top of page
Ushaiger
Al Balad Jeddah
Mada'in Saleh, Saoedi-Arabië
Jeddah huizen

Saoedi-Arabië 10 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Aankomst in Riyadh, transfer naar hotel
Dag 02    Riyadh, start self drive
Dag 03    Riyadh - Ushaiger - Buraidah
Dag 04    Buraidah - Jubbah - Ha'il

Dag 05    Ha'il - Al 'Ula, bezoek oude stad, en wandeling
Dag 06    Al 'Ula, Mada'in Saleh, Dedan, Olifantenrots
Dag 07    Al 'Ula - Medina
Dag 08    Medina - Jeddah per trein
Dag 09    Jeddah, vrije dag
Dag 10    Vertrek naar huis, of verlenging

 

Saoedi-Arabië 10 daagse rondreis.png

• Nabatese bouwstijlen in Mada'in Saleh
• Bezoek aan de heilige stad Medina
• Lemen dorpen en groene oases
• Wereldsteden Riyadh en Jeddah

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

We hebben er lang op gewacht maar eindelijk heeft  Saoedi-Arabië haar grenzen geopend voor toerisme. Ook Saffraan Reizen vindt in Saoedi-Arabië een nieuwe bestemming die helemaal past in het bestaande aanbod. Dat wil zeggen, een flinke dosis cultuurhistorie in combinatie met natuur en vrije tijd. Zo kun je in Riyadh en Jeddah de authentieke, maar ook de moderne gebouwen bekijken. Natuurlijk wordt ook het Nabatese Al 'Ula verkend. Rondom Jubbah kun je heerlijk wandelen in de oases en de lemen dorpen. In de woestijn maak je gebruik van een 4 wheeldrive en er is ook een treinrit ingepland tussen Medina en Jeddah. De reis wordt afgesloten aan de Rode Zee waar je eventueel een boottocht kunt maken. Zoals bij al onze reizen maken we ook jouw ideale reis helemaal op maat.  Hieronder een voorbeeldreis van 10 dagen ter inspiratie.

 

Dag 1    Amsterdam -  Riyadh

Na aankomst op King Khaled International Airport in Riyadh word je naar het hotel in het centrum van de stad gebracht.

 

Dag 2   Stadsverkenning Riyadh

De eerste ontdekkingen in Saoedi-Arabië doe je tijdens de stadstour in de hoofdstad Riyadh. In het Nationaal Museum vind je een uitgebreide collectie Arabische cultuur vanaf de prehistorie tot nu. Je vervolgt de tour naar het historische Murabba paleis en het Masmak fort waar de koninklijke familie al generaties resideert. Natuurlijk mag een bezoek aan de souq vol heerlijk geurende specerijen en lokale oosterse handelswaar niet ontbreken. Ook de moderne elementen van Riyadh met zijn architectonische hoogstandjes komen aan bod. Vanaf de Kingdom Centre Tower of de Al Faisallah Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving.

 

Riyadh

 

Dag 3    Riyadh – Ushaiger - Buraidah

Je laat het stadsgewoel achter je en duikt de natuur in. Het dorp Ushaiger is bekend om de enorme hoeveelheid lemen huizen die je er aantreft. Je kunt hier een wandeling maken door de oases van palmbomen en boomgaarden.

Als je in Buraidah aankomt zou je het Al Ogilat museum kunnen bezoeken. Dit geeft een mooi beeld van de Saoedische bevolking in al haar kleurrijke facetten.

Dag 4    Buraidah – Jubbah – Ha’il

Je stapt over op de 4 wheel drive om via zandvlaktes en rotsformaties naar Jubbah te rijden. De eerste stop is de kamelenmarkt, een heuse belevenis. De weg naar Jubbah doet denken aan taferelen uit de sprookjes van 1001 nacht. Je bekijkt een aantal bijzondere archeologische sites. Talloze rotstekeningen en inscripties van meer dan 10.000 jaar oud geven een beeld van hoe het ‘wildlife’ hier ooit was. De site staat uiteraard op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Dag 5    Ha’il - Al ‘Ula

De weg naar Al ‘Ula wordt beschouwd als de beste woestijnervaring ter wereld. Je trekt namelijk door de Nefud Al Kabir woestijn. Onderweg lunch je tussen de zandduinen.

 

Dag 6    Al ‘Ula - Dedan

De Nabateeërs heersten van ongeveer 200 vóór Chr. over een groot gebied in het Midden-Oosten. We kennen de rotsformaties van Petra in Jordanië die ook uit deze tijd stammen.   Vandaag de hele dag én morgenochtend heb je de tijd om deze regio te leren kennen. Je bekijkt vandaag tombes en rotsincripties in Dedan en je volgt het pad van de oude wierookhandel. Ook bezoek je de oude oasestad Al ‘Ula die sinds het begin van de islam een belangrijke stop was voor de pelgrims op weg naar Mekka.                                        
 

Mada'in Saleh, Saoedi-Arabië.jpg

Dag 7    Al ‘Ula - Mada'in Saleh - Medina

Vandaag bezoek je de eerste Unesco site van Saoedi- Arabië: Mada'in Saleh oftewel Hegra. Dit was de belangrijkste stad op de handelsroute van de Nabateeërs. Je luncht er tussen de monumentale rotsformaties. Aan het einde van de middag kom je aan in de heilige stad Medina.                 

 

Dag 8    Medina - Jeddah

Medina, ook wel Madinah al Munawwarah, de Verlichte Stad genoemd,  is voor moslims de tweede heilige stad. De profeet Mohammed  heeft er menig strijd gestreden, een moskee gebouwd en uiteindelijk is hij er begraven. Je maakt een stadstour en rijdt vervolgens per trein naar de kust om aan te komen in Jeddah.

 

Dag 9    Jeddah, Rode Zee

Al sinds de 7e eeuw was de haven van Jeddah de poort van de handelsroute met de Indische Oceaan. Ook is het de aankomsthaven van duizenden pelgrims die jaarlijks Mekka bezoeken. Je maakt een wandeling door het oudste gedeelte van de stad met zijn smalle steegjes en typische ‘Roshan’ huizen.  Natuurlijk ga je ook naar de markt en is het heerlijk om met een glaasje thee en wat dadels het straatleven te bekijken. Of speel je liever een potje domino met de locals?

 

Ga je liever snorkelen, dan kan dat uiteraard ook. Eventueel verleng je vanaf hier je reis voor een langer verblijf aan de Rode Zee.

 

Dag 10    Jeddah - Amsterdam   

Je pakt je koffers met mooie ervaringen en mooie souvenirs en vliegt terug naar je thuisland.  

Saffraan Reizen organiseert ook:

- een 11 daagse rondreis naar Jordanië en Saoedi-Arabië

En natuurlijk kunnen we ook een reis speciaal voor jou samenstellen!

                                                                
 

bottom of page