg