tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Kipspiesjes 'Shish taouk'

Shish taouk

Deze kipspiesjes worden veel gegeten in het Midden-Oosten. De yoghurtmarinade maakt het vlees heerlijk mals. Met Arabisch brood, wat salade en knoflooksaus heb je een heerlijke maaltijd. Frietjes erbij? Ook lekker!

Ingrediënten voor 10 spiesjes:

- 800 gram kippendijfilet of kipfilet

- 3 à 4 knoflooktenen

- 4 el citroensap

- 150 gram Griekse yoghurt

- ½ el tomatenpuree

- 2,5 tl baharat kruiden *

- 1 tl gedroogde oregano

- 1 tl grof zeezout

- scheut zonnebloemolie

* Ingrediënten voor de baharat kruiden:

- 4 tl paprikapoeder

- 3 tl gemalen zwarte peper

- 1 tl kaneelpoeder

- 3 tl gemalen koriander

- 2 tl gemalen komijn

- 1 tl gemalen kruidnagel

- 1 tl gemalen kardemon

Houd je van pittig, voeg dan 1tl cayennepeper toe.

 

shish taouk.jpg

 

Bereiding: 

Snijd de kippendijtjes of filet in (niet te kleine) stukjes. Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Doe de kip erbij en meng alles goed door. Laat dit minstens een paar uur afgedekt marineren in de koelkast, maar liever nog een hele nacht!

Als je houten stokjes gebruikt, leg deze dan een kwartiertje in een bakje met water (zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue) en rijg er daarna de blokjes kip aan. Je zou ongeveer 10 spiesjes moeten kunnen rijgen met deze hoeveelheid kip.

Bak de kipspiesjes goudbruin en gaar op de barbecue, in de grillpan of ovengrill. Serveer met een frisse salade, wat knoflooksaus of hummus en platbrood.