top of page
turkmnstn
Oezb Samar
turkmen3
turkmen16
Oezb
turkmen1

Extra koffers Turkmenistan & Oezbekistan

Extra koffers

                  In de artistieke oase van Nukus


De basisreis kan door individuele en ‘op maat’ boekers worden onderbroken voor een tweedaags bezoek aan het woestijngebied Nukus.
Men noemt Nukus een artistieke oase in de woestijn vanwege de grote collectie Sovjet Avant Garde kunst die te vinden is in het Igor Savitsky museum. Je vliegt op dag 3 in de ochtend naar Nukus. De middag kun je gebruiken voor een bezoek aan Khalkabad waar je de resten van het 150 jaar rode fort Ishan Kala kunt zien.
Vooral op vrijdag is dit een verzamelplaats voor kleurrijke Turkmenen.
Na een nacht in Nukus rijd je terug naar Khiva. Op weg naar Khiva is er de mogelijkheid het natuurreservaat Baddai Turgai te bezoeken met haar zeldzame flora en fauna. Daarna volgen de heilige steden Mizdarkhan en Yusup Ishan. Hier vind je talloze graven en mausolea uit de 11e tot de 14e eeuw inclusief de 25 meter lange tombe van Shamun Nabi.Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

                  Naar de Oezbeekse natuur en overnachten in een yurt

Vanuit Bukhara kan het basisprogramma worden onderbroken met een tweedaags verblijf in de ‘rode’ woestijn rond Kizilkoem. Vanuit Bukhara rijd je naar Nurata.  Het kleine woestijnstadje Nurata ademt de sfeer van de tijd dat Alexander de Grote bivakkeerde. De citadel is een van de tastbare herinneringen aan die tijd. De Chasmamoskee is een waar pelgrimsoord. Tientallen Oezbeken komen hier om de heilige vissen in het meer te bekijken.  Vanuit Nurata rijd je naar het Aydarkul meer. Dit is een ecologisch gebied dat bekend staat om de hoeveelheid bijzondere vogels die er leven en broeden. Je kunt overnachten in een 'ger' of een 'yurt'; een traditionele Oezbeekse tent.


Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

                 In het groen van de Ferghana Vallei

Vanuit Tashkent kun je - aan het begin of aan het einde van de reis - een 2 daags bezoek brengen aan de Ferghana Vallei. Veruit het groenste gebied en tevens dichtstbevolkte van Oezbekistan. Het gebied strekt zich uit tot aan de grens met Kirgizie.  Proef de religieuze sfeer van de historische stad Kokand. Dit gebied is van oudsher het centrum van de zijdeindustrie. Langs de katoenvelden staan rijen moerbeibomen waar de rupsen elk jaar weer volop van snoepen. De bewoners van de vallei kweken de rupsen zelf. Een bezoek aan een zijdeatelier of de bazaar in Margilan is dan ook een onontkoombare activiteit.

 
Voor meer informatie en een prijsopgaaf, neem contact met ons op.

bottom of page