top of page
Oezb streetmeeting
Oezb Samar
oez
Oezb
oez vrouwen

Oezbekistan 13 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Amsterdam - Tashkent, transfer naar hotel
Dag 02    Tashkent
Dag 03    Tashkent - Urgench - Khiva per binnenlandse vlucht
Dag 04    Khiva
Dag 05    Khiva - Bukhara per auto/busje
Dag 06    Bukhara
Dag 07    Bukhara
Dag 08    Bukhara - Shahrisabz - Samarkand per auto/busje
Dag 09    Samarkand
Dag 10    Samarkand
Dag 11    Samarkand - Tashkent per trein
Dag 12    Tashkent
Dag 13    Tashkent - Amsterdam

 

travelife-logo.jpg

Onze reispartner in Oezbekistan

is aangesloten bij Travelife.

Route 13 daagse rei door Oezbekistan - Saffraan Reizen

• Alle highlights in een ontspannen reis
• Maak kennis met de kleurrijke Oezbeken en hun rijke culturele erfgoed
• Cultuur, reizen én vrije tijd

• Meerdere nachten op één plaats                               

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

Oezbekistan youtube.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

Oezbekistan, gelegen aan de fameuze Zijderoute, ligt bezaaid met wat oorspronkelijk Perzische architectuur heet. De legendarische turquoise koepels, de moskeeën en mausolea van de heilige stad Bukhara en de majestueuze madrassa's in Samarkand geven aan hoe welvarend het land ooit moet zijn geweest.
Dankzij de restauratiewerkzaamheden van de Russen en de Oezbeken kunnen we nu nog genieten van de pracht en praal van het land van Amir Timur.
De talrijke musea geven een kijkje in het rijke historische verleden van het land en zijn regio. De  Oezbeek anno nu heet je graag welkom in een van zijn paleizen of op de markt, waar de uitgestalde goederen net zo kleurrijk zijn als de Oezbeken zelf.
Je kunt deze rondreis uitbreiden met een bezoek aan de Kizilkumwoestijn met een overnachting in een traditionele yurt, een bezoek aan de groene Ferganavalei of aan de westelijk gelegen stad Nukus. Ook is verlenging in Turkmenistan mogelijk. Kijk hiervoor naar de aanbiedingen in de extra koffers.Dag 1    Amsterdam - Tashkent
Na een overstap in Frankfurt vlieg je met een comfortabele vlucht van Uzbekistan Airways naar de oriëntaalse stad Tashkent waar je in de vroege avond aankomt.

Dag 2    Tashkent
Citytour Tashkent. Je kunt eventueel een stadsgids inhuren om je te begeleiden door deze aangename stad. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de wandel. De stadswandeling begint bij het Khast-Imam-square, waar je kennismaakt met de Timouridische bouwstijl van het 14e eeuwse Perzische rijk. Je bekijkt de grootste koran ter wereld en loopt via een authentieke stadswijk naar de lunchplek. Hierna pak je de metro vanaf een van de vele fraai gedecoreerde metrostations richting stadscentrum. In de middag ben je vrij om op eigen gelegenheid musea te bezoeken of te slenteren over 'Broadway' in het mondaine stadscentrum van Tashkent.  Lees meer over bezienswaardigheden in Tashkent.

Dag 3    Tashkent - Khiva
In de vroege ochtend vlieg je naar Urgench waarna je meteen doorrijdt naar de woestijnstad Khiva, om er  twee nachten te verblijven in Itchon Kala, het ommuurde gedeelte van de stad.
Na de lunch kun je al een stadswandeling maken in dit pittoreske stadje. Je proeft gelijk de sfeer van het Oezbeekse leven uit vervlogen tijden. Je bekijkt de  madrassa's, de oude harem van de Khan en moskeeën met hun opvallende turquoise minaretten.

Dag 4    Khiva
Een dag om naar eigen inzicht in te vullen. Er is veel te zien binnen de statige lemen stadsmuren, maar een wandeling door het aangrenzende authentieke dorpje is ook een aanrader. Er is een mogelijkheid op excursie te gaan naar het zoroastristische buitengebied van Khiva en de historische kasteelruïnes van Toprak Kala en Ayaz Kala te bezoeken.
Lees meer over het zoroastrisme.

 

Je zou van hieruit een (meerdaagse)excursie kunnen maken naar de oase van Nukus.

Dat kan via de 'extra's koffers' onderaan deze pagina.

Dag 5    Khiva - Bukhara

Bereid je voor op een lange rit naar Bukhara waar je in het begin van de avond aan zult komen. Je verblijft  drie nachten in een centraal gelegen hotel in een van de belangrijkste steden aan de oude Zijderoute.

