top of page
deir

Rondreizen Jordanië

Onze voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Jordanië en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Ad Deir (het Klooster) in Petra, Jordanië

Relaxt de highlights langs

Met o.a. :

* Volle dag Petra

* Overnachting in de Wadi Rum woestijn

* Ontspannen aan de Dode én Rode Zee

Prijs v.a. € 895,- p.p. (bij 2 personen)

Pilaren bij de Artemistempel in Jerash

Hoogtepunten en meer ...

Met o.a. :

* Wandelingen in Dana Nature Reserve

* Overnachting in Feynan Ecolodge

* 2 volle dagen in Petra

Prijs v.a. € 1.595,- p.p. (bij 2 personen)

Wadi Dissa.jpg

Nabatese schatten en veel meer ...

Met o.a. :

* Petra, Wadi Rum, Dode Zee

* Via Aqaba naar Saoedi-Arabië

* Tabuk, Mada'in Saleh en Medina

Prijs v.a. € 2.295,- p.p. (bij 2 personen)

Dode Zee.jpg

Met je camera op avontuur

Met o.a. :

* Meereizende deskundige reisfotograaf

* Nachtfotografie in Wadi Rum

* Portretfotografie lokale bevolking

Prijs v.a. €2.495,- p.p. (bij 2 personen)

jordan youtube2.jpg
Blog.png
fotogalerij Jordanië

Waarom Jordanië?

Kruisvaarderskastelen, Romeinse, Ottomaanse en Byzantijnse overblijfselen, groene heuvels en valleien, een roze woestijn, prachtige wadi’s en natuurparken, het zoute water van de Dode Zee, de koraalriffen van de Rode Zee en natuurlijk de mysterieuze stad Petra. En dat alles in een van de meest stabiele landen van het Midden-Oosten. Logisch dat de gastvrije Jordaniërs trots zijn op hun land! 

Wanneer kun je het beste naar Jordanië reizen? 

Eigenlijk kun je het hele jaar door naar Jordanië reizen, maar de beste tijd voor 'n rondreis is het voor- en najaar. Dan zijn de temperaturen doorgaans aangenaam. De zomers zijn heet, maar het is 'n droge warmte waardoor je ook in de maanden juni, juli, augustus prima door het koninkrijk kunt reizen. De meeste regen valt tussen november en maart en in de winter kan het zelfs sneeuwen. 

De hoogtepunten van Jordanië

Petra

Deze roze stad is wel dé belangrijkste reden om een rondreis door Jordanië te plannen. Je kunt met gemak 1 of 2 volle dagen in de hoofdstad van de Nabateeërs doorbrengen. Behalve het bekende Schathuis zijn er nog talloze andere prachtige bouwwerken die je kunt bewonderen. Wandelen, klauteren, genieten van de natuur en de kleurrijke bedoeïenen die Petra nog niet zo lang geleden bewoonden en er nog steeds elke dag komen om er te werken.

Wadi Rum woestijn

Denk je aan woestijnen, dan denk je meestal aan zand, heel veel zand. In Wadi Rum is inderdaad veel zand te vinden, in een rozerode kleur. Daarnaast zie je er wonderlijke rotsformaties en rotstekeningen. Ook kom je er bedoeïenen, kamelen en geiten tegen. Doorgaans plannen we 1 overnachting in een bedoeïenenkamp zodat je ook van de zonsop- en ondergang in de woestijn kunt genieten en van een machtig mooie sterrenhemel. Verken het gebied wandelend, per kameel of per 4 wheeldrive. 

Dode Zee

Een ander bijzonder natuurverschijnsel in Jordanië is de Dode Zee, op 420 m. onder de zeespiegel gelegen is het het laagste punt op aarde. Het klimaat is er extreem warm en droog en het water bevat mineralen en heeft een zoutgehalte van 33%. Zwemmen kun je hier niet, maar drijven des te beter. Je kunt er ook 'n modderbad nemen. Dode Zee modder is erg heilzaam. Desgewenst kun je de excursie naar de Dode Zee uitbreiden met een overnachting in een van de aan het strand gelegen hotels.

Jerash

Ten noorden van Amman, in groen heuvelgebied, vind je de ruïnes van de Grieks-Romeinse stad Gerasa. Aan de overblijfselen van onder andere de tempels, de theaters en de kerken kun je zien dat dit een belangrijke stad was. Aardbevingen en vernielingen hebben door de jaren heen verwoestingen aangericht, maar het alom aanwezige zand in Jordanië zorgde ervoor dat grote delen goed bewaard zijn gebleven.

Andere hoogtepunten zijn de King's Way, de mozaïekstad Madaba, Mount Nebo, Kerak met zijn kruisvaarderskasteel, de badplaats Aqaba waar je kunt snorkelen en duiken tussen het koraal, de natuurparken Dana, Wadi Feynan, Ajloun en Azraq waar je heerlijke wandelingen kunt maken, de woestijnkastelen, de doopplaats van Jezus in de Jordaan, en natuurlijk de hoofdstad Amman waar je je onderdompelt in het Jordaanse leven en er het Romeinse theater, de Citadel en nog veel meer kunt bekijken.

Waarom Jordanië?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis
jerash2
Soldatengraf in Petra_edited
P1210276
De mannen van Salt, Jordanië
Wadi Rum, Jordanië
St George
Natuurlijke brug, Wadi Rum

"Zelden hebben wij een reisorganisatie meegemaakt die zo persoonlijk betrokken was bij hun reizigers. Hulde daarvoor.
Jordanië is een bestemming die wij ieder van harte zullen aanbevelen. Wat een prachtig land, vriendelijke mensen en veel dingen om te zien en te doen."

H & P.W.

Kamelen in Petra

"We vonden het boven verwachting en absoluut geweldig geregeld allemaal. Wat een droomreis was dit zeg! Als we weer zo’n reis willen maken doen we dat graag weer met jullie!"

A.H., J.T & N.T. 

Reviews van reizigers
bottom of page