top of page
baalbek
Nationaal Historisch Museum Beirut
Zeekasteel Sidon, Libanon
Tempel van Bacchus, Baalbek
St. Paul basiliek, Harissa, Libanon

Libanon 11 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01    Aankomst in Beirut, transfer naar het hotel
Dag 02    Beirut
Dag 03    Naar Beiteddine – Shouf-gebergte – Saïda (Sidon)
Dag 04    Saïda
Dag 05    Saïda, facultatief naar Tyre
Dag 06    Saida - Baalbek - Byblos
Dag 07    Byblos
Dag 08    Byblos, cederbossen, Becharre
Dag 09    Becharre - Wadi Qadisha
Dag 10    Wadi Qadisha - Beirut
Dag 11    Terug naar huis

Route rondreis Libanon - Saffraan Reizen

 • Beirut, moderne stad vol historie
 • Opgravingen en tempels Baalbek én Byblos
 • Wandelen tussen de ceders in Wadi Qadisha
 • Kleurrijkste souqs van het land in Saïda en
Tripoli      
  
 • Deskundig reisadvies
 • Persoonlijke benadering
 • Uitstekende voorbereiding

Baalbek YouTube2.jpg

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

 

Libanon, het land met de hoofdstad Beirut, dat 'het Parijs van het Midden-Oosten' wordt genoemd vanwege zijn mondaine uitstraling, de ligging aan de Middellandse Zee en zijn trendy uitgaansleven. Ook het land waar veel interne- en externe strijd is uitgevochten maar dat steeds weer opkrabbelt en zijn status van cultuurhistorisch paradijs eer aandoet. De culturele hoogstandjes van Romeins- en Byzantijns erfgoed in Byblos, Tyre, Saïda en natuurlijk Baalbek, zijn uitstekend af te wisselen met natuur in de noordelijke cederbossen of het zuidelijke Shouf-gebergte. Libanon is trots op zijn multireligieuze samenleving en laat je graag kennismaken met de eigenheden van alle gezindten. Een klein land met grote mogelijkheden.

Dag 1    Amsterdam - Beirut
Na aankomst op de luchthaven in Beirut word je met onze transfer naar je hotel gebracht. ’s Avonds ben je in de gelegenheid aan te schuiven aan de eettafel van één van de vele restaurantjes om kennis te maken met de voortreffelijke Libanese keuken.

Dag 2    Beirut
Een heerlijke stad om te voet te ontdekken. Bezoek één van de fraaie musea die de stad rijk is. Het Nationaal Museum is met zijn uitgebreide archeologische collectie een must, evenals het Sursock museum met zijn fraaie collectie moderne beeldende kunst. Het Martelaarsplein herinnert aan de 'ceder revolutie’ uit 2005 en ligt naast de majestueuze Al-Amin moskee, ook wel de Hariri moskee genoemd. Kerken, moskeeën, maar ook Romeins erfgoed wisselen elkaar af. Na de wandeling is het goed toeven op één van de vele terrassen in de chique buurt of strijk neer op een terras aan de kust om te genieten van de ondergaande zon.

Dag 3    Beirut - Beiteddine - Shouf Biosphere Reserve - Saïda
Vandaag verlaat je het stadsgewoel en ga je op weg naar het  meer oorspronkelijke Libanese leven. Op weg naar het Ottomaanse paleis van Beiteddine geniet je van de natuurlijke omgeving van het Shouf-gebergte, het gebied waar de Druzen van oudsher hun domicilie hebben. 

Je bezoekt de kleine dorpjes en er is gelegenheid om te wandelen of te picknicken.

De dag eindigt aan de oude kustplaats Saïda oftewel Sidon.    

          

Wil je een wandeling inplannen in het Shouf Biosphere Reserve, verleng dan je reis met één dag. Je overnacht dan in Beiteddine.

Beiteddine Libanon Saffaan Reizen

 

Dag 4    Saïda (Sidon)  

In Saïda breng je een bezoek  aan de bijzonder authentieke souq met zijn heerlijke kruidengeuren en kleurige stoffen. Na een bezoek aan het 'zeekasteel' kun je meteen op één van de terrassen blijven aan de kust, genietend van een vers geperst vruchtensapje en een broodje ‘za’atar’.