 

Dag 6    Bukhara

In de ochtend zou je een stadswandeling kunnen maken door deze levendige stad. Een gids is ter plaatse in te huren.Tijdens de wandeling bekijk je een aantal van de vele madrassa's en moskeeën die Bukhara rijk is. De wandeling eindigt in het park waar het mausoleum van de soefi Ismael Samani staat. Je zou kunnen  lunchen in een traditioneel Oezbeeks restaurant met plov en shasliek. De middag is vrij te besteden.Deze middag en op dag 7 is er voldoende gelegenheid om op onderzoek uit te gaan. Dwalen door schilderachtige buurtjes op weg naar de charmante Chor Minor, de sfeer van het hedendaagse leven in Bukhara opsnuiven, een bezoek brengen aan het paleis van de emir of aan een van de vele musea. En vergeet vooral het poppentheater niet. Voor dames is een bezoek aan het authentieke 500 jaar oude badhuis een absolute aanrader.  Lees meer over bezienswaardigheden in Bukhara.

Saffaan Reizen Nurata Oezbekistan

Dag 7    Bukhara

Vrije dag.In de avond is er voor de liefhebbers gelegenheid om een modeshow te bezoeken. Een show van traditionele Oezbeekse kleding wordt afgewisseld met hedendaags design. Het geheel wordt opgeluisterd  met Oezbeekse muziek en dans.

Tussen Bukhara en Samarkand kun je je reis uitbreiden met één of twee overnachtingen in een yurtkamp.

Dag 8    Bukhara -  Shahrisabz -  Samarkand
Je laat het charmante Bukhara achter je en gaat op weg naar Shahrisabz, de geboortestreek van de historische figuur Timur Lenk. Shahrisabz  betekent 'groene stad' en is benoemd tot Unesco’s cultureel erfgoed. Hier bekijk je de restanten van Timur’s zomerpaleis Ak-Saray. Daarnaast bezoek je Dorus Saodat, het mausoleum van de zonen van Timur en de Kok Gumbaz moskee met haar prachtige tegelplateaus.
In het begin van de avond kom je aan in Samarkand.

Dag 9    Samarkand
Na het pittoreske Khiva en het spirituele Bukhara is het nu tijd voor het stadse Samarkand. In de ochtend staat er een stadswandeling gepland waarbij je, eventueel onder leiding van een gids of op eigen gelegenheid een bezoek brengt aan Bibi Ghanoem, de moskee die Timur in de 14e eeuw voor zijn geliefde heeft laten bouwen. Uiteraard bezoek je de mausolea van het heilige Shah I Zinda, dat sinds het jaar 676 tot aan de dag van vandaag de beroemdste begraafplaats is van het land. Dagelijks bezoeken honderden Oezbeken deze spiritueel aandoende plaats met zijn fantastisch gedecoreerde tombes. Natuurlijk ontbreken de rijk gedecoreerde koranscholen van het Registan complex niet in de wandeling. 

In de middag en op dag 10 is er voldoende tijd om er zelf op uit te gaan. De tombe van Timor Lenk in Gur Emir, de bazaar met zijn kleurrijke koopwaar, of een tripje naar de stadsrand waar het 15e eeuwse observatorium van Ulubeg is gevestigd. In dezelfde buurt bevindt zich volgens de overlevering de 'tombe van Daniel'. Het Afrosiab Museum is een must voor mensen die meer willen weten over de invloeden van het zoroastrisme en de  islam op  het oude Perzische rijk. Lees meer over bezienswaardigheden in Samarkand.

Dag 10    Samarkand
Vrije dag.

Dag 11    Samarkand - Tashkent
Vandaag ga je weer terug naar het punt waar de reis is gestart: Tashkent!
Deze keer niet met de bus maar met een comfortabele snelle trein.

Dag 12    Tashkent
Nog een heerlijk dagje vrij in Tashkent. Bezoek de musea die je nog niet hebt bekeken, of sla je slag op de enorme Chorsu markt.
Als je wilt kun je 's avonds een opera- of klassieke dansvoorstelling bezoeken in een van de theaters van Tashkent.

Vanuit Tashkent is het mogelijk 'n dag of twee, drie naar de Fergana Vallei te gaan.

Dag 13    Tashkent - Amsterdam
Je pakt al je souvenirs en ervaringen in je koffer en neemt ze mee op de terugreis naar Nederland.

 

 

Deze individuele rondreis is uit te breiden met:

extra koffer: verlenging in de artistieke oase van Nukus
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: verlenging in de natuur en overnachten in een yurt
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: verlenging in het groen van de Fergana Vallei
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: verlenging in Turkmenistan
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's en lees de reisblogs over Oezbekistan.
 
 
Saffraan Reizen organiseert ook:
- een 19 daagse rondreis naar Turkmenistan & Oezbekistan

- Hoogtepunten van de Zijderoute, rondreis door Iran, Turkmenistan en Oezbekistan
En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

bottom of page