top of page
baalbek
Nationaal Historisch Museum Beirut
Zeekasteel Sidon, Libanon
Tempel van Bacchus, Baalbek
St. Paul basiliek, Harissa, Libanon

Praktische informatie Libanon 11 daagse rondreis

Praktische informatie


Accommodatie
Je verblijft in goede 3* toeristenklasse hotels. In Beirut verblijf je in een 4* hotel. De hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche/toilet en airconditioning en het ontbijt is inclusief.  Wil je een éénpersoonskamer dan geldt een meerprijs.

Vliegreis
Als je zelf geen internationale vlucht hebt geboekt kan dat ook via Saffraan Reizen. We boeken vluchten met zo gunstig mogelijke vertrek- en aankomsttijden zolang die beschikbaar zijn. Dit kan via Pegasus, Turkish Airlines, of Air France/KLM.

Vervoer
Ter plaatse wordt het transport geregeld voor transfers van het hotel naar de luchthaven en vice versa en ook naar de verschillende bezienswaardigheden en plaatsen. 

Reisbegeleiding
Onze lokale agent regelt de hotels en transfers. De chauffeur die je rondrijdt kan je van dienst zijn bij praktische vragen.

Paspoort
Bij aankomst op het vliegveld van Beirut krijg je een (gratis) entreestempel in je paspoort. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij vertrek uit Libanon. Uit niets mag blijken dat je in Israël bent geweest. Hier zal ook naar worden gevraagd op de luchthaven. Neem voor de zekerheid een kopie van je paspoort en een extra pasfoto mee.

Programma
Het programma wordt in principe aangehouden zoals is afgesproken. Het kan echter voorkomen dat er vanwege zwaarwegende omstandigheden (weersomstandigheden, veiligheid of logistiek)  van het programma moet worden afgeweken.
 
Geld
De munteenheid in Libanon is het Libanese Pond. Neem geen ponden mee vanuit Nederland, de koers is dan erg ongunstig. Je kunt in Libanon zowel met Libanese ponden, euro’s en US dollars betalen. Als je iets koopt en in dollars afrekent dan krijg je het wisselgeld in Libanese valuta terug.  Neem niet al te grote coupures mee. Er zijn veel pinautomaten (Cirrus en Mastercard logo) en daar komen, indien gewenst, dollars en Libanese ponden uit.  Je bepaalt  zelf hoeveel je wilt uitgeven. Een bedrag van € 450,- p.p. voor 10 dagen voor entrees en maaltijden is een indicatie.
Zie ook www.vreemdgelddirect.nl/landen/libanon.

Vooraf je bankpas instellen
Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in Libanon dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’ of 'Azië'. Als dat via je internetrekening niet mogelijk is, doe je er goed aan om ruim voor vertrek contact op te nemen met je bank en toestemming te vragen voor tijdelijk gebruik van je bankpas buiten Europa.

Kosten
Libanon is geen dure bestemming. Prijzen van maaltijden en drankjes kunnen flink variëren. Voor een gemiddelde avondmaaltijd betaal je tussen de € 10,- en € 15,- p.p. (zonder drank).
Entrees zijn niet inbegrepen. Deze bedragen zo'n € 2,- à € 5,- per museum/site. Soms wordt er zelfs géén entree gevraagd.

Fooien
In Libanon is het normaal om fooien (bakshiesh) te geven voor verleende diensten. Het is gebruikelijk om hiervoor een fooienpotje te maken met kleingeld waaruit de fooien voor het hotelpersoneel, chauffeur(s), evt. gidsen, etc. worden betaald.

Gezondheid
Het is niet verplicht, maar vaccinaties DTP, tyfus en Hepatitis A worden aangeraden. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reisadvisering: www.thuisvaccinatie.nl/bestemmingen/libanon/vaccinaties
Let goed op met wat je eet. Zorg ervoor dat je altijd eet bij restaurants waar het druk is en waar vooral veel lokale bevolking is. Dit betekent dat het eten er goed is en er steeds verse aanvoer is.
Drink voldoende en zorg dat je altijd een fles water (geen kraanwater!) bij je hebt.

Eten en drinken
Het ontbijt tijdens de reis is inbegrepen. De overige maaltijden en drankjes zijn niet inbegrepen. Tijdens de reis kun je natuurlijk in het hotel eten, maar ook op eigen gelegenheid –en dat is veel leuker- de Libanese keuken leren kennen. Deze is beroemd om zijn grote variatie aan 'mezze' en er zijn tal van restaurantjes waar deze lokale lekkernijen worden geserveerd.
In veel restaurants worden alcoholische drankjes worden gedronken en Libanon staat bekend om haar goede wijn en araq.
Het kraanwater in Libanon is niet geschikt als drinkwater (wel om je tanden te poetsen) maar vrijwel overal is mineraalwater in kleine of grote flessen voor een lage prijs te koop. Let er wel op dat de fles bij aankoop verzegeld is.

