top of page
Cyprus zeezicht

Rondreizen Cyprus

Onze voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreis naar Cyprus en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Kato Pafos mozaïeken

Cyprus

10 daagse rondreis

Te gast op het eiland van Aphrodite

Met o.a. :

* Noord- én Zuid-Cyprus

* Compleet programma

* Cultuur en ontspanning

Prijs v.a. €1.800,- p.p. (bij 2 personen)

Altijd vers fruit
Heiligdom van Apollo
Mozaiek Throni
cyprus, haven
Cyprus
Dyonisos Paphos mozaïek
Cyprus youtube.jpg
Blog.png
fotogalerij Cyprus_edited.jpg

Waarom Cyprus?

Cyprus is bij velen waarschijnlijk vooral bekend als zonbestemming. Het heeft echter veel meer te bieden dan zee en strand alleen.
Prehistorische nederzettingen, Griekse tempels, Apollo en Aphrodite, Byzantijnse kloosters met prachtige fresco’s en mozaïeken, Venetiaanse vestingwerken, het mooie Troödosgebergte …, redenen genoeg om dit zo dichtbijgelegen eiland te bezoeken!

Wanneer kun je het beste naar Cyprus reizen? 

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Cyprus reizen.  De zomers zijn heet, maar het is 'n droge warmte waardoor je ook in de maanden juni, juli en augustus prima door het land kunt reizen. De kuststrook en de gebergtes geven voldoende verkoeling.  De meeste regen valt tussen november en maart en in de winter kan het in het Troödosgebergte sneeuwen. 

De hoogtepunten van Cyprus

Paphos

Voor de liefhebbers van mozaïeken en oude nederzettingen is Paphos een must. De ruïnes van het 2000 oude Kato Paphos liggen in een archeologisch park. Hier zijn de talloze kleurige vloermozaïeken, de Romeinse villa's en de koninklijke graftombes te vinden. Het stadje zelf is gelegen aan de Middellandse Zee en vraagt om flaneren langs de boulevard en heerlijke verse vis eten op een terras.

Troödosgebergte

Naast de fraaie stranden is Cyprus ook rijk aan natuur. Het Troödosgebergte bijvoorbeeld is een mooi gebergte met vele cederbossen, pijnbomen en cypressen. Onderweg kom je langs een aantal mooie Byzantijnse kerkjes die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan en natuurlijk neem je een kijkje in het nog steeds operationele Kykkosklooster.  

Nicosia 

We kennen Nicosia niet alleen van de 'mandolinen', maar ook omdat het de enige hoofdstad ter wereld is die aan twee landen behoort. Er is een Grieks-Cypriotisch en Turks-Cypriotisch deel. Het is een heerlijke stad met bijzondere cultuurhistorische musea, maar ook geschikt voor 'n relaxte strandwandeling. In het midden van de stad kun je gemakkelijk de 'grens' oversteken en kom je na de Griekse (Byzantijnse) cultuur midden in de Turks (islamitische) cultuur terecht. Vanuit het centrum zijn ook meerdere dagtrips te maken naar het noordelijke deel van Cyprus, waaronder de historische plaatsen Famagusta en Salamis aan de oostkust, of het Middeleeuwse fort in het haventje van Kyrenia. 

Andere hoogtepunten zijn de oude stad Kourion met zijn Apollo tempel, het schiereiland Akamas voor heerlijke wandelingen of een wandeling naar het 'Bad van Aphrodite' waar de godin Apollo voor het eerst zag.  In het havenstadje Polis is het eveneens relaxed vertoeven. Nabij Larnaka ligt de 'Sultan Tekke' moskee gelegen aan het zoutmeer en tevens verblijfplaats van een flamingokolonie.  Maar ook voor zon, zee en strand heeft  Cyprus een keur aan mogelijkheden. 

Waarom Cyprus?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis
P1290470.JPG

"Cyprus heeft ons aangenaam verrast! We gaan hier vast nog eens terugkomen. Leuke hotelletjes en prachtige bezienswaardigheden. Vooral Turks-Cyprus vonden we heel bijzonder."

T.H. & B.v.W.

Mozaïek Throni

"We hebben 10 superleuke dagen op Cyprus gehad, hartelijk dank daarvoor. We kijken terug op een heerlijke vakantie in coronatijd."

Fam. t. V.

Reviews van reizigers
bottom of page