top of page
Egypte West Bank3
IMGP2431
Egypte Cairo
Egypte Luxor4
IMGP2739
Egypte West Bank

Egypte met Nijlcruise, 12 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Amsterdam – Cairo
Dag 02    Excursie naar Saqqara, Memfis en de piramides van Giza
Dag 03    Citytour Cairo
Dag 04    Cairo
Dag 05    Binnenlandse vlucht naar Aswan. Feloukatocht op de Nijl
Dag 06    Facultatief naar Abu Simbel, Hoge Dam en Philae tempel.                      Inscheping op de 5* cruiseboot
Dag 07    Aswan
Dag 08    Nijlcruise. Bezoek tempels van Kom Ombo en Edfu
Dag 09    Einde cruise. Excursie naar West Bank bij Luxor
Dag 10    Luxor

Dag 11    Facultatief naar Dendera en Abydos
Dag 12    Via Cairo terug naar huis

 

route 12 daagse Egypte - Saffraan Reizen

• Veel zien in een ontspannen tempo
• Excursies naar o.a. faraonische hoogtepunten
• Verblijf op 5* Nijlcruiseboot en in goede hotels

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

 

Egypte YouTube - Saffraan Reizen

Klik op de foto voor onze reisimpressie.

 

Deze rondreis begint in de Egyptische hoofdstad Cairo waar je niet alleen de beroemde piramides van Giza bekijkt, maar waar je ook het leven van alledag ziet tijdens een wandeling door de drukke en sfeervolle islamitische wijk. Een bezoek aan de schatten van Toetanchmon in het Egyptian Museum mag niet ontbreken en je krijgt zelf ruim de tijd om deze miljoenenstad te ontdekken. In het kalme Aswan ben je in het Nubische deel van Egypte beland en ook hier is van alles te beleven. Met een felouka zeil je over de Nijl, en als je wilt kun je de 300 km verderop aan het Nassermeer gelegen tempels van Abu Simbel bezoeken. Met de cruiseboot (volpension!) vaar je de Nijl af  en zie je het leven aan deze o zo belangrijke rivier aan je voorbij glijden. In Luxor kom je ogen en oren te kort. De Vallei der Koningen, Karnak en andere schitterende tempelcomplexen .... Pak de fiets en ga zelf ook op verkenning uit.

Je verblijft in goede hotels en 3 nachten op een cruiseboot.  Ook kun je kiezen voor uitbreidingsmogelijkheden.


 

Dag 1    Amsterdam - Cairo
Na aankomst op de luchthaven van Cairo koop je je visum en word je opgewacht door een medewerker van onze lokale reispartner. Deze zorgt voor de transfer naar je hotel.

Dag 2    Cairo, excursie naar de piramides

Wie ‘Egypte’ zegt, zegt ‘piramides’. Vandaag ga je ze zien. In Saqqara, de plek waar de vooraanstaande personen uit de  oude hoofdstad Memfis werden begraven, zie je onder andere de oudste piramide van het land: de trappiramide van koning Djoser, en de eerste hiëroglyfen van deze reis. ’s Middags bezoek je één van de hoogtepunten van de Egyptische cultuurhistorie: het plateau van Giza. Hier zie je de drie beroemdste piramides én de sfinx. Je kunt hier ook een kijkje nemen bij de daltempel en het reusachtige schip waarmee de farao naar zijn laatste rustplaats werd vervoerd.

Dag 3    Cairo, citytour
In de ochtend rijd je, wederom onder begeleiding van een Engelssprekende gids,  naar het islamitische gedeelte van Cairo waar je vanaf de hooggelegen Citadel met de moskee van Mohammed Ali je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Bij helder weer zie je zelfs de piramides in de verte opdoemen. Vervolgens loop je via de Tentenmakersstraat en de stadspoort Bab Zuweila richting de Khan al Khalili souq. Tijd voor een glaasje thee bij het oudste koffiehuis van Cairo, El Fishawi.
In de middag breng je een bezoek aan het Egyptian Museum midden in de stad. Of wordt ‘t het nieuwe, Grand Museum bij de piramides? Men zegt dat dit museum over niet al te lange tijd geopend zal worden. We wachten het even af ….

Dag 4    Cairo

Vrije dag. Er is genoeg te zien en te beleven in de Egyptische hoofdstad. Dwalen door het islamitische gedeelte van de stad, langs kerkjes in de Koptische wijk, een terrasje pakken aan de Nijl, snuffelen in de winkeltjes in de Khan al Khalili en de aangrenzende Muski Street waar de lokale bevolking haar boodschappen doet, noem maar op. De gele taxi’s brengen je graag overal naartoe. Maar wellicht breng je  liever ook wat tijd door aan de rand van het zwembad van je hotel.

Lees meer over de bezienswaardigheden in Cairo.

Uitzicht vanaf de Citadel in Cairo, Egypte - Saffraan Reizen

 

Dag 5    Binnenlandse vlucht naar Aswan. Feloukatochtje in de middag
Op comfortabele wijze vlieg je naar het zuiden. In Aswan word je weer opgewacht en naar je aan de Nijl gelegen hotel gebracht.  

