top of page
Muurschildering Egypte

Rondreizen Egypte

Onze voorbeeldreizen

 

Reis vanaf 2 personen of met je eigen gezelschap, 100% op maat

Bekijk onderstaande voorbeeldreizen naar Egypte en gebruik deze als inspiratie voor je eigen reis. Wil je toch iets anders? We passen de reis geheel aan jouw reiswensen aan.

Medinet Habu tempelcomplex, Thebe

Egypte Zuid

8 daagse rondreis

Ontspannen langs zuidelijke highlights

Met o.a. :

* Faraonische schatten in Opper-Egypte

* Feloukatochtje op de Nijl

* Verblijf in 4* hotels in Aswan en Luxor

Prijs v.a. € 855,- p.p. (bij 2 personen)

dahabiyya

Varen op de wind

Met o.a. :

* 5 daagse vaartocht per 5* dahabiyya

* Bezoek aan archeologische sites

* Cairo, Luxor en Aswan

Prijs v.a. € 1.655,- p.p. (bij 2 personen)

Chefren en de sfinx_edited_edited_edited.png

Egypte met 5* Nijlcruise

12 daagse rondreis

Complete reis met veel hoogtepunten

Met o.a. :

* 4 daags verblijf op 5* cruiseboot

* Cairo, Aswan en Luxor

* Excursie naar o.a. piramides van Giza

Prijs v.a. € 1.195,- p.p. (bij 2 personen)

Reis langs Nubische tempels en veel meer ...

Met o.a. :

* 4 daagse 5* cruise over het Nassermeer

* Veel faraonische hoogtepunten

* Cairo, Luxor, Aswan en Abu Simbel

Prijs v.a. € 1.935,- p.p. (bij 2 personen)

Tempel van Hatshepsut
Vanaf de Citadel, Cairo
Onderweg in Egypte
De Nijl bij Cairo
Witte Woestijn
Tram in Alexandrië

Waarom Egypte?

Egypte is een land waar je minstens één keer in je leven moet zijn geweest. Behalve dat je er bij wijze van spreken over de oudheden struikelt, kun je er heerlijk varen over de Nijl, struinen door de gezellige souqs en straatjes en is er veel moois te zien in de woestijn en in de Rode Zee. De humor en vindingrijkheid van de Egyptenaren tenslotte maken een onuitwisbare indruk.

Wanneer kun je het beste naar Egypte reizen? 

Egypte heeft een warm woestijnklimaat met heel weinig neerslag en milde winters. De meeste regen valt in het noorden en heel soms valt er sneeuw. De zomers zijn heet, maar het is wel 'n heel droge warmte. De beste tijd voor 'n rondreis door Egypte is het voor- en najaar en de winter. Vooral in de woestijn kan er sprake zijn van grote temperatuursverschillen tussen dag en nacht.

De hoogtepunten van Egypte

Cairo en de piramides

Hoofdstad Cairo, ook wel 'Umm al Dunya' ('Moeder van de Wereld') genoemd is doorgaans de eerste stad waarin je kennis maakt met Egypte. Allereerst is deze stad bekend om de aan de rand van de stad gelegen Piramides van Giza; de Piramide van Cheops (één van de wereldwonderen), de Piramide van Chefren en de Piramide van Mycerinos en de drie kleinere koninginnenpiramides zijn niet te missen hoogtepunten. Vlakbij het piramidencomplex wordt op dit moment nog druk gewerkt aan het nieuwe Grand Egyptian Museum dat eind van 2022 geopend zal worden. Tot die tijd en ook nog daarna kun je talloze Egyptische oudheden (waaronder de schatten van farao Toetanchamon) bezichtigen in het Egyptisch Museum dat in hartje Cairo ligt. De Citadel van Saladin, de islamitische wijk met haar vele moskeeën en madrassa's, de Khan al Khalili Bazaar en de Koptische wijk zijn eveneens prachtige highlights. Iets verder buiten Cairo vind je resten van de oude hoofdstad Memfis en haar necropolis Saqqara met o.a. de Piramide van Djoser. Voor de Piramides van Dahshur en Meidum moet je iets verder rijden.

