Kipspiesjes 'Shish taouk'

Shish taouk

Deze kipspiesjes worden veel gegeten in het Midden-Oosten. De yoghurtmarinade maakt het vlees heerlijk mals. Met Arabisch brood, wat salade en knoflooksaus heb je een heerlijke maaltijd. Frietjes erbij? Ook lekker!

Ingrediënten voor 10 spiesjes:

- 800 gram kippendijfilet of kipfilet

- 3 à 4 knoflooktenen

- 4 el citroensap

- 150 gram Griekse yoghurt

- ½ el tomatenpuree

- 2,5 tl baharat kruiden *

- 1 tl gedroogde oregano

- 1 tl grof zeezout

- scheut zonnebloemolie

* Ingrediënten voor de baharat kruiden:

- 4 tl paprikapoeder

- 3 tl gemalen zwarte peper

- 1 tl kaneelpoeder

- 3 tl gemalen koriander

- 2 tl gemalen komijn

- 1 tl gemalen kruidnagel

- 1 tl gemalen kardemon

Houd je van pittig, voeg dan 1tl cayennepeper toe.

 

 

Bereiding: 

Snijd de kippendijtjes of filet in (niet te kleine) stukjes. Meng de rest van de ingrediënten goed door elkaar in een grote kom. Doe de kip erbij en meng alles goed door. Laat dit minstens een paar uur afgedekt marineren in de koelkast, maar liever nog een hele nacht!

Als je houten stokjes gebruikt, leg deze dan een kwartiertje in een bakje met water (zo voorkom je dat ze verbranden op de barbecue) en rijg er daarna de blokjes kip aan. Je zou ongeveer 10 spiesjes moeten kunnen rijgen met deze hoeveelheid kip.

Bak de kipspiesjes goudbruin en gaar op de barbecue in de grillpan of ovengrill. Serveer met een frisse salade, wat knoflooksaus of hummus en platbrood.

Bestemmingen

Uitgelicht
 

15 daagse privérondreis door Palestina en Jordanië. Twee landen met een rijke historie.

Deze reis is geheel naar eigen wens aan te passen.

paljo.png
ggto.jpg

Contact
 

Je kunt een e-mail sturen naar info@saffraanreizen.nl

Telefonisch zijn wij bereikbaar van
maandag t/m vrijdag  10:00 - 17:00 uur

024 2060898 of 0570 671299

Logo YouTube - Saffraan Reizen
Logo Twitter - Saffraan Reizen
Logo Facebook - Saffraan Reizen
01AGreenSeat_RGB.PNG