top of page
tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Marokkaans toetje met sinaasappel en kaneel

Marokkaanse sinaasappels met kaneel

Marokko is bekend om zijn zoete en frisse citrusvruchten. Dit toetje, 'Moroccan Cinnamon Oranges' staat op elke menukaart en is ook heel gemakkelijk zelf te maken. Klaar in 10 minuten.

 


Ingrediënten:

- 2 grote sinaasappels of 4 mandarijntjes (rode en oranje sinaasappels ogen extra leuk)

- 1 banaan

- 1 tl. kaneelpoeder

- poedersuiker​

Bereiding: 

Schil de vruchten en snijd met een scherp mes zoveel mogelijk de witte velletjes er tussen uit. Snijd de vruchten tot plakken.Spreid de plakken uit op een bord en drapeer er schijfjes banaan op. Besprenkel het geheel met kaneelpoeder en poedersuiker.Even koud laten worden in de koelkast.De sinaasappels zijn meestal al zoet genoeg van zichzelf maar wil je extra zoet dan zou je er wat jus d'orange, honing of sinaasappelbloesemwater overheen kunnen sprenkelen.

 

Sahha!

Marokkaanse sinaasappels met kaneel_edit
bottom of page