Kleding
Libanezen zijn gewend aan westerse toeristen en hun manier van kleden. Toch vinden ze het fijn als er rekening wordt gehouden met de lokale gebruiken en we raden aan om er, zeker in het binnenland netjes gekleed bij te lopen. Bij moskeebezoek dienen schouders en knieën bedekt te zijn en voor de dames is een hoofddoek verplicht.
Zorg ervoor dat je altijd een sjaal bij je hebt om eventueel om te kunnen slaan.
In het voor- en najaar is een trui, vest of jas handig als de zon is ondergegaan.

Klimaat
De beste tijd om naar Libanon te reizen in is het voor- en najaar. In de avond kan het flink afkoelen. De zomermaanden juni, juli en augustus zijn warm. De hitte is een droge hitte en over het algemeen goed te verdragen.  Zie ook www.klimaatinfo.nl/libanon/.

Islam en Ramadan
In Libanon wonen, naast veel christenen ook veel moslims. Ca. 40% van de bevolking belijdt het islamitisch geloof. Zo'n 45% is christen.
Tijdens de Ramadan zal het op straat overdag wat rustiger zijn dan normaal. In sommige regio's kunnen restaurants gesloten zijn en ook kunnen de openingstijden van musea, banken en kantoren zijn aangepast. Zij gaan vaak eerder dicht. Het is aan te raden om niet in het openbaar te eten en te drinken en ook met alcohol dient er terughoudender te worden omgegaan.
Tegen zonsondergang is het moeilijk een taxi te krijgen. Iedereen wil dan naar huis om te gaan eten. In de avond is het drukker en is er een feestelijke sfeer.

 

In 2025 is de Ramadan van ongeveer 28 februari t/m 29 maart. In 2026 zal dat van ongeveer 17 februari t/m 19 maart zijn.


Elektriciteit
Stopcontacten zijn niet overal hetzelfde als in Nederland en het voltage is 220 volt. Soms gebruikt men een 3 polig systeem. Zie ook: http://electricaloutlet.org.
Adapters zijn ter plaatse te leen of je neemt ze mee van huis.
Normaal gesproken is het geen probleem je batterijen op te laden. Zorg wel dat je voldoende reserve batterijen bij je hebt.

Communicatie
Met je mobiel kun je o.h.a. goed telefoneren in Libanon, je kunt dit het beste navragen bij je provider. In vrijwel alle hotels is Wifi aanwezig. Bellen via WhatsApp is gratis.
Het is handig om voorafgaand aan je reis een aantal plattegrondjes te downloaden die je ook offline op je mobiele telefoon kunt raadplegen.

Tijdsverschil
Het is in Libanon één uur later dan in Nederland. De data waarop de zomer- en wintertijd ingaan verschillen iets van Nederland.

Bagage
Je kunt je bagage meenemen in een niet al te grote koffer, een rugzak of een reistas. Het toegestane bagagegewicht is maximaal 20 kilo. Daarnaast kun je een kleine tas of rugzak voor je handbagage meenemen in het vliegtuig.
Verder raden wij je aan om voor deze reis de volgende zaken mee te nemen:

•    lichte kleding
•    (warme) trui, vest of jack
•    evt. regenjas, paraplu
•    goede schoenen met voldoende profiel
•    zwemkleding
•    badslippers en/of waterschoenen
•    iets voor op je hoofd tegen de zon, sjaal
•    geldbuidel (b.v. voor onder je kleren)
•    zonnebril
•    zonnebrandcrème
•    lippenbalsem
•    EHBO spullen, anti-diarreemiddel, ORS
•    oordopjes, anti-muggenmiddel
•    wekker
•    zaklamp, reservebatterijen
•    reserve accu / batterijen voor foto- en filmapparatuur
•    zakmes
•    reisverzekering en de kopie van de polis
•    vaccinatieboekje
•    kopieën van belangrijke documenten en evt. recepten van medicijnen
•    reisgids over Libanon

 

 

Meer reisinspiratie vind je op de pagina ‘Films, boeken & handige links


Tot slot
We doen onze uiterste best om de reizen uit te voeren conform de verwachtingen die je redelijkerwijs van deze reizen mag hebben. In de bestemmingen waarin we reizen gelden soms andere regels normen en waarden. Ook kunnen plotseling bestaande regels worden aangescherpt of blijkt er iets gesloten dan normaal open is of iets dergelijks. Zijn er tijdens de reis dingen die echt anders zijn dan je op grond van onze informatie mocht verwachten, laat dit dan duidelijk en tijdig, d.w.z. tijdens de reis weten, aan de plaatselijke contactpersoon. Als  je er met hem of haar niet uitkomt schroom dan niet om contact op te nemen met ons kantoor in Nederland.


Lees ook de algemene reisvoorwaarden.

 

bottom of page