top of page
Egypte West Bank3
IMGP2431
Egypte Cairo
Egypte Luxor4
IMGP2739
Egypte West Bank

Egypte zeiltocht op de Nijl per dahabiyya, 'varen op de wind',
11 daagse rondreis

Voorbeeldprogramma

Dag 01   
Amsterdam – Cairo
Dag 02    Cairo. Avondvlucht naar Luxor
Dag 03    Luxor
Dag 04    Luxor
Dag 05    Start vaartocht op de dahabiyya
Dag 06    Naar Edfu
Dag 07    Via Gebel el Silsila naar Kom Ombo
Dag 08    Naar Koubania
Dag 09    Aswan, einde vaartocht
Dag 10    Aswan
Dag 11    Aswan – Cairo – Amsterdam

• In de watten gelegd worden op een dahabiyya
• Veel zien in korte tijd, in een ontspannen tempo
• Excursies naar faraonische hoogtepunten
• Relaxen op en aan de Nijl

• Deskundig reisadvies
• Persoonlijke benadering
• Uitstekende voorbereiding

 

Aan het begin van de 19e eeuw lieten rijke Europeanen zich al over de Nijl vervoeren in dahabiyya’s, letterlijk vertaald zijn dit ‘gouden boten’. Heel wat anders dan de enorme gemotoriseerde cruiseschepen die je tegenwoordig over de Nijl ziet varen. Gelukkig kun je ook in deze tijd op een ontspannen manier van een tocht op de Nijl genieten. Dahabiyya’s zijn elegante, houten zeilboten van ongeveer 40 bij 7 meter met 4 tot 7 comfortabele hutten aan boord. Ze zijn afhankelijk van de wind en de stroming van de rivier. Een sleepboot is aanwezig voor het geval de wind niet meewerkt.
In een gezellige, intieme sfeer kun je vanuit je ligstoel op het dek van de boot het Egyptische landschap aan je voorbij zien trekken. Tijdens deze individuele reis worden de meest toonaangevende culturele sites van Thebe en Nubisch-Egypte bezocht. De tocht met de dahabiyya betreft 5 dagen en 4 nachten. In Cairo, Luxor en Aswan verblijf je in goede hotels. Ook kun je kiezen voor uitbreidingsmogelijkheden.


 

Dag 1    Amsterdam - Cairo
Met een directe vlucht van Amsterdam naar Cairo land je in de avond op het vliegveld van de Egyptische hoofdstad. Je wordt opgewacht door een medewerker van onze agent die je naar het hotel zal begeleiden.

Dag 2    Cairo, avondvlucht naar Luxor
Er is genoeg te zien en te beleven in deze miljoenenstad. Je kunt ervoor kiezen zelf op pad te gaan, maar als je wilt kunnen wij ook het een en ander voor je regelen. Een excursie naar de piramides bijvoorbeeld, of een wandeling met gids door de islamitische wijk. We horen dit graag bij boeking. Lees meer over de bezienswaardigheden in Cairo.
In de avond is er een vlucht naar Luxor.

 

Dag 3 en 4   Luxor
Als je wilt kun je Luxor en omgeving vandaag en morgen op eigen houtje gaan verkennen. Via onze lokale agent kun je ook een excursie onder leiding van een gids regelen. Zo kun je bv. naar de West Bank te gaan, of naar Karnak en de tempel van Luxor. Ook een excursie naar de tempels van Dendera en Abydos behoort tot de mogelijkheden. Je kunt je eventuele voorkeur aangeven bij onze agent.
Lees meer over de bezienswaardigheden in Luxor.

 

Dag 5    Start vaartocht op de dahabiyya
Vandaag ga je aan boord van de dahabiyya. Het anker wordt ingetrokken en je drijft rustig aan over de Nijl; 'shwayyeh shwayyeh' zoals de Egyptenaren zeggen.
Na 15 km. is de eerste stop in El Kab, de oudste nederzetting van Opper-Egypte. Je bekijkt hier de ruïnes en de stadswal van de eens zo glorieuze stad van de godin Nekbet en vervolgens vaar je verder naar een klein eiland waar je zult aanmeren om de nacht langs de oever door te brengen.

Dag 6   Naar Edfu
Er wordt aangemeerd in Edfu. Hier bevindt zich één van de mooiste Egyptische tempels; de tempel van de god Horus. Er is voldoende tijd om deze tempel te bezoeken.

Dag 7    Via Gebel el Silsila naar Kom Ombo
Je vaart naar de imposante tempel van de krokodillengod Sobek in Kom Ombo. Maar voordat je daar aankomt is er een korte stop bij de opgravingen van ‘Gebel el Silsila’, een aantal heiligdommen uit de laatste periode van de 18e dynastie. De reliëfrijke monumenten zijn alleen per boot te bereiken. Ook zie je hier de kapel van farao Horemheb die hij heeft gewijd aan de zonnegod Ra. In de avond worden de lichtjes aangestoken voor een diner bij kaarslicht op de dahabiyya.

De Nijl in Egypte - Saffraan Reizen

Dag 8    Naar Koubania
Vandaag maak je een stop in het Nubische dorp El Koubania waar je van alles te weten komt over het Nubische leven.
Vannacht slaap je voor de laatste keer op de dahabiyya.

 

Dag 9    Aswan, einde vaartocht
Na een stukje varen arriveer je in de ochtend in de zuidelijke stad Aswan en neem je afscheid van de kapitein, de kok en de bemanning. De reisagent haalt je op van de dahabiyya en brengt je naar het hotel. De rest van de dag én morgen heb je vrij om de exotische sfeer van Aswan te proeven; slenteren door de souq, Nubische oudheden bekijken in het Nubisch Museum, oversteken naar Elefantine eiland, een wandeling maken door de botanische tuin van Lord Kitchener, een bezoek brengen aan de Koptische kathedraal .... kortom, voor elk wat wils. Lees meer over bezienswaardigheden in Aswan.

 

Dag 10    Aswan
Vrije dag in Aswan. Een excursie naar de 300 km. verderop gelegen tempels van Abu Simbel of naar het dichterbij gelegen Philae behoort tot de mogelijkheden.  ’s Avonds nog één keer flaneren langs de Nijl.

Dag 11    Aswan - Cairo - Amsterdam
In de ochtend pak je je mooie nieuwe ervaringen in je koffer en vlieg je via Cairo naar huis terug. Je kunt de reis uitbreiden met:

extra koffer: 1 of meerdere nachten in Cairo
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: 1 of meerdere nachten in Luxor
(Klik op de koffer voor meer informatie)

extra koffer: 1 of meerdere nachten in Aswan
(Klik op de koffer voor meer informatie)

Ook is het mogelijk alléén de dahabiyyatocht te boeken. Je regelt dan zelf je vlucht en vervoer naar Luxor en vanaf Aswan.

In overleg kunnen wij dit ook voor je regelen.

​​

Bekijk ook de fotogalerij met de mooiste foto's van Egypte.

bottom of page