 Je bent niet in Egypte geweest als je geen tochtje hebt gemaakt in een echte Egyptische zeilboot, oftewel 'n felouka. Laat je een paar uurtjes door de wind meevoeren. Onderweg stap je onder andere uit op Kitchener’s Island waar je kunt wandelen in de sfeervolle botanische tuin. Aan de overkant van de Nijl, op een heuvel, zie je het mausoleum van de Aga Khan liggen. Je kunt er een kamelenritje door het woestijnzand maken naar het St. Simeon klooster. Lees meer over de bezienswaardigheden in Aswan.

 

N.B. Je zou ook met de nachttrein naar Aswan kunnen gaan. Dan vertrek je in de avond van dag 4 vanuit Cairo.

Dag 6    Vrije dag in Aswan of een facultatieve excursie naar Abu Simbel
Lekker relaxen bij het hotelzwembad vandaag? Je kunt ook de tempels van het 300 kilometer verderop gelegen Abu Simbel bezoeken. Héél vroeg in de ochtend vertrek je om de aan Ramses II en zijn vrouw Nefertari opgedragen tempels, gelegen aan het Nassermeer, te zien.  Deze facultatieve excursie is absoluut de moeite waard. Aansluitend kunnen de Hoge Aswandam en Philae tempel bezocht worden. Vervolgens scheep je in op de 5* Nijlcruiseboot.

Dag 7    Aswan

Ook vandaag heb je nog tijd om de overige bezienswaardigheden van Aswan te bezoeken. Het Nubisch Museum, de graven van de Nobelen, de tempel van Kalabsha, de kleurrijke souq, high tea-en in het koloniale Old Cataract Hotel ...... kies maar uit!

 

 Dag  8    Nijlcruise  

Gezeten op het dek zie je het leven langs Afrika’s langste rivier aan je voorbijgaan.  Onderweg wordt er aangelegd bij Kom Ombo en Edfu. In Kom Ombo kun je dubbeltempel bezoeken. De ene helft is gewijd aan de valkengod Horus, de andere aan de krokodillengod Sobek. In Edfu staat nóg een tempel die aan Horus is gewijd, het is één van de best bewaarde tempels van Egypte.

 

 Dag 9    Aankomst in Luxor. Bezoek aan West Bank

Al vroeg in de ochtend vertrek je onder leiding van een gids naar de West Bank. Hier bezoek je uiteraard de Vallei der Koningen waar aan de voet van een piramidevormige berg ruim 60 graven van farao’s en andere notabelen zijn ontdekt. Niet alle graven zijn open voor publiek en op vertoon van je entreekaartje kun je er drie bezoeken. De aan de andere kant van de berg gelegen terrassentempel van Koningin Hatshepsut met de prachtige muurschilderingen staat vandaag ook op het lijstje en dan is er nog ruimte voor één opgraving. Wordt het het Ramesseum met de grote Ramsesbeelden, het kleurige tempelcomplex van Medinet Habu, of Deir el Medina, het dorp waar de schilders, beeldhouwers en andere handwerkers woonden? Alle bezienswaardigheden van de westelijke oever op één dag bezoeken gaat niet lukken, maar gelukkig ben je lang genoeg in Luxor om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Na deze excursie word je naar je hotel in Luxor gebracht.

 

Dag 10    Luxor

Op eigen gelegenheid Luxor en omgeving verkennen kan prima. Er is geen gebrek aan bezienswaardigheden. Zo is er de Luxor tempel midden in de stad en het iets buiten de stad gelegen, enorme complex van Karnak. Je kunt deze beide complexen zelf of met een door ons geregelde gids bezoeken. Daarnaast is er het Luxor museum, het Mummificatie museum en de gezellige souq. Voor een frisse duik kun je wederom terecht in het zwembad van het hotel.

Lees meer over de bezienswaardigheden in Luxor.

Medinet Habu tempel, Thebe, Egypte - Saffraan Reizen

 

Dag 11     Luxor
Steek je nog één keer de Nijl over om opgravingen te bezoeken? Met een fietsje kan dat prima, maar met een taxi evengoed. Het huis van archeoloog Howard Carter, de ontdekker van het graf van Toetanchamon, is er eveneens te bezoeken.

We kunnen ook een dagexcursie met Engelssprekende gids voor je regelen naar de tempels van Dendera en Abydos. 'n Must voor Egyptofielen!

Deze plaatsen liggen ten oosten van Luxor. De tempel van Dendera is het heiligdom van de godin Hathor hetgeen goed te zien is aan de enorme bovenstukken van de zuilen. In Abydos, destijds hét centrum voor de Osirisverering, zien we de tempels van farao Seti I en zijn zoon Ramses II.

 

Dag 12     Terug naar huis

Vroeg op voor de transfer naar het vliegveld van Luxor. Met mooie herinneringen aan je reis naar het land van de farao’s vlieg je via Cairo terug naar huis.

Je kunt de reis uitbreiden met:

extra koffer: meerdaags verblijf in Alexandrië
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: meerdaags verblijf aan de Rode Zee
(Klik op de koffer voor meer informatie)

bottom of page