 

Luxor en Thebe

Ook in Luxor is veel te zien, maar voor een van de beroemdste archeologische vindplaatsen van Egypte moet je de Nijl oversteken naar Thebe.   Hier bezoek je het Dal der Koningen waar je de graven van ruim 60 farao's vindt waaronder het -relatief kleine - graf van Toetanchamon. Ook het Dal van de Koninginnen is een bezoekje waard, evenals het Ramesseum, de tempel van koningin Hatshepsut, het kleurrijke Medinet Habu en nog veel meer. Een uitstapje naar Thebe kan per auto, maar leent zich ook prima voor een fietstocht. In Luxor zelf zijn de tempel van Luxor en het immens grote tempelcomplex van Karnak niet te missen sites.

Aswan

In het uiterste zuiden van Egypte ligt de stad Aswan waar een heel relaxte sfeer heerst. Vanuit deze plaats maak je een uitstapje naar de 300 km verderop gelegen tempels van Abu Simbel. Samen met 'n aantal ander Nubische tempels zijn zij na de bouw van de Aswandam waardoor het Nassermeer ontstond en de tempels onder water dreigden te verdwijnen, in de jaren '60 van de vorige eeuw verplaatst naar hoger gelegen gebied. Tijdens een comfortabele cruise op het Nassermeer kun je deze Nubische sites bezoeken. De tempel van Philae kan vanuit Aswan per auto (en vervolgens per bootje) bezocht worden. Andere bezienswaardigheden in Aswan zijn het Nubisch museum en de kleurrijke souq. 'n Tochtje met een felouka (zeilboot) hoort er ook bij en onderweg kun je de botanische tuin op Kitchener's Island bezoeken, de graven van de Nobelen en Elephantine Island.

Wil je het leven op en langs de Nijl tussen Luxor en Aswan goed bekijken, dan zou je een mooie Nijlcruise of vaartocht per dahabiyya van enkele dagen kunnen overwegen.

 

Andere hoogtepunten in Egypte zijn de noordelijke stad Alexandrië met haar Bibliotheca Alexandrina, Grieks-Romeinse opgravingen en het Fort van Qaitbey, de in de Westelijke Woestijn gelegen oases Siwa en Fayoum, de tempels van Edfu, Kom Ombo, Dendera en Abydos en de ruïnes van Farao Achnaton's hoofdstad bij Tell el Amarna. In de badplaatsen aan de Rode Zee, o.a. Hurghada en El Gouna is het heerlijk duiken en snorkelen. Dit laatste kan ook in de op het schiereiland Sinaï gelegen plaatsen Sharm el Shaykh, Nuweiba en Dahab.

Waarom Egypte?
Beste reistijd
Highlights
Meer inspiratie voor je reis
Egypte YouTube.jpg
Blog.png
fotogalerij Egypte.jpg
Reviews van reizigers
Vanaf de Citadel, Cairo

"Net als vorige keer zijn we uitermate tevreden over hoe Saffraan onze reis heeft georganiseerd; onze wensen werden in een perfect reisplan omgezet. De voorbereidingen, het nuttige advies, duidelijke offertes en documentatie, de follow-up tijdens de reis, alles was prima. Esther en Dionne zijn toegankelijk en behulpzaam en tegelijkertijd zeer professioneel en accuraat. De diensten van de lokale agent, chauffeurs, gidsen en begeleiders in Egypte waren van hoog niveau. Kortom, we raden Saffraan sterk aan voor allen die Egypte klassiek of volgens een route met eigen accenten willen bezoeken."

K. & D. V.S.

Tempel van Hatshepsut

"We hebben volop genoten! De dahabiyyatrip, de excursie naar Abu Simbel, op de fiets over de Westbank bij Luxor, de soefi's in Cairo, ... we hadden dit voor geen goud willen missen. Dank voor de goeie tips en informatie en tot gauw weer!"

Fam. v.d. B.

bottom of page