Dag 5    Saïda - Tyrus (facultatief)
Deze dag is vrij te besteden. Je kunt in Saida blijven of een uitstapje maken naar Tyrus, ofwel Tyre, zo'n 40 km ten zuiden van Saïda. Tyre is bekend als ‘bijbelse stad’ omdat Jezus hier één van zijn wonderen heeft verricht. Ook kun je langs ‘Mantara’, de plaats waar de Heilige Maagd Maria volgens de bijbel op Jezus wachtte.  In de oudheid was Tyrus een van de belangrijkste steden van Kanaän. De stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege het Romeinse erfgoed dat je er aantreft.

 

Dag 6    Saïda - Baalbek - Byblos
Een lange, maar fraaie reisdag want je rijdt via de Bekaavallei naar Baalbek. Voor velen een hoogtepunt van de reis door Libanon. Je bezoekt er uitgebreid de eeuwenoude tempels van Bacchus, Jupiter en Venus. Na een heerlijke Libanese maaltijd rijd je terug naar het westen, en neem je je intrek in een hotel in Byblos.

 

Dag 7    Byblos
Byblos, ook wel Jbail genaamd, is één van de oudst bewoonde steden van de wereld. Deze stad aan de Middellandse Zeekust huisvest niet alleen een indrukwekkende opgraving uit de tweede en derde eeuw voor Christus, maar ook een kruisvaarderskasteel. Beide sites zijn aan de zee gelegen hetgeen het geheel een extra dimensie geeft en uiteraard mooie panoramische uitzichten. In het haventje van Byblos is het goed toeven en het eten van verse vis in één van de sfeervolle restaurantjes is een aanrader.

Wil je een dagtrip naar de noordelijke stad Tripoli, verleng dan je reis met één dag. Je bezoekt deze oude stad met of zonder Engelssprekende gids en bezoekt er de fraaie Taynal moskee, de oude souqs en natuurlijk de citadel met het Akkar museum. Met de boot kun je een tochtje maken naar de eilandjes die voor de kust van Tripoli gelegen zijn. 

Rond Byblos zijn verschillende recreatieve stranden. Je kunt je reis eventueel verlengen met één of meerdere stranddagen.

Het is mogelijk je verblijf te verlengen en een fietstour te maken via een landelijke route van Byblos naar Batroun  (16 km.)

Libanon Byblos Saffraan Reizen

 

Dag 8    Byblos – Cederbossen - Becharre

Vanuit Byblos verlaat je de kuststrook en rijd je langzaamaan de ‘Lebanese mountains’ binnen. Je kunt Libanon niet verlaten zonder de cederbomen in hun oorspronkelijke habitat te hebben gezien. Het is ter plaatse mogelijk een cederboom te planten en te adopteren.

 

Dag 9    Wadi Qadisha
Een volle dag om te genieten van Wadi Qadisha. Deze vallei is niet alleen bekend om paradijselijke natuurschoon, maar ook vanwege de talloze kleine (schuil)kerkjes die verspreid over het landschap liggen. De kleine dorpjes, het berglandschap en de fraaie uitzichten zijn per auto te bekijken, maar een wandeling door de bergen, met of zonder Engelssprekende wandelgids langs één of meerdere kerkjes is ook aan te bevelen.

Het verblijf in Wadi Qadisha is eventueel te verlengen met één of meerdere nachten in het voor- en najaar, of met een verblijf in het skigebied in de winterperiode.

Dag 10    Wadi Qadisha - Beirut
Weer retour naar waar je bent begonnen: Beirut. Voordat je hier aankomt bezoek je de kerk en het monument van Onze Lieve Vrouw van Harissa met het prachtige uitzicht over de baai van Jounieh. In de avond is er gelegenheid om nog van een heerlijke Libanese mezzemaaltijd te genieten aan de kust of in één van de traditionele restaurantjes in de binnenstad.

Dag 11    Beirut - Amsterdam
Met veel nieuwe ervaringen en oriëntaalse souvenirs in de koffer vertrek je weer naar je thuishaven in Nederland.

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Libanon en lees onze reisblogs.


Saffraan Reizen kan natuurlijk ook:
 een reis speciaal voor jou samenstellen!

 

bottom of page